Jak zabezpečit data v PC před dětmi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
18.4.16 09:24

Jak zabezpečit data v PC před dětmi?

Ahoj, poraďte prosím.
Chtěla bych, aby se moje děti začaly pomalu seznamovat s počítačem. Máme jeden společný stolní. Mám tam velmi důležitá data, samozřejmě zálohuji, ale nechci aby se v tom vrtaly. A mám strach i o to, že se povrtají např v systému.
Jestli jsem to správně pochopila, zaheslovat složku nejde (pouze pomocí nějakých aplikací, a to nechci).

Jak nastavit uživatelské účty dětí tak, aby nemohly nic poškodit, smazat, nainstalovat?
A aby neměly přístup do některých složek? U Win 10

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
18.4.16 09:33

@pjetka Stačí jim udělat samostatný účet na PCs omezenými právy a přístupy. Ve Windows 10 by snad dokonce mělo být nastavení zabezpečení pro děti. Ještě to řešit nemusím, ale telefon s Windows 10 to umožňuje a systém je stejný jako v PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
18.4.16 09:56

Win 10 na PC výše uvedené umožňuje, systém to ochrání, nicméně data to obecně neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.4.16 09:57

Nijak jsem to u 10 ještě nezkoumala, ale prostě založíš uživatelský účet, který bude omezený tím, že všechny instalace musí schválit správce - ty. Ve svém účtu se ke tvým datům nedostanou - pokud je nedáš do sdílených souborů.

• Citovat
  • Upravit
12743
18.4.16 10:30

Hod detem jineho uzivatele kteremu nedas admin prava. Svuj administratorsky zahesluj pak nebudou moct nic instalovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.4.16 11:23

Ještě mě napadlo, co se týče zajištění důležitých dat. Je dobré je mít zálohovaná například na externím disku nebo v cloudovém úložišti. Já používám OneDrive od Microsoftu a jsem spokojená, když potřebujete dostanete se ke svým datům odkudkoliv kde je internet.
A ještě je dobré nastavit filtry na internet, aby se děti nedostaly na stránky na kterých nemají co dělat.
A pokud máte platební možností ve Store (obchod s aplikacemi od Microsoftu), Google play nebo Facebooku tak nastavit vyžádání hesla před platbou. Kamarádi takhle měli připojenou platební kartu k facebookovému účtu a synové jim v nějaké hře utratili skoro 2 tisíce a to těm klukům bylo 2,5 a 4 roky. Jo a stačilo jim na to asi 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.16 19:22

Stačí ich ukryť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat