Jak vrátit do života radost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
3.6.14 13:07
@Tinviel píše:
Cítím se prázdně, protože je v mém životě takové zvláštní prázdné mezidobí. Takovéto období budování „kariéry“, která mi stejně nic neříká (jsem spíše sociální typ, než počítačový), takové to období bez rodiny a rodinného štěstí a bohužel i bez přátel v dnešní době. Děti ještě s přítelem nemáme, i když po nich toužíme. Zrovna jsme se přestěhovali do většího bytu a pomaličku tomu necháváme volný průběh. Jde o to, že nechci mít děti jenom proto, abych vyplnila svůj čas, ale chci abych byla v životě spokojená, až je budu čekat. Nevím možná to neumím popsat, prostě nechci aby miminko bylo moje lepidlo na nespokojený život a proto chci se svým životem něco udělat, abych se mohla už posunout někam dál. V práci mám povětšinou jenom chlapi, a tak je těžké se s někým zkamarádit, aby to někdo nepochopil jinak, než měl, což se mi teď nedávno stalo a bylo to dost nepříjemné. Poslední dobou hodně poslouchám Jaroslava Duška a ve většině jeho názorů jsem se našla, jen mi nějak chybí ta odvaha „to vše“ změnit a jít svou vlastní cestou po štěstí…

Taky ti rozumím.

• Citovat
  • Upravit
42
3.6.14 13:07

Není jednoduché to jen tak změnit, tedy asi ne pro mě zatím, protože tu cestu nevidím… Celý den v práci, kde toho lidského skutečného kontaktu je vážně velmi poskromnu, odpoledne autobusem, kde jak už tu zaznělo nikdo nemluví, všichni mají sluchátka na uších, po práci už třeba trávím čas spokojeně, i když by to mohlo být lepší. Mám ráda ruční práce, takže uklízím, šiju, vyrábím různé věcičky, chodím s přítelem na procházky, kolo, brusle, prostě je to fajn, ale dost často si povídáme, jaké to bylo kdysi hezké, když jsme byli malí a chodili k rodinám návštěvy a děti si hráli a rodiče si povídali, nebo když o víkendech chodili k sobě rodiny na návštěvu a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
3.6.14 13:09

@Tinviel dítě není lepidlo na nespokojený život… s dítětem nemáte čas přemýšlet nad takovýma blbostma… s dítětem si najdete spoustu kamarádek… s dítetem budete ráda když budete mít čas zasednout na chvilku k počítači a jen tak tupě koukat do facebooku protože každá volná chvilka kdy teda neperete, nevaříte neuklízíte je odpočinek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
3.6.14 13:11

@Tinviel A co hledat jinou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.6.14 13:11

To já začala sakra žít a buch těhotná a rizikový… padák jsem zas rovnou prodala…
Tak pozor na to aby se pak člověku od toho života k mateřství chtělo

A jak tu někdo psal, že není jednoduché to změnit… kdyby jo byla by to nuda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.6.14 13:12

@Tinviel takže problém je jen práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 13:13

@MacinkaCZ jako jasné, o dětech se mluví, ale nesmí se to prostě přehánět ;) jinak obrázek super :mrgreen: Já musím říct, že aktuální „tchýně“ je zlatá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.6.14 13:27
@Bejbyy píše:
@Tinviel takže problém je jen práce?

No asi to není jenom prací, i když si myslím, že práce je vždy dost důležitá, trávíme v ní přece jenom denně 8 a více hodin, takže si myslím, že má docela podíl na tom všem, ale jde o to, že nemáme moc s přítelem přátelé se kterými bychom mohli podnikat různé věci, co jsme se zatím setkali, tak jsme se shodli na tom, že v lidech dnes převládá tolik předsudků, doměnek a různých druhů strachu, že to většinou skončí dřív, než to má šanci nějak přerůst v přátelství. Vidím to třeba na své kdysi docela dobré kamarádce a kamarádovi. Vždycky jsme si rozumněli. Pak se ti dva dali dohromady a kamarádka se začala stranit. Když jsem se to s ní snažila řešit, neřekla mi nic, když jsem se ptala kamaráda, vylezlo z něho, že kamarádka se začala moc bát a žárlit, že se nechce s nikým moc stýkat, aby jí ho někdo nepřebral, nebo aby se on nezamiloval někde jinde. Taky jsem kdysi taková byla, ale naštěstí jsem z tohohle začarovaného kruhu dokázala časem vystoupit a naučila jsem se na cestu nepodmíněné lásky, kdy prostě věřím že láska není věc, kterou bychom mohli vlastnit. Je to jenom pocit. Ale to jsem odběhla od tématu trošičku :oops: :lol: Prostě to nechápu, jakoby se lidi báli navazovat kontakty mezi sebou, aspoň lidi ve stejném věku a životní fázi jako jsem já… :think: rodiny s dětma vídám docela často jak sedávají na hřišti a baví se a vypadají spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
3.6.14 13:38

