Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem si vás holky přečetla a už mi stojí vlasy hrůzou na hlavě co mě čeká - mám 5-ti měsíční dvojčata…takže to přijde ve dvojím provedení.:):):):)
@CokeLady Ahoj, naše malá začala tady ty věci vnímat v roce. Bylo to ze dne na den, najednou jsem něco řekla a ona věděla, co udělat. Ale tak jako tak ji nějaké „učení“ moc nebaví. Zkoušíme slova, ale umí jich pár a tam končí. To samé zvířátka. Vždycky z ní něco vypadne, když to nejmíň čekám a ne když se ji snažím něco naučit.
Ale děláš to dobře, je potřeba už teď učit, že bít apod, se prostě nemá. Ono za chvilku „ovoce“ přinese. Já malou něco učím klidně měsíc, než se trochu chytne.
@CokeLady v tomhle věku si plácnutí spojí málokteré dítě, Frantu bych mohla ještě v roce mydlit od rána do večera a nic. A plynule přešel ve vzdor, kdy mu něco zakážu, plácnu a on to udělá ještě na just a kouká na mě, co já na to
Jinak nechápu význam bezbolestného plácnutí ![]()
V tomto věku musíš zkrátka nežádoucí činnosti zabránit, odnést dítě, dát z dosahu věc, kterou nechceš, aby ničil, pokud to jde. Jinak bacha na vlasce z žaluzií, dá se jimi snadno omotat prstíček, pak dítě tahá, tím se to utahuje a je to tak akorát na amputaci prstu ![]()
@CokeLady očekávat od 9m mimina, že bude způsobně hačat a ukazovat si s maminkou v knížce či dokonce poslouchat čtené, to mi přijde celkem naivní
Neboj, čas knížek ještě přijde
Třeba prvorozený měl mezi 1,5r a 2r oblíbenou jednu knížku se zvířátkama. Nemluvil, ale vyžadoval aby někdo pojmenovával pořád dokola, na co v knížce ukáže. Byl to celkem teror ![]()
Druhorozeného nezajímají moc knížky ještě teď, občas si něco prohlížíme, sednu si k němu, vydrží tak minutu dvě a zase si jde po svém nebo mi to vyrve a kouká se sám. ![]()
To je fakt brzo na nejake čtení a ukazovani si v knížce. Moji dceru taky zajímá jedine- jak by se ta knížka dala sežrat ![]()
Ahoj, vezmi si mimi k sobe do postele. Kdyz se probudi a uciti te, bude spat dal. Jinak sedmimesicni dite se rozmazlit neda, chce jen blizkost, nosenim pro nej delas to nejlepsi, co muzes. ![]()