Jak zabavit 9 měsíční dítě?

9.7.22 19:19

Jak zabavit 9mesicni dítě?

Ahoj, mám 9mesicniho chlapečka. Je to mé první miminko a jsem zatím jediná ze známých s dítětem.. Chtěla bych se zeptat, co tak děláte nebo jste dělaly celé dny s dětmi v tomto věku? Bojím se, abych už malého nenudila a aby byl dostatecne zabaveny. Přijde mi totiž, že děláme pořád to samé :D Náš den vypadá zhruba takto: Ráno vstáváme kolem 8, posnidame, potom si hrajeme do svačiny s hračkami na zemi, ukazuji mu zvukové knížky, plyšáky, věci v bytě.. Po svačině je unavený, tak spí do oběda cca do 13 hod, pak obědva, poté ho vezmu na procházku do přírody za domem, ukazuji mu kachny, stromy, keře, listy, květiny… Pak se vracíme domu na odpolední svačinu, poté většinou opět chvíli usne.. Pak si zase hrajeme na zemi s hračkami, pouštím mu na YouTube dětské písničky apod, pak večeře a poté jde kolem 20hod spát.. Teď v létě jsme občas vyrazili i na výlet, většinou po snídani nebo po obědě, a to do zoo, do mořského světa, dino parku, na Petřín.. Jsme z Prahy.. Máte nějaké tipy, kam ještě s takhle malým miminkem zajít? Případně jaké další aktivity zařadit? Chtěla jsem s ním i na plavání, ale hledám něco snad už od jeho narození a vše furt plné, tak jsem se naučila vaničkovani sama a cca 4× týdně s ním ještě,, plavu,, doma ve vaně :)
Děkuji moc za tipy a nápady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
9.7.22 19:52

Ráda se přidám k tématu. Taky mám 9 měsíčního prcka a program máme skoro stejný.
Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
9.7.22 19:55

Nikdy jsem dítě nijak vědomě „nezabavovala“, nebo určitě ne každý den celý den. Dala jsem ho na zem na deku, v mé blízkosti. Když se mu to nelíbilo, šel do nosítka. Dítě se rozvíjí přítomností v domácnosti, kontaktem se členy rodiny, pozorováním okolí. Není nutné se mu každou minutu věnovat, může se pak stát, že se nenaučí samo se zabavit a bude neustále vyžadovat bavení od někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
9.7.22 19:56

Kaligrafie, aspoň jeden cizí jazyk, rovnice a nerovnice, skákání přes švihadlo, paličkování… toho je…

Edit Myslím samozřejmě pro tebe. Ať se trochu zabavíš a jeho taky necháš žít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
9.7.22 19:56

Myslím, že toho děláš až až :lol: moje 9 měsíční dcera takový program nemá teda :mrgreen: ale ona se hodně zabaví sama, kramaří a zkoumá všechno možné… Když ho necháš na zemi a odejdeš třeba do kuchyně, tak si chvilku nevyhraje sám? Myslím, že ani není dobré ho bavit 100% času :think:
Ale moc jsem neporadila, pardón :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
9.7.22 20:03

@Maminka0702 děláte toho až moc, 9měsíční dítě není potřeba nějak cíleně zabavovat, ta zábava je spíš pro tebe, aby ti doma nehráblo,
jo to plavání by bylo fajn, nebo cvičení miminek s matkami - ale to všechno probíhá až od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
9.7.22 20:18
@Cucajz píše:
Myslím, že toho děláš až až :lol: moje 9 měsíční dcera takový program nemá teda :mrgreen: ale ona se hodně zabaví sama, kramaří a zkoumá všechno možné… Když ho necháš na zemi a odejdeš třeba do kuchyně, tak si chvilku nevyhraje sám? Myslím, že ani není dobré ho bavit 100% času :think:
Ale moc jsem neporadila, pardón :)

tak to dítě se přece jen tak staví, ne? To by muselo být v postýlce. Vnouček se postaví ke stolku, k televizi, ke skřínce. A pak se jen tak pustí a spadne. Takže se většinou někdo snaží ho ze zadu jistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.7.22 20:30

@vokishka Proč ho někdo jistí, aby nespadl na zadek?

Já si pamatuji, že jsem si synem ráno hrála v pokoji, koukali jsme na knížky, kostky, šli ven, pak jsem ho, ale nechala lozit po bytě, zkoumat a šla jsem uklízet, atd… U vaření jsem ho dala do židličky, dala mu vařečku, hrnec s vodou a vařil taky. On se stebou zabaví i u tvého programu. A taky semnou cvičil, dělal mi závaží, vytahoval prádlo s pračky, atd…

Dcera má teď 11 měsíců a ta si hraje pořád s housenkou, která se natáhne a plazí se, vkládací hry a jinak dělá vše s námi stejně jako syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.22 20:32

@Cucajz jo, když ho nechám samotného na zemi, vyhraje si sám, je schopen třeba půl hodiny zkoumat jednu hračku.. To jako nesedím celou dobu u něj při hraní :) Také když mu pouštím ty písničky, tak sedí sám v houpatku a já si dělám svoje věci třeba i vedle v pokoji.. Ale to mám pak zas výčitky, že si ho nevšímam :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.22 20:33

@FraDeu Jsme z Prahy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
9.7.22 20:35
@Maminka0702 píše:
@Cucajz jo, když ho nechám samotného na zemi, vyhraje si sám, je schopen třeba půl hodiny zkoumat jednu hračku.. To jako nesedím celou dobu u něj při hraní :) Také když mu pouštím ty písničky, tak sedí sám v houpatku a já si dělám svoje věci třeba i vedle v pokoji.. Ale to mám pak zas výčitky, že si ho nevšímam :D :D

nemusíš mít výčitky, dítě se musí umět zabavit i samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
9.7.22 20:43

@Alilali no protože úplně nepadá jen na zadek. Lehce se posunuje kolem stolu, takže spadne na konci hrany. Navíc to prostě není dítě, které si vydrží hrát s jednou hračkou. Je to éro, které je pořád v pohybu. Zůstane sám na zemi, ale ne, že jdeš něco dělat do kuchyně a jeho necháš v obýváku. Je třeba si ho s sebou do té kuchyně vzít (pokud tam teda nejdeš jen vyhodit plenku do koše, něco odložit..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
9.7.22 20:59

@Maminka0702 zbytek neresim, ale plavání jsme chodili Ve Smečkách na Vaclavaku. Byla jsem spokojena. Po plavání jsem mu dala v hernicce jidlo a pak jsem šla na dvouhodinovou procházku po Praze, kdy se vyspal. Měla jsem tam teda kamosku, takže vždy jsme vyrazily někam na spacir a skončily v kavárně/ restaurace, v pozdějším věku na hřišti s kafem s sebou. Super časy. Cenově to bylo super a ještě VZP něco vracela, takže lekce vyšla na 250 Kč. Taky jsem chodila na miminkovske cvičení. U nás je os 3m - básnicky a písničky. V těch 3m to dítě různé natahujes a uvolnujes, masirujes… postupně to začnou dělat víc a víc sami a teď ve 4 letech vlezl do tělocvičny a po hodině vylezl - já si dala kafe, nebo si šla něco zařídit, případně vytáhla komp s pracovala. V září bude mít mala 3m takže me čekají 4 roky na novo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
9.7.22 21:02

Jinak podle fotek - plácal se na zemi, jel u nás Fisher Price stolecek, obchazel nábytek, bazenek s Mickama… určitě jsem si s nim neustále nehrála. A chodili jsme do jedné hernicky pro batolata (nepřežila covid) a tam se zabavil dost sám jak měl jiné hracky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
9.7.22 21:05

@hospodki jak to funguje v těch herničkách, když v tomhle věku všechno strkají do pusy? Do oslintají hračku a pak si ji vezme někdo jiný? Vždycky jsem nad tím uvažovala, v době mých dětí nic takového nebylo, tak si to moc neumím představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí