Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rezii já ten cibulový sirup do malé dostanu jen za úplatek
, a pomáhá když jí to dám stříkačkou
a hned zapít.
Jo a ten donosol..nevím kolik je malé…ale naše měla ted 3r, a dávala jsem do každé dírky cca 2-3 kapky 2× denně.
Ted jí jen preventivně olejíkem vytřu nosánek před spaním.
Ahoj ja davam dceri stop kasel, a rekla bych je celkem dobry, ma opakovane bronchititdy a docela ji pomaha na rozdil od vsech mucosolvanu, stoptusinu a podobnych, a do nosu ji strikam olynth nic jineho ji nepomaha
@Rezii píše:
Díky zatím všem za rady, mám tedy zálusk na Donosol, Kalobu a cibulový sirup - ten jsme už kdysi zkoušela a dceři natahoval na zvracení, snad to zvládne (já bych to nedala, nemůžu syrovou cibuli ani cítit:) a necám si znovu napsat Aerius, měly jsme, ale už došel.
Já nakrájím cibuli dám dvě lžíce medu a nechám 12 hodin a pak sleju. Malej (6 let) slupne ani si nestěžuje že by mu to nechutnalo.
Prvni/domaci/ pomoc je u nas osvedcena na drobounko nakrajena cibule, zabalit do platna/pleny/, trochu nahrat na pare, aby byla prijemne tepla, na 2 pleny /ja ji strihla na 1/4/ rozlozit teplou cibuli, prilozit na chodidla, pres to ponozky a nechat celou noc. Uzasna zalezitost.
Druha pomoc-koupit rymovnik. Je to rostlina, ktera ma v sobe eukaliptus / neco na ten zpusob/, a klidne do kazdeho pokoje. Muze se i utrhnout listek a cichat k nemu /mimo domov/. Ale doma udela svou sluzbu.
Nám na dlouho trvající vlhký kašel pomohl jen sirup z černé ředkve. ředkev se nakrájíé na plátky, posype cukrem a nechá se pustit štáva. dávám 3× denně.
Ja jsem na rymu nejvic spokojena se Sinupretem, rozpusti, odhleni, vycisti, super.
Do nosa vincentka ve spreji.
Zdravi a pripojim se k diskuzi…snad mi pomuzete. Mam holcicku 8mesicu, dnes ma cely den zvysenou teplotu 37,8.kuckne tak ctyrikrat za den. presto nam dr predepsala stoptusin (I kdyz rekla, ze je mala dle poslechu cista) a fenistil. problem je v tom, ze stoptisin mi mala dvakrat vyzvracela.uz to do ni nechci davat, kazdopadne se trochu bojim noci, at nema treba zachvat…jsem matkou kratce, proto se predem omlouvam za histerii…mam koupit v lekarne neco jineho na kasel? nebo nedavat nic?
@Rezii na kašel konopný sirup např. od firmy Carum, působí trochu i proti zlobení
zklidňuje, čistí a má v sobě jenom přírodní složky a žádný přidaný cukr. Jinak dávám pravidelně Imunoglukan a Preventan Junior a jak ho dřív držela každá viróza hrozně dlouho, teď se ze všeho vyhrabe do dvou dnů. Jenže účinek je vidět nejdřív za měsíc. Jinak je ještě Stopkašel sirup, ten je prý dobré dávat dlouhodobě.
Příspěvek upraven 11.12.15 v 20:11
@ninu Dala bych třeba ten Stopkašel, je sice až od roka, ale myslím, že to nevadí. Má příjemnou chuť. A v noci holt hlídat a kdyby se dusila, vynést rychle ven do zimy anebo na ni otevřít okno, to pomůže.
@kerrankin strkali mu do nosu takovou ohebnou hadičku s kamerou. Dělali mu to při rýmě, protože ji měl furt, a doktorka říkala, že je mandle obrovská a musí ven. Asi to poznají i tak
Dobrý den,
na eMiminu je nově otevřená Poradna zdravé výživy a terapie pro celou rodinu. Trápí Vás nějaký zdravotní problém? Napište svůj dotaz a dozvíte se více o vyvážených a praktických jídelníčcích pro děti i dospělé a terapii nemocí jako např. alergie, astma, ekzémy a jiná kožní onemocnění, diabetes I i II typu, zvýšený cholesterol a krevní tlak, dětská infekční i neinfekční onemocnění aj.
Zdravíme ![]()
Tým eMimino.cz