Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
jpichova píše:Dendulinecek píše:A nevyskočí moc nahoru,když ten pletenec je vlastně hlavou dolů. Na pletení mám chlapa,před pečením byla nádherná,je fakt šikula,jen to pečení.
Ja pekla v pátek vanocku poprvé a doteď je mekoucka,nepripalena a každý kdo ji jedl,mlaskaljediná má rada- silikonova forma na vanocku. Těsto nemuselo byt takove konzistence na pleteni,protože forma to udrží. Zkuste a uvidíte
Jediná chybička byla,ze jsem navrch nemohla dat mandlicky,když vzor byl dolebyla na pul kg mouky a forma je velká,a ani mi z ni neutekla
opravdu to v ni bylo super,tak na silvestra pro velký úspěch opakuji
230 je šílenost, na tu teplotu nepeču ani listové. Mám podezření, že moje elektrická trouba peče na víc, než kolik odpovídá nastavené teplotě, a vánočku peču max. na 150 stupňů. Teď jsem pekla dvě najednou, takže jsem musela pustit horkovzduch, a to bylo třeba snížit teplotu dokonce někam ke 130, jinak bych měla horní vánočku na škvarek (a ještě jen seshora a uvnitř syrovou). Čím máš větší objem těsta, tím nižší teplotu musíš nastavit, aby se to zvládlo propéct.
pekla jsem vánočku poprvé a první pokus dopadla výborně jen se trochu svezla na strana. podle receptu 200 na 5 minut (začla mi tmavnout), snížit na 175 na 30 min a pak dopíct na 125 dokud není (5 až 15 min). Měla jsem to na horní a dolní ohřev, na pět minut jsem po tom snížení 125 dala větrák. ani jsem to ničím nepřikrývala a hlavně jsem jí dala, když se mi už z vrchu zdála dost úplně nejníž v troubě.
výsledek krásně dozlatova a nadýchaná.
záleží na troubě. hodně štěstí v dalším pečení
Ahoj!
Já peču normálně na 180 a úplně v pohodě.
Nejlepší je ji uplést ze šesti…
Len-til-kah píše:
230 je šílenost, na tu teplotu nepeču ani listové. Mám podezření, že moje elektrická trouba peče na víc, než kolik odpovídá nastavené teplotě, a vánočku peču max. na 150 stupňů. Teď jsem pekla dvě najednou, takže jsem musela pustit horkovzduch, a to bylo třeba snížit teplotu dokonce někam ke 130, jinak bych měla horní vánočku na škvarek (a ještě jen seshora a uvnitř syrovou). Čím máš větší objem těsta, tím nižší teplotu musíš nastavit, aby se to zvládlo propéct.
Tak to jsou pisálci kuchařky pěkný blbci,páč já se řídím podle toho co píšou,příště-pokud nějaké bude-snížím a budu holt zkoušet.
Tak já z kila na 160 stupňů až naskočí a zhnědne tak cca 25-30 minut a pak stahuju tak na 120-130 a peču do té doby než je uvnitř hotová.
Doma jsem nepekla, ale v praci ano. Teplota nejprve 180 °C a pak 150 °C. Celkova doba peceni 20-25 minut. Vaha za syrova je 450 g a je pletena ze 6.
U rozjeti bych nevidela problem v troube ci peceni, ale v teste popr. v kynuti.
Tak já pekla vánočku teď na Štědrý den dopoledne a moc se mi povedla, jako snad nikdy předtím. Plech byl na střední poloze, na plechu dva pečící papíry, vánočku jsem přikryla jedním papírem. Začala jsem péct na 175st 10minut, pak jsem snížila teplotu na 150st a takhle jsem pekla 40 minut, pak jsem papír z vrchu vánočky odstranila a dopekala ještě 8 minut. Dělala jsem to přesně podle postupu, který jsem našla tady na emimi, teda odkaz na ten postup. A fakt vánočka suše vláčná, zvrchu krásně dozlatova, zespod kůrka malinko silnější, ale fakt jen malinko. Jo a mám taky elektrickou troubu.
Já jsem pekla v pátek poprvé.Pekla jsem na 150 skoro hodinu a byla krásně zlatá a vevnitř pěkně upečená,jen se mi trochu svezla na stranu,i když jsem v ní měla špejle.Ještě teď je měkká.
Ahoj, na pečení si musíš vychytat tu svou troubu, dá se upéct krásná vánočka i v plynu. Osobně přikrývám vánočky alobalem, cca na druhou půlku pečení. Na rozjetí do nich dávám 3 špejle (na konce horního copanu a doprostřed), vánočka se nerozjede. Taky mam zkušenost, že když nechám těsto vykynout 2× a je hustší a líp „fouká“, vánočka je lepší. Na buchty stačí jedno kynutí.
Ahoj, já potírám celým vajíčkem, trouba se předehřeje na 220°C a až bude předehřátá, dáš tam vánočku a za 10minut stáhneš na 160°C, peču jí maximálně 30minut a pak troubu vypnu a vánočku tam nechávám dokud trouba úplně nevychladne, aby mi nespadla. Jinak proti rozjetí ji nezapomeň propíchat špejlema, moje vždycky vypadá jak ježek, ale výsledek stojí za to
Taky záleží na tom, jak tvoje trouba peče, ale to už musíš vědět ty ![]()
Háta_x píše:
Ahoj, na pečení si musíš vychytat tu svou troubu, dá se upéct krásná vánočka i v plynu. Osobně přikrývám vánočky alobalem, cca na druhou půlku pečení. Na rozjetí do nich dávám 3 špejle (na konce horního copanu a doprostřed), vánočka se nerozjede. Taky mam zkušenost, že když nechám těsto vykynout 2× a je hustší a líp „fouká“, vánočka je lepší. Na buchty stačí jedno kynutí.
Ahoj,co znamená dvojí kynutí ![]()
Slalomacka píše:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Ta je nádherná,mít funkční foták,hodím sem foto svýho výtvoru ![]()
A to tam dáš hned na 175 a po celou dobu udržuješ. Právě na 230 se hned spálí pokud nekryju alobalem i zespoda. Při nižší zase vyběhne a splaskne,tak já opravdu nevím…