Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@alenka84 píše:
A teď platí hypotéku kdo? Strýc?
tu platím já já si dokážu vydělat bokem ale není to papírově
Počkej strýc si vzal hypotéku na tvůj dům a dál ji splácí nebo ty ji chceš převzít? Nebo si chcseš vzít novou svoji hypotéku?
To znamená, že na tvůj dům je zástava u banky že? To nejde, aby byly dvě zástavy na jeden dům proto si myslím, že to banka nechce povolit.
@petrkopecky92 píše:
no možná jedné půjčky bych se zbavil tak že bych už platil jenom 5708kč to už by byla nějaká šance na získaní?
Těžko. 5708 Kč splátky půjiček + 8200 Kč hypotéka = na živobytí zbývá (jídlo, drogerie, doprava, energie, poplatky, léky) 6020 Kč.
NO a co natahnout hypoteku na delsi dobu? Tim by byla nizsi splatka alespon po dobu, kdy budete mit tyto pujcky. Pak by jste po skonceni fixace si mohl hypoteku prefinancovat. KDyz si ten milion date na 40 let, predpokladam, ze je vase datum narozeni 1992, tak bude pri urokove sazbe 2,8 procenta mesicni splatka kolem 3,5 tis a to vam jiz daji.
@Kelsey píše:
Počkej strýc si vzal hypotéku na tvůj dům a dál ji splácí nebo ty ji chceš převzít? Nebo si chcseš vzít novou svoji hypotéku?
To znamená, že na tvůj dům je zástava u banky že? To nejde, aby byly dvě zástavy na jeden dům proto si myslím, že to banka nechce povolit.
takhle před 3 lety vzal novou hypotéku protože jsem byl krátce v zaměstnání za tu hypotéku jsme koupily dům který je napsaný na mě a splácím ji já už od začátku na strýce je napsaná jenom hypotéka. a hypotéku co je napsaná na strýce chci převzít já bud to přepsáním nebo refinancováním hlavně aby byla na moje jméno
@petrkopecky92 najdi si finančního poradce, obvykle mají známosti v bankách a dost ti se vším pomůže.
Ok děkuji všem ještě jedna otázka když necháme refinancovat hypotéku a bude se její splátka cca 5000kč a budu mit půjčku 5708kc je tu šanci na schvaleni dekuji
@petrkopecky92 píše:
Ok děkuji všem ještě jedna otázka když necháme refinancovat hypotéku a bude se její splátka cca 5000kč a budu mit půjčku 5708kc je tu šanci na schvaleni dekuji
proč prostě nedojdeš do banky a nenecháš si udělat výpočet, jak je to pro Tebe výhodné? Tohle totiž v bance umí, víš ![]()
@petrkopecky92 píše:
tu platím já já si dokážu vydělat bokem ale není to papírově
Ale to banku nezajímá…
@j.a.n.i1 píše:
Ale to banku nezajímá…
Zajímá, ale je to hypotéka bez dokladování příjmů. Je to za pořádně mastný úrok, cca 4,5-5%. Pak se podepisuje jen čestné prohlášení o dostatečných příjmech.
@petrkopecky92 píše:
Vše je to o Vašich příjmech a výdajích. Neúčelové půjčky se k účelové hypotéce dají příhodit, jen za trošku vyšší úrok, řádově 5,5-6%. Ale běžné spotřebáky jsou většinou za 10% a víc, takže se to vyplatí. A navíc, jde to rozložit na delší období, čímž si zvýšíte disponibilní příjmy dokládané bance. ![]()
Dobrý den, udělejte to jednoduše. Nejprve si zkonsolidujte veškeré vaše spotřebáky do výhodnějšího spotřebitelského úvěru s co nejbižší splátkou. Následně pak úvěr refinancujte, opět s co nejmenší splátkou, tedy na co nejdelší dobu.
Jediný zádrhel může být to, že nejste v současné úvěrové smlouvě a je tedy třeba zjistit, jak se banka bude dívat na převzetí hypotéky ve vztahu strýc/vy. Problém by to asi být neměl, ale začal bych dotazem u banky, kde to chcete dělat.
Pak už to bude jen otázka bonity, kde ty výdaje jste schopen ovlivnit konsolidací/refinancováním.
Dobrý den může mi někdo poradit dokázal jsem zvýšit svůj příjem ale v bance mam jiny problem hypoteka je napsana na stryce a rodinny dum na me a hypoteku mi dat nechteji protoze hypoteka se vztahuje na koupi rodinneho bytu ale pry kdyz uz bydlim tak ji nemohu ziskat mel jste nekdo podobny problem dekuji
Vem si evropskou hypoteku
do 2 dnu ji mas na učte ale pak se toho nikdy nezbavíš ![]()