Jak vypadají dásně při růstu zoubků?

323
14.5.12 07:48

Jak vypadají dásně při růstu zoubků?

Dobré ranko :D ,

možná pro někoho blbá otázka,ale já fakt nevím :nevim: .Můžete mi to prosím popsat!Co přesně tam mám hledat…

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.5.12 07:51

U nás nic vidět nebylo.. Boule se jí tam udělala až se zubem :nevim: A za pár dní vylezl hned vedle další.. Už bez boule.. A teď pomaličku rostou dál.. Obešlo se to bez teplot, akorát ten den, co jí vylezl ten první byla nevrlá a špatně spala, o druhým jsme ani nevěděla, našla jsem ho náhodou, takže je to fakt individuální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.5.12 08:00

Díky a tou boulí myslíš jako v dásni bílou bouli??? :D Že je tam vidět ten zoubek???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
14.5.12 08:00

U nás na dásničkách nebylo nic vidět,neměla je červený nateklý nic takovýho.Byla akorát drobet protivná a teklo jí z nosu,podle toho jsem poznala že bude zub,ale na dásních nic vidět nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
14.5.12 08:06

U nás to bylo vidět tak,že má hrbolek zepředu na dásni a když se zub posunul skoro k prořezání,tak se mi zeshora na dásni udělala taková modrá čárka (asi modřinka) :) A u stoliček měl na dásní takovej velikej hrb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.5.12 08:10

@Hamalka82 ne, prostě to měla oteklý, červený a zub už tam malinko koukal.. Ale já tam spíš šahala, ona mě moc nenechá se podívat.. I teď je vidím, jen když se směje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
14.5.12 08:45

Syn má venku čtyři zuby. Při prořezávání spodních neměl žádnou bouli na dásničce, jen se v dásni objevila čárka (stejná jako když se podíváš ze shora na svoje dolní zuby)a pak vylezl zub. Horní měl nateklé hodně, otoky (zduření) měl zepředu na dásni (po přejetí prstem byla dáseň hrbolatá), pak se mu objevila na dásničce trochu jako krvavá jizvička a pak vylez zub.
Jinak klasický příznaky - nechutenství, špatní spaní, pobrekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
14.5.12 09:24

Našim lezly zuby od půl roku, ale venku byly až ve 12. a u druhého dítěte v 15.měsíci. Hlavně u druhého jsem ty zuby po dásněmi viděla, jen se zasekly tesně před prořezáním. Nicméně dásně byly silnější ne jen takové čárky jako u nemluvňat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.12 09:40

Dcerka měla rýmu a všechno si cpala do pusy a hoblovala tím dásně.První zub vidět dlouho nebyl,ale už cinkal o lžičku,pak jsem začala používat calgel.Konkrétně dásně mi nepřišli nějak nateklé,červené atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.5.12 09:51

U nás bylo na 100% poznat, že se jedná o zub.. Ta dásnička byla jakoby rozšklebená a zoubek v ní prosvítal po celé své délce.. Tahle fáze trvala pár dní.. Pak byl jeden den malej hodně uplakanej a pořád se ke mně tulil, no a druhý den ráno cinkla lžička.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.5.12 09:57

Nevím, nenechala si sáhnout do pusy a otevírala ji jenom minimálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.4.14 11:54

Obnovuji diskuzi.je normální že při prořezávání zoubků je vidět malý bílý hrbolek zepředu dásní? docela mě to znepokojilo, doufám že zoubek pak poroste správným směrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
23.6.14 13:03

Modřinka nebo se klube černej zoubek??

Ovnovuji diskuzi. :andel: :andel: Maminky syn 12měsíců má 9 zoubků a tlačí se mu asi desátej, ale zatím nejde vidět nic jen na místě kde by měl vyrůst je asi modřinka. S přítelem nám to tak aspoň připadalo doufám, že to nebude černá stoliča? Je možné, že by měl stoličku skaženou a prosvítala ta černá barva? Mě to spíš připadá jako modřina… :nevim: Všechny zoubky má krásné bílé, tak právě vůbec netuším co to je. :think: Máte s tím někdo zkušenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.6.14 13:08

@Ivulka88 krevní sraženina, je to v pořádku  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
23.6.14 13:10