Jak vypočítat kolik dostanu peněz

Anonymní
20.3.20 16:46

Jak vypočítat kolik dostanu....

Prosím holky potřebuji poradit, v práci nás asi nechají doma za 60% a zajímalo by mě z čeho se to počítá a zda se z toho ještě bere zdravotní a sociální, respektive vyplatí se mi víc tohle nebo jít na očr?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.3.20 17:21

Předpokládám, že je to hrubá mzda mínus 40%
Nemám zkušenost s ošetřovatelským, tedy nevím, nestli tam nemate omezené vycházky jako na neschopence…? :think:
Jinak já, těhotná, jdu na neschopenku, ptž 60%mi ovlivní/sníží mateřskou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
20.3.20 17:29

Finančně to bude nastejno, jen to z dlouhodobého hlediska ovlivní pak mateřskou a věci počítané ze mzdy. A pokud chceš ulehčit zaměstnavateli jdi na OČR, takto to dělám já v případě, že jsme s dětmi nemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
20.3.20 17:32

Vyplatí se jít na 60%, OČR se počítá z redukovaného základu, kdežto 60% - částečná nezaměstnanost jako náhrada z průměru mzdy. Pro zaměstnavatele je samozřejmě lepší OČR, to neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
22.3.20 10:34
@maarkeeta píše:
Vyplatí se jít na 60%, OČR se počítá z redukovaného základu, kdežto 60% - částečná nezaměstnanost jako náhrada z průměru mzdy. Pro zaměstnavatele je samozřejmě lepší OČR, to neplatí.

Ale tak to přeci není. Redukuje se obojí. Rozdíl je v tom, že OČR se počítá z posledních 12 měsíců a platí se víkendy, PN se počítá z průměru za poslední kvartál. Pak se to zredukuje a pak se dá těch 60%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
22.3.20 10:37
@Aspera píše:
Finančně to bude nastejno, jen to z dlouhodobého hlediska ovlivní pak mateřskou a věci počítané ze mzdy. A pokud chceš ulehčit zaměstnavateli jdi na OČR, takto to dělám já v případě, že jsme s dětmi nemocní.

Ano, vyjde to zhruba nastejno, ale nevím proč by to mělo ovlivnit mateřskou nebo věci počítané ze mzdy? Dny nemoci nebo OČR se přeci vyloučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat