Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
my máme plynovou troubu a zespodu je vždycky připálená, asi bych nedávala nahoru ten alobal.. potíráš celým vajíčkem nebo jen žloutkem?
Každá trouba peče jinak. Mně se za léta pokusů osvědčilo:
Dát nezakrytou do trouby puštěné na pečení shora a zespoda - 200C - 10 min.
Pak pustit pizza program s fukarem a spodním pečením - 180C - 10 min.
Nechat stejné nastavení, vánočku otočit, dopéci 10 min. Nesmí se s ní ťuknout.
Vánočku mám z půl kila mouky.
Ahoj. Jestli máš plynovou troubu (zvlášť straší), tak s tím moc neuděláš. Mamka s pečením taky hrozně bojovala, dokud si nekoupili novou troubu.
Já peču v horkovzdušné na max 150°C, tu poslední jsem pekla asi půl hodiny a pak troubu vypnula (a vánočku tam nechala ještě asi 15 minut). Upečená byla super, jen mi praskla, protože jsem byla líná hledat špejle a zapíchla jsem tam jen párátka (ta byla krátká).
Obávám se, že je nutno to vychytat podle trouby. Speciálně plynové jsou na pečivo pěkné potvory. Podle popisu bych snížila teplotu a prodloužila pečení
Osobně bych nešla přes 180, ale každý podle svého přístroje.
Jinak http://lmgtfy.com/?…
Právě máme novou elektr.,ale nemá jen horní pečení. Jináč bych to dala jen na horní a přikryla alobalem. Pokud ho tam nedám,tak je spálená hned po vložení. Dávám do předehřáté na 230,jak píší v receptua po 15 min.ztlumuju,ale nepíší an kolik,tak tam mám cca 175. Potírám celým vejcem,ale třeba dnešní jsem uplně zapomněla potřít a krom připečení není lesklá,což mě trápilo nejmíň ![]()
230°C se mi zdá hrozně moc, určitě bych zkusila dát míň a péct delší dobu.
Je myšleno horkovzduška takovýto s tím větrákem? To jsem použila jednou a zapomněla snížit stupně a ta byla jak uhel a zespodu bílá
. Bojím se když dám na zapečení míň st.,že se rozjede jak ta dnešní,ach jo.
hkac píše:
230°C se mi zdá hrozně moc, určitě bych zkusila dát míň a péct delší dobu.
Taky mi to přijde moc,ale píšou to tam a dneska se mi krutě rozjela právě na 200st.
a jakou máš troubu? Jestli horkovzduch,stačí předehřát na 160 st,hodit tam a za 20-25 min máš vánočku jak lusk ![]()
Ja pekla v pátek vanocku poprvé a doteď je mekoucka,nepripalena a každý kdo ji jedl,mlaskal
jediná má rada- silikonova forma na vanocku. Těsto nemuselo byt takove konzistence na pleteni,protože forma to udrží. Zkuste a uvidíte ![]()
jsem cukrářka a co mám vyzkoušeno je plynová trouba stará či nová je to jedno nechám jí na málo ale opravdu skoro na nejmíň a až když je uvnitř dopečená tak přidám a nechám jí zezlátnout toť moje rada snad bude k něčemu ![]()
Dendulinecek píše:
Ja pekla v pátek vanocku poprvé a doteď je mekoucka,nepripalena a každý kdo ji jedl,mlaskaljediná má rada- silikonova forma na vanocku. Těsto nemuselo byt takove konzistence na pleteni,protože forma to udrží. Zkuste a uvidíte
A nevyskočí moc nahoru,když ten pletenec je vlastně hlavou dolů. Na pletení mám chlapa,před pečením byla nádherná,je fakt šikula,jen to pečení.
jpichova píše:
Právě máme novou elektr.,ale nemá jen horní pečení. Jináč bych to dala jen na horní a přikryla alobalem. Pokud ho tam nedám,tak je spálená hned po vložení. Dávám do předehřáté na 230,jak píší v receptua po 15 min.ztlumuju,ale nepíší an kolik,tak tam mám cca 175. Potírám celým vejcem,ale třeba dnešní jsem uplně zapomněla potřít a krom připečení není lesklá,což mě trápilo nejmíň
pecu na 175 a to 45min, tema 230 se ti to nahore spali a vevnitr je to syrove
berry4 píše:
a jakou máš troubu? Jestli horkovzduch,stačí předehřát na 160 st,hodit tam a za 20-25 min máš vánočku jak lusk
Jako pečeš jen půl hodiny? Já se toho horkovzduchu právě bojím,aby hned nezhnědla.
Maminky a kuchařinky,
samo po okrájení připáleného 
za 14 dní už peču 5 vánočku. Ta dnešní dopadla nejhůř. Rozjetá,zespoda připálená a pořádně nedopečená. Mám výborné těsto,manžel krásně uplete a to pečení vše kazí.
Dávám na plech alobal,pak pečící papír,vánočku a přikryju alobalem. Jednou se mi nepřipálila a byla krásně světlá,ale zato nahoře byla skoro na uhel. Už si nevím rady,co dělám špatně. Jak dlouho se vlastně peče,na kolik stupnů,kdy ztlumit apod. Prosím poraďte. Miluju tu chuť a jsem jak pes z Pejska a kočičky,sežeru hned na tepla