Jak zabránit úrazům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
203
7.11.16 08:34

Jak zabránit úrazům?

Ahoj :mavam: můj malej se minulý týden naučil stoupat, jenže dost často neudrží balanc a spadne. A že to jsou rány do tý hlavy. :( jde tomu nějak zabránit? Omotat hlavu šátkem, jsem slyšela, ale to bude určitě hrozně nadšenej a stejně si ho bude sundavat. Samozřejmě, že ho mám furt na dohled, ale někdy to prostě nestihnu, občas to jsou fakt vteřiny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37125
7.11.16 08:37

Náš malej se takle napadal až až, ze začátku jsem šílela z každýho pádu, pak jsem to přestala hrotit, vždycky se zved a za vteřinu nevěděl že upad :) Je fajn mít koberec, tam se nepraští tolik jako třeba na dlaždicích, nebo kupte aktivní chodítko, aby se měl čeho přidržovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.16 08:40

@Nikollett93 nijak.. existují dětské helmy, ale pokud mu ji dáš, nenaučí se padat.. můj první byl omlácenej jak kuželka a přežil.. neboj, on to pochopí.. pokud máte třeba jen dlažbu, tak pořiď koberec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.11.16 08:41

Je lepší dítě nechytat, ono párkrát spadne a začne si dávat pozor, případně pád jen lehce zbrzdit třeba na dlažbě, ale nechat spadnout. Když ho budeš pořád chytat, on si na to zvykne a pak ho jednou nechytíš, až to bude opravdu nebezpečné, např. gauč nebo schody a malér je na světě. Dobré je mu i ukázat, jak se bezpečně dostat dolu. A to i z těch schodů nebo z gauče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.11.16 08:43

My mame parkety a dlažbu, syn padal a kromě par bouli to bylo v pohodě. Poměrně rychle se naučí stabilitě ;) ale k tomu prave potřebuje občas spadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.11.16 08:44

Tomu nezabráníš, patří to k tomu. Neboj, batolata jsou na to udělaná, pokud sebou neřízne na nějaký ostrý roh nebo na kámen, tak se mu nic nestane. A naučí se dávat si pozor sám a padat „správně“. Když mu teď budeš obalovat hlavu, dávat molitanové helmičky a podobné vynálezy, tak si tu hlavu tím spíš někde rozrazí, až bude starší, protože bude zvyklý, že klidně může padat a nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.11.16 08:46

Takže ho mám fakt nechat? :think: no to sem na sebe zvědavá. :D že začátku sem to právě taky moc nehrotila, říkala sem si, že si tím asi musí projít každý dítě, jenže včera spadnul tak, že se mu udělala hrozná boule, ještě taková modrá, no začala sem hystercit a chtěla už zas jet na pohotovost :mrgreen: to je hrozný období. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.11.16 08:49

Když on je furt taková kejvačka hrozná. je mu 8měsíců, ještě ani nesedí, hlavně že stojí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
7.11.16 08:59
@Nikollett93 píše:
Když on je furt taková kejvačka hrozná. je mu 8měsíců, ještě ani nesedí, hlavně že stojí :zed:

Znám případ, kdy se toto řešilo rehabilitací. Tímto si oddělá záda. Dala bych z dosahu pryč vše, o co si může stoupat - ohrádky, chodítka a tak. Jasně, že nábytek nepřestěhuješ, ale třeba zrušit na nějaký čas stolek v obýváku a tak. Ještě je šance, že mu to docvakne a vrátí se na čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.11.16 09:07

@Aries6 to mě ani nenapadlo že by to mohl být takový problém 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.11.16 09:43
@Nikollett93 píše:
@Aries6 to mě ani nenapadlo že by to mohl být takový problém 8o

Klid, zas tak strašné, abys kvůli tomu musela vyhazovat nábytek, to nebude. Úplně ideální to není, ale pokud si stoupá sám (t. j. netaháš ho ty nebo třeba babičky za ruce), tak na to má svaly zjevně posilněné dost. A k lezení se pravděpodobně ještě vrátí, až se bude chtít někam přesouvat (rozhodně bych ho ve stání a chůzi zatím nepodporovala chodítkem, ani aktivním, na to je fakt brzo). Moje starší stála s oporou v 7 měsících, o měsíc později se naučila dostat ze stoje do kleku a na všechny čtyři a začala lézt. Lezla pak víc než čtvrt roku, než se zas postavila a začala samostatně chodit. Každé dítě je prostě jiné, žádné se nevyvíjí přesně pod, e tabulek a násilím ho do nich nenacpeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
7.11.16 09:44
@Nikollett93 píše:
@Aries6 to mě ani nenapadlo že by to mohl být takový problém 8o

Neříkám, že to je to nejhorší, jen se prosím tě neděs. Ale znám případ, kdy s klukem rehabilitovali kvůli nečemu od narození a on byl tak nadopovanej, že ho pak rehabilitovali, aby se zbrzdil. Každopádně, když stoupá a ještě nesedí, není to moc dobře. Leze aspoň po čtyřech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
7.11.16 09:46

Moje malá chodí od osmi měsíců a bez problémů, moje sr ji viděla a když na to me sílu proč ne, hlavne nepomáhat

K padum…zajistit rohy, schody a obrnit se trpělivostí
Hele moje malá je číslo není týden bez krvavého zranění nebo mega boule, taky si říkám co víc udělat, ale není co, z toho vyrostou…
Třeba při pádu rychlé přišla na to, ze musí dát hlavičku k tělu, aby nešla přímo na hlavu, ze me dát ruce před sebe atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.11.16 09:50

@Kassy já sem si právě myslela, že to nevadí, když mi tchyně říkala, že můj přítel chodil už v 8 a seděl snad až v 11. A právě že si stoupá úplně sám, tak si myslím, že tomu zabránit snad ani nejde.
@Aries6 nadopovanej z reha, to je dobrý :lol: :lol: jj leze, ne teda nějak akčně, začal taky nedávno, tak to proklada takovým tuleněm (jak tomu říkám) ale umí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
7.11.16 09:55
@Nikollett93 píše:
@Kassy já sem si právě myslela, že to nevadí, když mi tchyně říkala, že můj přítel chodil už v 8 a seděl snad až v 11. A právě že si stoupá úplně sám, tak si myslím, že tomu zabránit snad ani nejde.
@Aries6 nadopovanej z reha, to je dobrý :lol: :lol: jj leze, ne teda nějak akčně, začal taky nedávno, tak to proklada takovým tuleněm (jak tomu říkám) ale umí to.

No ty děcka jsou fakt naspeedovaný :D Říkám, hlavně se neděs, ale zmínila bych se třeba na kontrole u doktorky. Ona bude mít taky svůj pohled a uvidíš. Mě tohle dělala třetí taky. Začala se plazit a jakmile šla na čtyři, tak pak hned stoupala v postýlce. Ale jinak normálně lezla po čtyřech a chodí od 14 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák