Jak vybělit žluté kalhoty?

320
1.12.14 20:39

Jak vybělit žluté kalhoty?

Ahoj holky kutilky 8) Chtěla bych se zeptat, jak a čím nejlépe vybělit džíny ve světle žluté barvě, aby z toho nebyla „zažloutlá bílá“? Moje nezkušenost říká, že bych to mohla hodit do Sava, ale tady se právě bojím, že to nebude taková pěkná bílá a pak že se to třeba i rozpadne, když tam toho dám více. Existuje nějaký šikovný vybělovač na textil, který by to prádlo nezničil a opravdu vybělil? Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
1.12.14 20:40

Ta barva vypadá asi takto: http://images.asos-media.com/…image4xl.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.12.14 20:46

A je tocista bavlna? Polyester ani jine umeliny barvu nezmeni. Minimalne nite se pouzivaji vetsinou polyesterove, takze veskere stepovani bude zrejme stale stejne.

A stejne si myslim, ze cistou bilou z toho nikdy neudelas, maximalne odbarvit a obarvit jinou barvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.12.14 20:58

Modrý džíny se „bělí“ manganistanem, jestli jsem to správně pochytila. Jak by to bylo s těmito, nevím, ale zkusím se zeptat. ;)
Jinak souhlasím s @Bibi239 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
1.12.14 22:04
@monrom píše:
Použít Savo Perex???

To udělá fleky.., vyžírá do běla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
1.12.14 23:29

Díky, díky.. @Brontik a ten manganistan seženu kde? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.12.14 23:36

Hele netuším. Tím by se to mělo děkat v prádelnách (průmyslových). Ale zeptám se.
V každém případě, pokud to není šito bavlněnými nitěmi (a to nebývá), tak ti jejich barva zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
2.12.14 21:48

Zdravím, myslela jsem, že ti dnes zjistím info ohledně těch kalhot, ale zapomněla jsem na to. :oops: Ale až si vzpomenu a něco zjistím, tak se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.12.14 00:36

@Brontik díky, díky :hug: počkám si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.12.14 20:26

Myslela jsem na to dlouho… A stejně jsem to zazdila… :oops:
Dám si to do telefonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
4.12.14 01:37

@Brontik :potlesk: :potlesk: Neboj, mívám to podobné, co si nenapíšu, to neudělám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
4.12.14 22:41

Tak jsem se zeptala. ;)
Vezmu ti ze široka.

bělit se nechá
1. chlorem
2. peroxidem
3. manganistanem

Padl dotaz, jak to bylo vyrobeno. Jestli to bylo barveno v kuse (poznáš podle toho, že mají kaps. váčky stejnou barvu jako vrch) a nebo to bylo ušito z barvené(či pestře tkané) látky.

V každém případě, šéfík by se do odbarvovaní nepustil, protože ať tak či tak, tak neví, čím to bylo obarveno a jakou reakci ti s tím udělá prostředek, který použiješ na odbarvení.
Mohlo by se ti prý stát, že budeš mít místo žlutých kalhot třeba kalhoty do červena.
Stejně tak, kdyby se to povedlo a přepískla jsi to, tak je můžeě mít třeba s nádechem do modra. Navíc v místech co jsou švy ti bude vylézat původní barva. Pokud to bylo barvený v kuse, tak by se ti odbarvily i nitě. Ani nikdy to prý nebude sněhově bílé.
Další věc by byla kde to udělat (musela bys to dělat v pračce)
Suma sumárum, šéfík doporučuje spíše přebarvit na jinou barvu, než odbarvit…
Prý by do odbarvování nešel, protože výsledek je víc jak nejistý. ( v oboru je přes 30 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.12.14 00:01

@Brontik super, díky za tipy. No, já jsem stejně uvažovala že bych z nich udělala světle šedé, sv. modré nebo růžové (podle složení mého šatníku). Takže teoreticky bych to asi měla odbarvit aby ty studené barvy neměly nádech do té žluté, ne? A potom to přebarvit. Hlavně chci aby mi to chytlo studený odstín - bohužel jsem typ, že mi vůbec nesluší teplé barvy, vypadám v nich „oranžová“ :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
6.12.14 22:33

No víš, já bych se do odbarvování moc nepouštěla. Nevím, jestli to bylo barvené v kuse a nevíš, čím to bylo barvené. A mohla bys to místo šedé mít nakonec červené, oranžové či úplně jiné. A nebo může být reakce taková, že se ti kalhoty rozpadnou…
Co je to za značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat