Jak vypadá samovolný potrat?

25
15.7.11 05:21

Jak vypadá samovolný potrat ?

Ahoj chci se zeptat jak vypadá samovolný potrat vcera jsem sla na malou a vyteklo zeme cosi „bílého“ nevím jestli to byl výtok ale výtok vipadá jinak byl by hustčí tohle bylo po kousíčkách bílý a trpký :/ ale nekrvácela jsem vubec.musím pri potratu krvacet a nebo né ?? .. a jeste jedna vec pls ..doktor me strasil s mimodeloznim t. cejtim se divne ale na pravé strane na brichu a vajecniku nevim coto muze byt bojim se kdyz si lehnu porad co cejtim je to divny pocit kdyz se otocim chvilkama to prejde zas na levou stranu a pak me boli pod brichem ale spis ta prava strana Bojím se :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
15.7.11 07:06

NO tak za prvý pokud si těhotná, tak krátce jak si myslim v jedné diskuzi psala tak je jasny ze na kontrole nemohl ještě doktor ani nic vidět, takže není jistý jestli těhu nezamlkne nebo není mimoděložní…prostě je ještě brzo a není vidět.
Pokud bys potratila, tak krvácíš! měla by sis načíst na netu něco o těhu abys byla v obraze. Pokud je nějaký bílý výtok atd…to může být v těhu naprosto normální. V kolikátem jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
15.7.11 07:54

při samovolném potratu krvácíš a máš silné mentruační bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.7.11 08:07

Jak píšou holky. Při samovolném dostaneš silnou menstruaci. Mimoděložní ale myslím, že nejde potratit a to se musí operativně, ale ať mě holky kdyžtak opraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.7.11 08:18

Aha dík,to jeste nevím v kolikátým jsem ale mela jsem v papíru napsáno 5+1 tt. 302hcg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
15.7.11 08:31

Pokud cítíš křeče v podbřišku, může to být normální(pokud nekrvácíš). To se zárodek uhnizďuje..Taky jsem měla křeče většinou v pravo. Ale já jsem měla ještě cystu(ve druhém těhotenství), která nakonec přestala růst, tak nevím, jestli to nebylo i tím..
Bílý hustší výtok mi taky přijde normální.
Existuje i varianta potratu bez krvácení - zamlklé těhotenství, které může být úplně bezpříznakové a lékař to zjistí na pravidelné prohlídce..

Já zase radím moc nečti z internetu, budeš se zbytečně strachovat..Nech se vyšetřit a poučit lékařem a taky nějakou dospělou ženou z rodiny,která už těhotenstvím prošla. Když se Ti nebude něco zdát, tak se zeptej lékaře. Jako velmi mladá maminka budeš mít pravděpodobně větší péči,častější kontroly(těhotenství je velká zátěž pro nepřipravený organismus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
15.7.11 08:34

A to krvácení - mírné špinění v ranném stadiu(kolem 7,8. týdne) nemusí být potrat..Já jsem to naštěstí nezažila ale odborná literatura to uvádí jako častý jev a i tady v diskuzích to je občas popisováno. Může jít jen o prasklé cévky, ale každopádně by krvácení mělo být vyšetřeno..Když se jedná o potrat, tak literatura uvádí čerstvou, jasnou krev, chuchvalce a větší množství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.7.11 08:52
Jana206 píše:
Pokud cítíš křeče v podbřišku, může to být normální(pokud nekrvácíš). To se zárodek uhnizďuje..Taky jsem měla křeče většinou v pravo. Ale já jsem měla ještě cystu(ve druhém těhotenství), která nakonec přestala růst, tak nevím, jestli to nebylo i tím..
Bílý hustší výtok mi taky přijde normální.
Existuje i varianta potratu bez krvácení - zamlklé těhotenství, které může být úplně bezpříznakové a lékař to zjistí na pravidelné prohlídce..Já zase radím moc nečti z internetu, budeš se zbytečně strachovat..Nech se vyšetřit a poučit lékařem a taky nějakou dospělou ženou z rodiny,která už těhotenstvím prošla. Když se Ti nebude něco zdát, tak se zeptej lékaře. Jako velmi mladá maminka budeš mít pravděpodobně větší péči,častější kontroly(těhotenství je velká zátěž pro nepřipravený organismus).

Taky mi našli cystu 18mm .. takze nevim cim to muze byt mozny je snad i mimodelozni t. .. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.7.11 09:10

Bolesti v podbřišku jsou naprosto normální. Stejně tak bílý výtok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.7.11 11:31

Ahojky Mikolko:
Jsem gynekoložka tak se ti pokusím zjednodušeně odpovědet :kytka:
5+1 znamená, že bys měla být v 5 týdnu + 1 den a těhotenský hormon hCG máš kolem 300, což znamená, že na ultrazvuku nemůže být nic vidět. Po oplodnění chvilku trvá, než se vajíčko dostane do dělohy (protože k oplodnění dochází ve vejcovodu), kde se uhnízdí a udělá dutinku, která je vidět na ultrazvuku. To je vidět, když je hCG kolem 1000. hCG narůstá v takto časném těhotenství cca na dvounásobek za 2 dny, takže pokud jsi měla 300, za 2 dny 600, další 2 dny 1200 a to už by mělo být vidět (důležité je sono spodem, tedy pochvou). V každém těhotenství se vytvoří na jednom vaječníku cysta. Jedná se o vaječník, ze kterého bylo uvolněno vajíčko a na tom místě vzniká tato cysta, která vyrábí hormony, které těhotenství udržují. Jedná se o tzv. cystu žlutého tělíska. Kolem 8 týdne těhotenství se začne tvořit základ placenty v děloze a ta pak postupně přebírá funkci této cysty, která zanikne. Slovo cysta vždy neznamená něco špatného, tato konkrétní ti udržuje těhotenství. Takže je to normální nález. :palec:

Mimoděložní těhotenství je stav, kdy se oplodněné vajíčko nedostane do dělohy a usadí se nejčastěji ve vejcovodu. Projevuje se silnými křečovitými bolestmi v podbřišku, někdy i zvracením při bolesti, někdy i tmavě hnedým krvácením, které ale není podmínkou. Máme ne něj podezření do té doby, kdy je vidět dutinka v děloze.

Potratů je několik typů: kompletní potrat = vypadne celé těhotenství, jsou silné bolesti a krvácení. Poté je nekompletní potrat = vypadne pouze část těhotenství, zbylá část se musí odstranit v celkové nakróze, aby nedošlo k infekci a přiznaky jsou stejné jako u toho předešlého.

Pak jak už tady někdo zmiňoval je možný i zamlklý potrat, kdy se nemusí krvácet, nemusí být bolesti a zjistí se to jenom tak, že při další návštěvě gynekologa těhotenství neroste tak jak má.

Ve tvém případě máš buď obyčejný těhotenský výtok (bílý, průhledný, vodnatý, hlenový, …), který můžeš mít celé těhotenství, nebo kvasinkovou, či jinou infekci. Pokud by tě výtok obtěžoval, vyhledej gynekologa, aby ti udělal stěh z pochvy a nasadil léky.

Určitě jsi objednaná na další ultrazvuk, kde by tedy měla být vidět v děloze dutina, možná i s plůdečkem.

Myslím, že jsi méně než těch 5+1, ale s tím bych se teď nezatěžovala. Nejpřesnější ultrazvuk co se týče určení délky těhotetsnví a termínu porodu (podle posledním menzes je to nepřesné) je ve 12-14 týdnu, takže na přelomu 3 a 4 měsíce těhotenství.

Dobré informace najdeš na www.babyonline.cz, je to tam srozumitelně a stručně (dej si těhotenství týden po týdnu a tam máš vše vypsané).

Tak ti držím palce a pokud budeš chtít něco dalšího vědet, napiš do diskuze a odpovíd ti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.7.11 11:38

Jo a dále jsem ti chtěla napsat (původní diskuze na toto téma je zablokovaná), že podle zákona ti nikdo nemůže nakázat, abys šla na potrat, ani partner, ani maminka. Nebudu hodnotit, kolik ti je, zda jsi zodpovědná a tak, protože jsem se ve své praxi setkala i s maminkami kolem 15-ti let, které jsou daleko lepší maminky a zodpovědnější, než některé starší. Toto rozhodnutí je jenom na tobě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
15.7.11 11:58

Ty jo příspěvky nade mnou mi mliví z duše, krásně vysvětleno!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.7.11 14:30

Ahoj .. ok děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danča 05
2.1.12 19:10

Vy musíte být skvělá paní doktorka,škoda jen,že vás je jen tak málo. Jste úžasná

• Citovat
  • Upravit
393
4.1.12 14:57
Danča 05 píše:
Vy musíte být skvělá paní doktorka,škoda jen,že vás je jen tak málo. Jste úžasná

Naprosto souhlasim!!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky