Je možná angína bez čepů?

10.12.15 20:15

je možná angína bez čepů

Dobrý den maminy.Mou 6-ti letou dceru včera večer začalo bolet v krku.Byla bez teploty, pro jistotu jsem jí nechala dnes doma. Ránno jí v krčku nebolelo, má žlutozelenou rýmu, takovou tu zadní. Dopoledne opět bolest v krku a teplota 37,5 c, takže nic děsivého. Mudr, tam byl jen ránno. A já myslela, že když jí v krku už nebolí zvládneme to doma.Ale od toho dopoledne jí v tom krku bolí asi šíleně, fňuká kvůli tomu. Dcera trpí na angíny, ale vždy byly přítomny čepy. Tentokrát má mandle jen hrozně zarudlé. Buď se čepy objeví a nebo je možná angína bez čepů. Zítra razíme k doktorovi.Jen by mne zajímalo, jestli někdo prodělal angínu bez čepů. Dáváme zábal na krk, pije čaj, cucavé pastilky orofar.Ale asi jí to opravdu hodn bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21651
10.12.15 20:18

Ja temer nikdy nemam pri angine cepy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
10.12.15 20:21

Krk může být prosáklý - rudý i od virózy. Tak uvidíte, jak se to vyvine do zítřka. Mě kolikrát od rýmy bolí a pálí v krku víc než při angíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.15 20:22

@nozu aha dcera je právě vždycky měla, tak zítra mastíme k doktoru. Děkuji za zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.15 20:24

@ivašot. to mě právě taky napadlo, že to je z rýmy. Jak jí stéká vkrku.Ale ta bolest mě zarazila, dcera má dost vysoký práh bolesti.Ale teď opravdu pláče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
10.12.15 20:28
@makynkamalinka píše:
@ivašot. to mě právě taky napadlo, že to je z rýmy. Jak jí stéká vkrku.Ale ta bolest mě zarazila, dcera má dost vysoký práh bolesti.Ale teď opravdu pláče :nevim:

A třeba pastilky tantummverde nemáte, že by jí to ulevilo od bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
10.12.15 21:20

@makynkamalinka Řádí teď taková viróza, právě jsme se z ní jak já, tak i syn doléčili. Také nás hrozně bolelo v krku, nemohli jsme ani polknout, ale dle stěrů to angína nebyla. Cucali jsme neoangin, vyplachovali šalvějí a za dva dny bylo po viróze. Pak ještě přišel takový ten dávivý kašel, co většinou po bolení v krku bývá. Slyšela jsem od hodně maminek, že tím teď jejich děti a i ony také prošly. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.12.15 21:35

Napadla mě mononukleoza, měla ji už? u tý je právě častý, že nejsou teploty, u angíny obvykle jo. já ji měla asi v 15, bez teplot, ale mandle obří přes celej krk, a snad největší bolest, co jsem kdy zažila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
10.12.15 21:43

Já sama čepy většinou nepoznám, dr. ano. Když si není jistá, dělá strep test, a dceři jednou vyšel pozitivně, i když to bylo „na hraně“ a krk byl „jen“ zarudlý.

Není pravda, že při angíně musí být teplota.Jsou lidé, které na vysoké horečky netrpí. Já sama jsem taky měla prokázanou streptokokovou angínu téměř bez teploty. A taky je při angíně obvyklé, že teploty kolísají, trochu vystoupají navečer, přes den se drží jen lehce zvýšené. Ten průběh je pokaždé jiný a pokud někoho bolí v krku více než jeden den, razíme k doktorce, ať to zhodnotí.

Jedna dcera má právě angínu s horečkami, čepy, bolestmi břicha(naběhlé uzliny) a se vším všudy. Ale měla i mírnější angíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.15 14:10

@Jana206 @slavuska1 @Naty12 @ivašot. děkuji Vám všem. Píši až dnes, měli jsme šílenou noc, pláč, zvracení v krku jí bolí šíleně, horečky se taky dostavily. Ránno už měla krk v jednom ohni plný čepů. Takže jsme byli u Mudr. a angína, jak vyšitá. Říkal, že ten krk má opravdu šílenej, že jí to skutečně musí děsn bolet. Takže máme ospen 500.děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.12.15 14:25
@makynkamalinka píše:
@Jana206 @slavuska1 @Naty12 @ivašot. děkuji Vám všem. Píši až dnes, měli jsme šílenou noc, pláč, zvracení v krku jí bolí šíleně, horečky se taky dostavily. Ránno už měla krk v jednom ohni plný čepů. Takže jsme byli u Mudr. a angína, jak vyšitá. Říkal, že ten krk má opravdu šílenej, že jí to skutečně musí děsn bolet. Takže máme ospen 500.děkuji všem :kytka:

tak hlavně že už víte diagnozu, a malá se léčí..ať je brzo fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
11.12.15 21:16
@makynkamalinka píše:
@Jana206 @slavuska1 @Naty12 @ivašot. děkuji Vám všem. Píši až dnes, měli jsme šílenou noc, pláč, zvracení v krku jí bolí šíleně, horečky se taky dostavily. Ránno už měla krk v jednom ohni plný čepů. Takže jsme byli u Mudr. a angína, jak vyšitá. Říkal, že ten krk má opravdu šílenej, že jí to skutečně musí děsn bolet. Takže máme ospen 500.děkuji všem :kytka:

Hlavně, ať brzy zabere :hug:

Taky jsme měli šílenou noc, že čtvrtka na pátek, v pátek dostala Ospen 500,už se jí ulevilo, ale pořád má ještě teplotu a mírnou bolest v krku.

Já z toho Ospenu radost moc nemám, protože této i druhé dceři jednou nezabral a musel být po pár dnech vyměněn za silnější lék, přetrvávaly teploty a ta bolest v krku.No ale Ospen je lék první volby - na angínu, protože působí přímo na ni, nemá tak široké spektrum účinku a tím je menší riziko vytvoření rezistence a dalších negativních vlivů ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí