Jak vrátit do života radost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
3.6.14 12:25

Jaký si to uděláš, takový to máš…
Jak hledám přátelé? Nijak, život mi je přihrává - něco ze školy, něco z práce a teď aktuálně maminky, se kterýma se potkáváme venku s dětma… život se mění a s tím i to, s kým se člověk setkává. Mám pár „skalních“ kamarádek, se kterýma se čas od času sejdeme. Na výlety jezdímě buď sami, nebo se domluvíme s jinou rodinou, nebo s manželovými rodiči, jak se nám chce.
Sociální sítě vidím jako fajn věc, zjednodušenou komunikaci internetem a telefony taky, ale není to můj život, jen jeho malá součást…
Já třeba velice vyjímečně přeju někomu na fb k narozeninám a svátkům - je to uměle vyvolané = naskočí to a šup, všichni píšou. Když mi přijde sms, nebo se vidíme s nějakou kamarádkou po čase a popřejem si osobně, vnímám to mnohem víc a tak je to se vším…
Je to na nás, jak si život poskládáme a jak moc do něj necháme tyto věci zasahovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:26
@MacinkaCZ píše:
Máte dítě? Děti? Pokud ano tak se prázdně cítit nemůžete ani minutu… Mám to taky jako @martina.se když je nás několik maminek tak se prostě přes FB domluvíme v jednom chatu na hodinu, místo čas a přizpůsobíme se všechny :-)

přesně - taky možnost. Já sice moc matky na MD nemusím, ovšem na druhou stranu - co by ne, pokud to nejsou nějaké fanatičky, tak se posedí, pokecá, dětičky si vyhrajou a je to taky fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
3.6.14 12:26

Svata pravda.Muj syn jde v zari na it stredni skolu a pri dni otevrenych dveri, nam pan reditel rikal, ze toto je opravdu velky problem, ze ty deti absolutne neumi komunikovat a budou mit v tydne dve hodiny navic, kde je budou ucit spravne komunikovat a ne si posilat smajly.Je to opravdu problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.6.14 12:27
@martina.se píše:
přesně - taky možnost. Já sice moc matky na MD nemusím, ovšem na druhou stranu - co by ne, pokud to nejsou nějaké fanatičky, tak se posedí, pokecá, dětičky si vyhrajou a je to taky fajn :palec:

My se třeba scházíme stálá parta - jak jinak na vsi. Pořádáme opíkání párku, akce pro děti i dospělé, teď zrovna tady frčí hasiči… žádné slepice, co si na písku srovnávájí, co které dítě umí a neumí… v pohodě, klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
3.6.14 12:28

@JLP Občas se mi stává, že si mě někdo v autobuse nebo na zastávce „vybere“ a dá se se mnou do řeči. Dřív mi to bylo nepříjemný, přišlo mi, že ti mlčící se po nás divně dívají. Ale dneska je mi to jedno, občas mě docela těší, že jsem v někom vzbudila sympatie a touhu navázat se mnou krátký hovor. Akorát ještě špatně snáším, když výjimečně vyvolám hovor já, že se na mě většina kouká jak na blázna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.6.14 12:29

Já nemám problém oslovit cizího člověka. Pak si přijdu jako exot, každý kouká do svého smartfona a mračí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:30
@avm3 píše:
My se třeba scházíme stálá parta - jak jinak na vsi. Pořádáme opíkání párku, akce pro děti i dospělé, teď zrovna tady frčí hasiči… žádné slepice, co si na písku srovnávájí, co které dítě umí a neumí… v pohodě, klidu…

jj, tohle je ideál. Já mám při těch setkáních mamin právě obavy, že řeší jen děti -což mi moc nebere. Ale přesně jak píšeš - my jdem na výlet, vyvezem dětičky do přírody nebo za něčim zajímavým a je to super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
3.6.14 12:31

Ale teda chvíli mi trvalo, než jsem si všimla, že je to ve verších - za to má další bod navíc :) A do dnes nemám smartpohne :) takže nemusím nic vypínat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.6.14 12:32

Ale třeba za emimino jsem neskutečně ráda. Několikrát bych plašila, co se děje a tady si člověk přečte, že je to nebo není OK… člověk se „vykecá“, něco zajímavého se dozví… dřív si lidi kupovali noviny, teď máme toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.6.14 12:32

Nevím, čím to je, ale vlastně si pořád s někým povídám. Většinou jsem oslovena já, ale nemám problém v komunikaci s cizími lidmi, pořád je tak nějak o čem…
Spíš mi vadí, že mám málo času se vidět s každým s kým bych chtěla.
FB se bráním, všechna setkání a společné akce domlouvám přes telefon.
Zakladatelko a co nějaké koníčky, kde bys potkala lidi se stejnými zájmy a tématy k hovoru? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
3.6.14 12:33

Děkuji zakladatelce za toto video… poslední dobou mám nutkání zrušit FB, protože i když člověk říká že ne, zabíjí to cas.. a ne málo… už jsem dvakrát účet zrušila a pokaždé to nevydržela… ale tohle video opravdu má co do sebe a nutí přemýšlet… :potlesk: smutná doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.6.14 12:33
@martina.se píše:
jj, tohle je ideál. Já mám při těch setkáních mamin právě obavy, že řeší jen děti -což mi moc nebere. Ale přesně jak píšeš - my jdem na výlet, vyvezem dětičky do přírody nebo za něčim zajímavým a je to super. :palec:

Přesně tak… není nad nálet na ZOO :D Já třeba nikdy nebyla v žádném mateřském centru a to jsem hodně chtěla, když jsem měla jen jednu… teď by mě tam nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.6.14 12:34

Jak já jsem teď vděčná za svou práci, sice nikdy nevím do čeho jdu, protože jsem pokaždé někde jinde a s jinými lidmi, ale strašně mi to vyhovuje, ještě se mi nestalo, že bych si s někým neměla co říct. Teda jednou to bylo horší, páč jsem měla z jedné strany Bulhara s druhé Maďara a tak nějak jsme si moc nerozuměli, ale jinak supr. Sociální sítě jsou pro mě žrout času, nechodím na ně. Krom teda e-mimina :)

• Citovat
  • Upravit
72725
3.6.14 12:38
@avm3 píše:
Přesně tak… není nad nálet na ZOO :D Já třeba nikdy nebyla v žádném mateřském centru a to jsem hodně chtěla, když jsem měla jen jednu… teď by mě tam nedostali.

v Mc jsem byla jednou a osypky z toho ještě půl roku. Já na toto taky nejsem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
3.6.14 12:39

Já myslím, že se to hodně týká spíš dětí. Syn, co mu bude 14let si taky stěžoval, že se chtěl s klukama ze školy sejít a třeba se jen venku vyblbnout a že mu každý řekl, že dneska hraje hru přes PC. Že když jí bude taky hrát, tak si tam pokecají online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová