Jak vyřešit práci,bydlení,školku?

Anonymní
16.4.15 15:37

Jak vyřešit práci,bydlení,školku?

Ahoj maminky, prosím Vás můžete poradit?
Bydlím v kraji, kde je obrovská nezaměstnanost :|.Marně se snažím najít práci, mám ukončenou RD, bývalý zaměstnavatel (z Prahy) mi dal výpověď z organizačních důvodů. Práci mám šanci najít jedině v Praze. Bohužel nemám školku ani hlídání ani bydlení. To bydlení by se snad našlo, ale potřebovala bych najít nějakou školku, u které je nízké školné, zatím u všech školek, které jsem našla, bylo školné 15000,– a výše, to si absolutně nemohu dovolit, to bych vydělávala jenom na to školné. Nevíte, prosím, o nějaké školce, kde berou tříleté děti a je nízké školné tj. cca do dvou tisíc? V městě, kde bydlím, stojí školka 800,– Kč měsíčně (stravné + školné). Pokud je na tom některá jako já, budu ráda za rady. Raději vkládám anonymně. Děkuji za pochopení a děkuji všem za rady… :)

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
16.4.15 15:44

Zkuste školku požádat o osvobození od plated

• načítám...
Anonymní
16.4.15 15:49
@jitkabulova píše:
Zkuste školku požádat o osvobození od plated

No myslím, že to asi žádná školka neudělá, to doopravdy jde? A u soukromých i státních školek?

• Upravit
9337
16.4.15 15:54

TEď ještě probíhají zápisy do státních školek, tak se mrkni. U „našich“ školek již proběhl, ale výslovně tam psali, že individuálně zohledňují, když mají rodiče práci v městské části, jako je školka, i když tam nemají trv. bydliště.

• načítám...
10975
16.4.15 15:57

Ve st. školce se dá odpustit školkovné, stravné nee. Záleží kdy tvé dítě mělo tři roky.

• načítám...
8112
16.4.15 16:01

Tak do 2000 je max státní školka, soukromou do 2000 nesezenes. A do státních školek většinou potřebuje s mít trvaly pobyt, teda ve většině pražských části.

• načítám...
326
16.4.15 16:02

Státní školku bohužel řešíš dost pozdě, tam je nutnost trvalého bydliště, cena je zanedbatelná oproti soukromým a zápisy už téměř všude v Praze proběhly, také ne všechny děti od tří let byly přijaty (další zápisy jsou snad v lednu?). Soukromých školek je tu nadbytek, berou i v průběhu roku, dá se sehnat i celodenní docházka na pět dní v týdnu kolem devíti tisíc. Za dva tisíce měsíčně bohužel neseženeš nic :nevim:

• načítám...
10975
16.4.15 16:07

Pokud se přistěhuješ a tvé dítě splňuje podmínky pro přijetí, tak ti ho vezmou i ve st. školce.

• načítám...
326
16.4.15 16:11

@MisaHanuska
mohu se zeptat v jaké čtvrti? Např. na Praze 2, 8 a na jižním městě se nedostali tříleťáci a všichni splňovali podmínky, míst je stále málo. Napiš zakladatelce konkrétní čtvrť, nebo školku, ať ví, kam se tedy má přestěhovat. Já jí nechtěla odrazovat, píši ze svých zkušeností, že je stále nedostatek míst ve státních zařízeních. :nevim:

• načítám...
10975
16.4.15 16:22

@NaimaCloudy Na P8 je standart, že pokud se přistěhuje dítě a splňuje kritéria pro přijetí tzn. má třeba 16b, který měli přijaté děti a mají místo, tak dítě přijmou. Všechno je odvislé od pořadníku. Pokud budou děti v pořadníku třeba narozené v červnu 2012 a přistěhované dítě bude narozené třeba v dubnu, tak je všechny přeskočí, i když nebylo původně u zápisu :nevim: Tak nám to alespoň bylo vysvětleno.

• načítám...
326
16.4.15 16:30

@MisaHanuska
to samozřejmě ano, bodový systém je všude, nejvíc bodů je např. u nás za věk, potom trvalé a když už máš v dané školce např. jedno dítě, tak máš pro další zase o dva bodíky navíc, ale teď po zápisu je ve většině školek plno, tudíž není žádné volné místo - tedy tam, kde zápisy proběhly a děti byly přijaty. Alespoň mým kolegyním, co jsou na rodičáku, se děti nedostaly ani ve třech letech. Takže se nemůžeš jen tak někam přistěhovat a žít v iluzi, že prostě teď hned přijdeš a vezmou ti do státní školky dítě. Proto jsem se ptala, jestli přesně víš, kde nebyla naplněna kapacita, že dáš zakladatelce tip a upřímně, bylo mi to divné. Už si rozumíme?

• načítám...
10975
16.4.15 16:43

@NaimaCloudy U nás třeba volná místa jsou, protože se čeká na odklady, takže s tím ředitelky tak nějak počítají. Ve školce kam chodí naše děti je aktuálně nějakých 55 předškoláku a minimálně 10 řeší odklad a to se musí do školek nahlásit až k 31.5. A u nás není vyjímkou, že ředitelky obvolávají ty podčarové ještě během léta :nevim: Už se tady i stalo, že když bylo takhle po zápisu přijaté poslední dítě narozené v květnu, tak se ve finále dostaly všechny narozené do srpna.

• načítám...
16.4.15 16:52

Hodně štěstí v této situaci.

• načítám...
17565
16.4.15 17:15

Asi by to chtělo vyřešit práci a bydlení a po přestěhování dítě dočasně řešit chůvou nebo soukr. školkou a zároveň si požádat ve státních školkách. Když už budeš mít trvalé bydliště, tak máš šanci, jinak asi moc ne…

• načítám...
Anonymní
16.4.15 17:17

Maminky, moc Vám děkuji za rady, zkusím si ty školky obvolat a pokusím se požádat o prominutí poplatku, pokud k tomu některá školka bude náklonná. A můžu se zeptat, jak to řešíte, když nemáte vůbec hlídání pro děti? Toleruje Vám to zaměstnavatel? Můj syn je skoro každý měsíc cca 1 týden nemocný, a tak s ním bývám doma, nemůžu odskočit na krok…Vím, že třeba ve státní správě není problém vzít si paragraf na dítě, ale ty soukromé firmy to asi moc netolerují, že?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat