Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem. včera jsem přišla ke svému autu a někdo mi rozbil přední sklo a taky promáčknul střechu. Volala jsem policii a ti se mi skoro vysmáli. Je tedy nepravděpodobné že najdou viníka. Dnes jsem potkala sousedy a ti říkali že to dělá nějaký pán od nich ze vchodu. nestalo se to tam poprvé a zřejmě ani naposledy, proto každý parkuje tady před barákem i když by se tam nemělo. Ten pán bude zřejmě nějaký psychopat, proto že jim mimojiné čůrá v kočárkárně do kočárků. Zítra si mám vyzvednout auto ze servisu ale bojím se co bude dál. Bojím se parkovat na tom místě co doposud a bojím se parkovat tady před barákem protože moje řidičské schopnosti nejsou perfektní a nechci někomu poškodit auto. Uvažuji tedy o nějakém pojištění proti vandalismu nebo kameře popřípadě fotopasti ale myslím že bych potřebovala souhlas města lidí z baráku apod. Do té doby už bych to mohla mít zase rozbité. Máte někdo s něčím podobným zkušenost? jak jste to řešili? děkuji za reakce
Tak jestli máte v blízkosti takového de…enta, tak bych si pronajala garáž.
@74paja bohužel všechny tady jsou zabrané
on jí má právě. a hlavně nemám 200 000 na garáž tady se vše odkupuje ![]()
@wiki čiki No pronájem by tě vyšel tak na pětistovku měsíčně… ale zas záleží, kde bydlíš.
Jinak bych se zkusila poptat znovu těch sousedů, jestli pána znají, zjistit jméno a znovu jít na policii, ať ho předvolají.
To bych asi radši parkovala někde jinde a k autu docházela. Nejlíp někde, kde jsou kamery, ale to asi těžko, viď?
Tak jednak existují kamery, které zabírají dění kolem auta, ale to bych hodně promyslela: jednak by sama ta kamera mohla vyprovokovat krádež (budou myslet, že to je navigace), druhak je otázka, jaký je kolem provoz, protože když se dá spouštět pohybem, tak nemusí vydržet na celou noc (vím to, sama jsem o tom uvažovala poté, co nějakej *** naboural tři auta včetně našeho a ujel, ale nebylo to teda u domu). Další možnost je, pokud to máte u baráku, dát si kameru na barák, aby viděla na auta v okolí (nemusí zabírat dům, tak by to nemuselo vadit): možná byste se rychle dohodli i se sousedama, aby to nestálo tolik, a měli byste na něj důkazy.
Btw. vůbec nechápu, proč třeba s kočárkárnou neudělají to, že vymění zámek a kíče dají jen těm, co mají mimino.
Pojistka je rovněž možná, vandalismus bývá v některých povinných ručeních, ale hlavně v havarijkách, a počítej s tím, že havarijko není levný a navíc tam bývá spoluúčast (i když to není z Tvojí viny).
Podle mě by bylo nejrychlejší zaplatit si pár lekcí v autoškole a naučit se parkovat do řady ![]()
@Slečna Ferka Kočárkárna je společný prostor, takže klíč nemůže mít jen někdo… bohužel. ![]()
Parkovat klidně o pár ulic dál někde vícna očích. ikdyž stát se to muže kdekoliv. a určitě si zařídit havarijní což se nám už vyplatilo.
@irca11 No jo, jenže záleží, jak starý má auto. U starších se to opravdu nevyplatí, to bych radši investovala do pronájmu té garáže…
@74paja jj to je také pravda my mame nové auto.na starem jsme havarijní také neměly. mame domek s garáží a auto nam zničily stejně na parkovišti.
@74paja jméno vím ale nemám důkaz. oni to prý policii řekli že si myslí že jde o toho pána ale nic na něj nemáme…ležel tam i kamen z toho prý otisky vzít nejdou. ![]()
@RadkaCh bydlím v horní bříze tady je kamera snad jen u úřadu…tohle místo ale nebylo nepřehledné akorát já na tu stranu nemám okna..jsou tam udělané krásné parkovací místa…
@Slečna Ferka nad kamerou do auta jsem uvažovala..je spíše na natáčení dění před a zža autem…(monitorování situace při jízdě) proto mipřijde lepší kamera venkovní…ovšem muselo by se vrtat do fasády a nevím kolik souhlasů bnych k tomu musela sehnat. bytovka patří bytovému druřstvu a myslím že i město a sousedi do toho mají co mluvit..kočárkárna je společný prostor a má od ní klíče každý. třeba tam má kolo já nevím…jinak parkovat do řady už taky umím ale je tu dost vysoký obrubník a různé výmoli. mám auto 3týdny a nechci ho poškodit ![]()
@irca11 můžu se zeptat jen orientačně na kolik tovyjde a na co všechno se to vztahuje???