Jak začít chodit do gymu?

Anonymní
3.1.23 18:21

Jak začít chodit do gymu?

Je mi 15. Jako předsevzetí jsem si dal že aspoň jednou týdně budu chodit do gymu nebo plavat. A bojím se že se mi za to budou smát, protože nemám skoro žádné svaly. Kamarádi jsou líní, takže se mnou nepůjdou.
Trenér u nás v gymu je moc drahý. Nějaké rady, jak začít chodit do gymu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Auhagenn
3.1.23 18:33

Ahoj, nikdo se ti smát nebude naopak ti většina lidí ráda ve fitku poradí. Pro začátek je fajn podívat se na videa známějších osobností, aby si věděl jak správně cvičit.

• Citovat
  • Upravit
5739
3.1.23 18:33

Vůbec se neboj a jdi do toho. Chodím do fitka a kluků ve věku 14, 15 let, tam chodí mraky. Přijde mi to naprosto super, že nesedí jen u kompu. A je jasné, že jsou spíš samá ruka, samá noha, to je naprosto normální. Nikdo se ti smát nebude, neboj. ;) Opravdu do fitka nechodí jen svalovci a manekýny. Je tam spousta různých typů lidí. Malí, velcí, tlustí, tencí, mladí, staří. No stress. ;)
Hlavně to na začátek nepřepískni s váhami. ;) A když půjdeš pro začátek třeba kolem 14-15 hod, tak to tam třeba u nás bývá míň lidí než k večeru. Hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.23 18:36

Smát se nováčkovi v gymu může jen kre. tén. Ale i takoví jsou, jen si z nich nic nedělej. :nevim: Podle mě by ti úvodní hodina s trenérem prospěla, aby ti ukázal, co a jak bezpečně. Popros rodiče, jestli by ti na tu hodinu nepůjčili (nebo oproti odpracování si), pokud nemáš z kapesného. Nebo klidně i k narozkám, jestli je máš někdy teď.

Kdybys byl ženská, poradila bych ti jako extra motivaci si pořídit nějaké pěkné sportovní oblečení. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
3.1.23 21:10

Taky bych doporučila na začátek trenéra, aby ti všechno ukázal a udělal ti nějaký rozumný soubor cviků.
Bez trenéra bys asi mohl na všechny „stroje“, tj. kardio (kolo, běhací pás, schody, eliptický trenažér, veslování nebo nevím, co tam máte) a posilovací (to bys odkoukal, jak se používají, a vyzkoušel si, jaké závaží by ti vyhovovalo - bývá tam taky nakresleno, jakou/jaké část/i těla procvičuješ. Stroje tě vedou, takže je malé/menší riziko, že se špatným provedením zraníš).
Mimoto bys mohl chodit na nějaké společné hodiny s instruktorem, pokud nějaké nabízejí. Obvykle je pak na výběr a můžeš se právě dobře naučit, jak cvičit s činkami nebo třeba s takovými těmi třmeny (trx) atp.
V tvém věku je důležité to posilování nepřehánět. Ještě rosteš a posilování ovlivňuje hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková