Jak začít s otužováním?

315
4.1.26 13:24

Jak začít s otužováním?

Zdravím, pravidelně používám ledovou sprchu a chtěla bych jit i ven třeba do rybníku, ale je tam určitý strach abych třeba neprochladla když jsou takové minusy. Někdo nějaké rady a zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
4.1.26 13:34

Je dobre zacit s otuzovanim v srpnu nebo zari. Jeste je teplo, zvykas si na malinko studenejsi vodu. V rijnu uz je chladneji. Zvykas si. V listopadu prvni mrazici, zvykas si. Prosinec, casto uz i snih, zvykas si. Leden, uz celkem pohoda. V unoru rozi zamrznuty rybnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.1.26 13:40

@RadiatorStudeny
Takže jestli to dobře chápu tak uz je podle zacit venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9169
4.1.26 14:16
@RockFous píše: Více

Ahoj, kamarádka je otužilec, mají partu otužilců, začínala tak, že chodila plavat v létě a pak každý den v září, říjnu… no jak píše @RadiatorStudeny ale i pravidelně chodí na lékařské prohlídky ke sportovnímu lékaři. Úplně jen z vany bych asi teď do rybníka neskákala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
4.1.26 14:34

A já bych klidně zkusila nejdřív tam smočit jen nohy, pak po kolena, pak postupně přidávat a uvidíš, co to s tebou udělá. Rozhodně ne tam hupsnout najednou celá. Ale takto postupně.. proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.1.26 15:35

Co v saune, chodis do ochlazovaciho bazenku?

• Citovat
  • Upravit
3116
4.1.26 16:54

Začala jsem se otužovat asi před 4-5 lety a můžu říct, že je fajn mít zpočátku jakéhosi „mentora“, člověka, který se otužuje a z praxe ví, jak „nepřepálit“ začátek. Poprvé se mnou šel do vody, ukázal, jakou rychlostí, jak dýchat, jak dlouho tam být, co po vylezení z vody. A jak bylo řečeno, začni nasucho - studené sprchy, sauna, průběžně už od léta přírodní koupání za jakéhokoliv počasí. Jestli hupneš do vody znenadání, koleduješ si o šok, infarkt nebo aspoň zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.26 10:29

Já taky začala sprchou a až když jsem byla dost navyklá, tak jsem začala ven. Jak začneš venku, chce to pak do teplého oblečení, rukavice, čepici, ideálně i horký čaj. A určitě začít zlehka a nepřemáhat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková