Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim,
prosim mam asi 2 oblecenie jasne cervene. A ted neviem ako to vyprat, stale mi lezi v kosi na pradlo, pretoze to k nicomu neviem dat, ku barevnemu sa to bojim hodit, ze budem mat vsetko chytene do cervena
A zas v rukach sa mi to zakazdym nechce prat.
Jak riesite cervene pradlo, ked ho mate takto malo? Vdaka ![]()
@TARONA píše:
Zdravim,
prosim mam asi 2 oblecenie jasne cervene. A ted neviem ako to vyprat, stale mi lezi v kosi na pradlo, pretoze to k nicomu neviem dat, ku barevnemu sa to bojim hodit, ze budem mat vsetko chytene do cervenaA zas v rukach sa mi to zakazdym nechce prat.Jak riesite cervene pradlo, ked ho mate takto malo? Vdaka
já peru červené s černým
Nebezpečné s černým. Bezpečné dohromady s zelenou, hnědou atd.
Hazim to normálně k barevnemu. Můžeš si koupit do pračky takové ubrousky, co mají zabránit obarveni, ale nemám ozkouseno.
Červené peru s černým. Maximálně přidám ubrousek proti obarvení.
A nebo já mám třeba na pračce program na 2kg prádla, takže tam dávám pár kousků na rychlé přeprání.
Červené spodní prádlo jako třeba krajkovou podprsenku, bavlněný top, košili peru zvlášť. Program krátké praní. Ještě ho teda zkrátím na 15 min, když snížím otáčky tak za 10 min je hotovo.
Pokud se jedná o akrylový svetr, ten nezapouští, tak klidně s tmavým nebo tmavě růžovým prádlem.
@TARONA tak záleži oč jde.
Pokud mám malo věci, tak vyberu program, který zkrátí dobu na váhu vloženého oblečení. Mohu prát jedinou podprsenku a spotřeba všeho se přizpůsobi.
Když jsou věci nové, vyperu je nejprve samotné, tím se případně zbaví toho “nejhoršího”. Při dalších praních je pak přidám k tmavému prádlu (čistě černé samostatně neperu, nemáme ho zase tolik).
Když se nám nenasbírá dostatek červených věcí, tak peru s tmavým, na nižší teplotu a dávám 2 ubrousky z DM…zatím nikdy žádný malér…