@martina.se já mám teda tchýni bez uvozovek a ta je milionová a nikdy bych nemělnila. Spíše jsme kámošky… ale ten obrázek jsem ji musela poslat… my si ze sebe umíme navzájem dělat srandu. A o tom to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 13:45
@MacinkaCZ píše:
@martina.se já mám teda tchýni bez uvozovek a ta je milionová a nikdy bych nemělnila. Spíše jsme kámošky… ale ten obrázek jsem ji musela poslat… my si ze sebe umíme navzájem dělat srandu. A o tom to je

ta moje není pravá tchýně, když to tak nazvu. Ale já ti jako tchýni beru a je to fajn ženská. Byť starší, tak ale naprosto v pohodě :palec: v porovnání s předchozíma tchánovcema je toto téměř jak ráj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
3.6.14 14:29
@avm3 píše:
@Tinviel Máš nějaké blbé období… a co když to prázdno je zrovna to dítě. Nemusí být lepidlo, ale třeba si dospěla do stadia, kdy jsi na děti připavená…
Nebo máš jen den blbec a musí se to srovnat. Vyražte s chlapen na výlet, do lesa na piknik, do ZOO nebo na hrad…

Krasny! Ano, taky si to myslim, nemusi to byt lepidlo, ale kazdy ma v ziote obdobi, kdy je takovy utlum a chce to do zivota nejakou vzpruru a dite da zivotu uplne novy rozmer.Ja treba celozivotne planuji, bez toho bych'nemohla zit, porad mam neco pred sebou a tesim se a zbytek rodiny'se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
3.6.14 21:54

A mě se zrovna včera 4 letý syn v buse ptal - proč je takové ticho? proč nikdo nemluví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safrane
5.6.14 09:38
@MacinkaCZ píše:
@Tinviel dítě není lepidlo na nespokojený život… s dítětem nemáte čas přemýšlet nad takovýma blbostma… s dítětem si najdete spoustu kamarádek… s dítetem budete ráda když budete mít čas zasednout na chvilku k počítači a jen tak tupě koukat do facebooku protože každá volná chvilka kdy teda neperete, nevaříte neuklízíte je odpočinek :-)

I když byly děti malé, jezdili jsme na výlety a ke kamarádům a to pravidelně. Nebyl žádný debilní a hnusný FB a byl na všechno čas. Mluv za sebe, když to považuješ za blbosti. Slyšela jsi někdy alespoň z vyprávění, že lidé dělali ohýnky, že spolu zpívali s kytarou, že byly celé osady, kam se všichni rádi vraceli?

• Citovat
  • Upravit
5730
5.6.14 17:26

Jak to tak čtu, připadá mi, že by ses potřebovala „posunout někam dál“.
Aby ses neplácala jen v práci a partnerském vztahu. To, že člověk stráví denně 8 hodin v práci, bohužel patří k dnešní době. Ale je potřeba udělat si čas také na sebe, trochu opečovávat také svou duši. Najít si třeba nějaký koníček, začít studovat, dělat někde dobrovolníka,…zkrátka dělat něco, co člověka vnitřně naplňuje. Při tom člověk pozná nové lidi (většinou i jeho krevní skupiny) a může tak nějak přirozeně navázat nové vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina_BystreDeti
7.6.14 03:20

Já myslím, že člověk by měl začít u sebe. Pokud se mu něco nelíbí, je potřeba změnit svůj vlastní pohled a přístup. A z vlastní zkušenosti vím, že když člověk změní svůj přístup, pak energie, kterou vyzařuje, má vliv na spoustu lidí okolo a i ta energie lidí okolo se začne měnit. Když vám třeba připadá, že se málo lidí okolo vás usmívá nebo Vám dívá do očí, tak se prostě začněte na lidi kolem sebe dívat a usmívat vy. A věřím tomu, že se lidi začnou na vás dívat a usmívat zpátky. Vyzkoušejte to a svět se vám hned bude zdát veselejší a zářivější. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová