Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaký si to uděláš, takový to máš…
Jak hledám přátelé? Nijak, život mi je přihrává - něco ze školy, něco z práce a teď aktuálně maminky, se kterýma se potkáváme venku s dětma… život se mění a s tím i to, s kým se člověk setkává. Mám pár „skalních“ kamarádek, se kterýma se čas od času sejdeme. Na výlety jezdímě buď sami, nebo se domluvíme s jinou rodinou, nebo s manželovými rodiči, jak se nám chce.
Sociální sítě vidím jako fajn věc, zjednodušenou komunikaci internetem a telefony taky, ale není to můj život, jen jeho malá součást…
Já třeba velice vyjímečně přeju někomu na fb k narozeninám a svátkům - je to uměle vyvolané = naskočí to a šup, všichni píšou. Když mi přijde sms, nebo se vidíme s nějakou kamarádkou po čase a popřejem si osobně, vnímám to mnohem víc a tak je to se vším…
Je to na nás, jak si život poskládáme a jak moc do něj necháme tyto věci zasahovat…
@MacinkaCZ píše:
Máte dítě? Děti? Pokud ano tak se prázdně cítit nemůžete ani minutu… Mám to taky jako @martina.se když je nás několik maminek tak se prostě přes FB domluvíme v jednom chatu na hodinu, místo čas a přizpůsobíme se všechny
přesně - taky možnost. Já sice moc matky na MD nemusím, ovšem na druhou stranu - co by ne, pokud to nejsou nějaké fanatičky, tak se posedí, pokecá, dětičky si vyhrajou a je to taky fajn ![]()
Svata pravda.Muj syn jde v zari na it stredni skolu a pri dni otevrenych dveri, nam pan reditel rikal, ze toto je opravdu velky problem, ze ty deti absolutne neumi komunikovat a budou mit v tydne dve hodiny navic, kde je budou ucit spravne komunikovat a ne si posilat smajly.Je to opravdu problem.
@martina.se píše:
přesně - taky možnost. Já sice moc matky na MD nemusím, ovšem na druhou stranu - co by ne, pokud to nejsou nějaké fanatičky, tak se posedí, pokecá, dětičky si vyhrajou a je to taky fajn
My se třeba scházíme stálá parta - jak jinak na vsi. Pořádáme opíkání párku, akce pro děti i dospělé, teď zrovna tady frčí hasiči… žádné slepice, co si na písku srovnávájí, co které dítě umí a neumí… v pohodě, klidu…
@JLP Občas se mi stává, že si mě někdo v autobuse nebo na zastávce „vybere“ a dá se se mnou do řeči. Dřív mi to bylo nepříjemný, přišlo mi, že ti mlčící se po nás divně dívají. Ale dneska je mi to jedno, občas mě docela těší, že jsem v někom vzbudila sympatie a touhu navázat se mnou krátký hovor. Akorát ještě špatně snáším, když výjimečně vyvolám hovor já, že se na mě většina kouká jak na blázna ![]()
Já nemám problém oslovit cizího člověka. Pak si přijdu jako exot, každý kouká do svého smartfona a mračí se.
@avm3 píše:
My se třeba scházíme stálá parta - jak jinak na vsi. Pořádáme opíkání párku, akce pro děti i dospělé, teď zrovna tady frčí hasiči… žádné slepice, co si na písku srovnávájí, co které dítě umí a neumí… v pohodě, klidu…
jj, tohle je ideál. Já mám při těch setkáních mamin právě obavy, že řeší jen děti -což mi moc nebere. Ale přesně jak píšeš - my jdem na výlet, vyvezem dětičky do přírody nebo za něčim zajímavým a je to super. ![]()
Ale teda chvíli mi trvalo, než jsem si všimla, že je to ve verších - za to má další bod navíc
A do dnes nemám smartpohne
takže nemusím nic vypínat ![]()
Ale třeba za emimino jsem neskutečně ráda. Několikrát bych plašila, co se děje a tady si člověk přečte, že je to nebo není OK… člověk se „vykecá“, něco zajímavého se dozví… dřív si lidi kupovali noviny, teď máme toto.
Nevím, čím to je, ale vlastně si pořád s někým povídám. Většinou jsem oslovena já, ale nemám problém v komunikaci s cizími lidmi, pořád je tak nějak o čem…
Spíš mi vadí, že mám málo času se vidět s každým s kým bych chtěla.
FB se bráním, všechna setkání a společné akce domlouvám přes telefon.
Zakladatelko a co nějaké koníčky, kde bys potkala lidi se stejnými zájmy a tématy k hovoru? ![]()
Děkuji zakladatelce za toto video… poslední dobou mám nutkání zrušit FB, protože i když člověk říká že ne, zabíjí to cas.. a ne málo… už jsem dvakrát účet zrušila a pokaždé to nevydržela… ale tohle video opravdu má co do sebe a nutí přemýšlet…
smutná doba…
@martina.se píše:
jj, tohle je ideál. Já mám při těch setkáních mamin právě obavy, že řeší jen děti -což mi moc nebere. Ale přesně jak píšeš - my jdem na výlet, vyvezem dětičky do přírody nebo za něčim zajímavým a je to super.
Přesně tak… není nad nálet na ZOO
Já třeba nikdy nebyla v žádném mateřském centru a to jsem hodně chtěla, když jsem měla jen jednu… teď by mě tam nedostali.
Jak já jsem teď vděčná za svou práci, sice nikdy nevím do čeho jdu, protože jsem pokaždé někde jinde a s jinými lidmi, ale strašně mi to vyhovuje, ještě se mi nestalo, že bych si s někým neměla co říct. Teda jednou to bylo horší, páč jsem měla z jedné strany Bulhara s druhé Maďara a tak nějak jsme si moc nerozuměli, ale jinak supr. Sociální sítě jsou pro mě žrout času, nechodím na ně. Krom teda e-mimina ![]()
@avm3 píše:
Přesně tak… není nad nálet na ZOOJá třeba nikdy nebyla v žádném mateřském centru a to jsem hodně chtěla, když jsem měla jen jednu… teď by mě tam nedostali.
v Mc jsem byla jednou a osypky z toho ještě půl roku. Já na toto taky nejsem ![]()
Já myslím, že se to hodně týká spíš dětí. Syn, co mu bude 14let si taky stěžoval, že se chtěl s klukama ze školy sejít a třeba se jen venku vyblbnout a že mu každý řekl, že dneska hraje hru přes PC. Že když jí bude taky hrát, tak si tam pokecají online.