Jak vypočítat kolik dostanu peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Předpokládám, že je to hrubá mzda mínus 40%
Nemám zkušenost s ošetřovatelským, tedy nevím, nestli tam nemate omezené vycházky jako na neschopence…? ![]()
Jinak já, těhotná, jdu na neschopenku, ptž 60%mi ovlivní/sníží mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Finančně to bude nastejno, jen to z dlouhodobého hlediska ovlivní pak mateřskou a věci počítané ze mzdy. A pokud chceš ulehčit zaměstnavateli jdi na OČR, takto to dělám já v případě, že jsme s dětmi nemocní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyplatí se jít na 60%, OČR se počítá z redukovaného základu, kdežto 60% - částečná nezaměstnanost jako náhrada z průměru mzdy. Pro zaměstnavatele je samozřejmě lepší OČR, to neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maarkeeta píše:
Vyplatí se jít na 60%, OČR se počítá z redukovaného základu, kdežto 60% - částečná nezaměstnanost jako náhrada z průměru mzdy. Pro zaměstnavatele je samozřejmě lepší OČR, to neplatí.
Ale tak to přeci není. Redukuje se obojí. Rozdíl je v tom, že OČR se počítá z posledních 12 měsíců a platí se víkendy, PN se počítá z průměru za poslední kvartál. Pak se to zredukuje a pak se dá těch 60%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Finančně to bude nastejno, jen to z dlouhodobého hlediska ovlivní pak mateřskou a věci počítané ze mzdy. A pokud chceš ulehčit zaměstnavateli jdi na OČR, takto to dělám já v případě, že jsme s dětmi nemocní.
Ano, vyjde to zhruba nastejno, ale nevím proč by to mělo ovlivnit mateřskou nebo věci počítané ze mzdy? Dny nemoci nebo OČR se přeci vyloučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím holky potřebuji poradit, v práci nás asi nechají doma za 60% a zajímalo by mě z čeho se to počítá a zda se z toho ještě bere zdravotní a sociální, respektive vyplatí se mi víc tohle nebo jít na očr?