Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Chci se zeptat jak vypočítat ovulaci? Mám MS nepravidelnou někdy po 25,26,27,28,29,31 dnech… Skoro každý měsíc jinak, ovulace mi vychází také pokaždé jinak
Poslední MS jsem měla 23.7. Trvala 6 dní 7den už jsem jen špinila. Vím že ovulace přichází zhruba 14 DC
Používám ovulační testy nicméně zkoušela jsem testy Od 10 DC do 16DC -všechny negativní.
8.8. Jsem měla pohlavní styk ( nechráněný)
Teprve dnes mě chvíli ale silně píchlo v levém vaječníku.
Mohla by to být známka ovulace?
Testy už bohužel nemám.
Hodně by mi pomohlo kdyby mi někdo poradil jak ovulaci vypočítat, výtok sleduji vždy tak přibližně poznám kdy ovulace přijde nicméně tento cyklus výtok jak při OV a testy negativní tak nevím… ![]()
Příspěvek upraven 11.08.23 v 18:25
@Kl3renc píše:
Ahoj,
Chci se zeptat jak vypočítat ovulaci? Mám MS nepravidelnou někdy po 25,26,27,28,29,31 dnech… Skoro každý měsíc jinak, ovulace mi vychází také pokaždé jinakPoslední MS jsem měla 23.7. Trvala 6 dní 7den už jsem jen špinila. Vím že ovulace přichází zhruba 14 DC
Teprve dnes mě chvíli ale silně píchlo v levém vaječníku.
Používám ovulační testy nicméně zkoušela jsem testy Od 10 DC do 16DC -všechny negativní.
17.8. Jsem měla pohlavní styk ( nechráněný)
Testy už bohužel nemám.
Hodně by mi pomohlo kdyby mi někdo poradil jak ovulaci vypočítat, výtok sleduji vždy tak přibližně poznám kdy ovulace přijde nicméně tento cyklus výtok jak při OV a testy negativní tak nevím…
Ovulaci nelze takhle vypočítat, to by se nemuseli prodávat testy ani měřit BT. Příští cyklus měř BT, to je nejpřesnější.
Vzhledem k tomu, že se to vždy o pár dní může lišit, jsem prostě kupovala testy… nějaké píchnutí je klidně i sugestivní a fakt bych od toho nic neodvíjela
snažení zdar.. ![]()
@korn123 to bude těžší, dělám na šichty :/
Ale zkusit to můžu, od kdy se měří bazální teplota? A jak podle ní ovu poznám? Děkuji
@Lucy75 jak říkám testy kupuju, a neptám se na těhu ale na OVU ![]()
@Kl3renc děkuji, číst umím! o Ovulačních testech jsi nikdy neslyšela, nebo co?
@Kl3renc píše:
Ale zkusit to můžu, od kdy se měří bazální teplota? A jak podle ní ovu poznám? Děkuji
Ty si nejsi schopna načíst takové základní informace z relevantních zdrojů? I tady na emiminu to je.
@Kl3renc píše:
Taky jsem si ovu měřila při ranních a odpoledních směnách, šlo to.. Ale chápu, že pokud děláš třísměnný provoz, tak to bude složitější. Já BT měřila digitální teploměrem přímo na měření bazální teploty, koupila jsem v lékárně. Do mobilu jsem si stáhla appku FertilityFriend a tam jsem si každý den zapsala naměřenou teplotu, appka pak teplotu zapíše do grafu a vyznačí proběhnutou, neproběhnutou ovu, uhnízdění, apod.. měřila jsem každé ráno ve stejný čas + - pár minut nevadí, ale musíš hned po probuzení, nevstávat. Já začínala měřit po skončení ms a měřila jsem v pochvě, lze i jinde. Na emiminu je i diskuze, kde si holky radí ohledně BT, tak tam mrkni. Já už neměřím nějakou dobu, tak je možné, že jsem něco napsala blbě a nebo naopak na něco důležitého zapomněla
tady je odkaz na diskuzi - https://www.emimino.cz/…graf-400126/.
@Lucy75 celý příspěvek píšu, že si ovu testy dělám pravidelně a ve dnech kdy mi měla přibližně přijít testy na OVU negativní. Testuji vždy 10DC až 16DC ale tentokrát nic ![]()
@korn123 děkuji mnohokrát za radu
dělám 3 směnný provoz ale zkusím to ![]()
@Kl3renc píše:
@korn123 děkuji mnohokrát za radudělám 3 směnný provoz ale zkusím to
Určitě se tam najde někdo kdo taky dělá třísměnný a poradí ti jak na to
držím pěsti, ať se brzo zadaří a je vše v pořádku ![]()
@Kl3renc píše:
Ahoj,
Chci se zeptat jak vypočítat ovulaci? Mám MS nepravidelnou někdy po 25,26,27,28,29,31 dnech… Skoro každý měsíc jinak, ovulace mi vychází také pokaždé jinakPoslední MS jsem měla 23.7. Trvala 6 dní 7den už jsem jen špinila. Vím že ovulace přichází zhruba 14 DC
8.8. Jsem měla pohlavní styk ( nechráněný)Teprve dnes mě chvíli ale silně píchlo v levém vaječníku.
Příspěvek upraven 11.08.23 v 18:25
Testy už bohužel nemám.
Hodně by mi pomohlo kdyby mi někdo poradil jak ovulaci vypočítat, výtok sleduji vždy tak přibližně poznám kdy ovulace přijde nicméně tento cyklus výtok jak při OV a testy negativní tak nevím…
Sex obden a nemuzes ji minout.