Jak vybělit žluté kalhoty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vybělit žluté kalhoty?
Ahoj holky kutilky
Chtěla bych se zeptat, jak a čím nejlépe vybělit džíny ve světle žluté barvě, aby z toho nebyla „zažloutlá bílá“? Moje nezkušenost říká, že bych to mohla hodit do Sava, ale tady se právě bojím, že to nebude taková pěkná bílá a pak že se to třeba i rozpadne, když tam toho dám více. Existuje nějaký šikovný vybělovač na textil, který by to prádlo nezničil a opravdu vybělil? Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ta barva vypadá asi takto: http://images.asos-media.com/…image4xl.jpg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je tocista bavlna? Polyester ani jine umeliny barvu nezmeni. Minimalne nite se pouzivaji vetsinou polyesterove, takze veskere stepovani bude zrejme stale stejne.
A stejne si myslim, ze cistou bilou z toho nikdy neudelas, maximalne odbarvit a obarvit jinou barvou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modrý džíny se „bělí“ manganistanem, jestli jsem to správně pochytila. Jak by to bylo s těmito, nevím, ale zkusím se zeptat. ![]()
Jinak souhlasím s @Bibi239 .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
Použít Savo Perex???
To udělá fleky.., vyžírá do běla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele netuším. Tím by se to mělo děkat v prádelnách (průmyslových). Ale zeptám se.
V každém případě, pokud to není šito bavlněnými nitěmi (a to nebývá), tak ti jejich barva zůstane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, myslela jsem, že ti dnes zjistím info ohledně těch kalhot, ale zapomněla jsem na to.
Ale až si vzpomenu a něco zjistím, tak se ozvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem na to dlouho… A stejně jsem to zazdila… ![]()
Dám si to do telefonu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik
Neboj, mívám to podobné, co si nenapíšu, to neudělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se zeptala. ![]()
Vezmu ti ze široka.
bělit se nechá
1. chlorem
2. peroxidem
3. manganistanem
Padl dotaz, jak to bylo vyrobeno. Jestli to bylo barveno v kuse (poznáš podle toho, že mají kaps. váčky stejnou barvu jako vrch) a nebo to bylo ušito z barvené(či pestře tkané) látky.
V každém případě, šéfík by se do odbarvovaní nepustil, protože ať tak či tak, tak neví, čím to bylo obarveno a jakou reakci ti s tím udělá prostředek, který použiješ na odbarvení.
Mohlo by se ti prý stát, že budeš mít místo žlutých kalhot třeba kalhoty do červena.
Stejně tak, kdyby se to povedlo a přepískla jsi to, tak je můžeě mít třeba s nádechem do modra. Navíc v místech co jsou švy ti bude vylézat původní barva. Pokud to bylo barvený v kuse, tak by se ti odbarvily i nitě. Ani nikdy to prý nebude sněhově bílé.
Další věc by byla kde to udělat (musela bys to dělat v pračce)
Suma sumárum, šéfík doporučuje spíše přebarvit na jinou barvu, než odbarvit…
Prý by do odbarvování nešel, protože výsledek je víc jak nejistý. ( v oboru je přes 30 let).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brontik super, díky za tipy. No, já jsem stejně uvažovala že bych z nich udělala světle šedé, sv. modré nebo růžové (podle složení mého šatníku). Takže teoreticky bych to asi měla odbarvit aby ty studené barvy neměly nádech do té žluté, ne? A potom to přebarvit. Hlavně chci aby mi to chytlo studený odstín - bohužel jsem typ, že mi vůbec nesluší teplé barvy, vypadám v nich „oranžová“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No víš, já bych se do odbarvování moc nepouštěla. Nevím, jestli to bylo barvené v kuse a nevíš, čím to bylo barvené. A mohla bys to místo šedé mít nakonec červené, oranžové či úplně jiné. A nebo může být reakce taková, že se ti kalhoty rozpadnou…
Co je to za značku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit