Jak zklidnit větší miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7478
9.7.18 22:35
@tvetinka píše:
@Celeste97 vecer take koupeme a vecerni usinani ke docela v klidu ,jde mi hlavne o usinani pres den v tom sem bezradna

Nejak jsem nepobrala, jak to, ze se nezklidni, kdyz ji uspavas u kojeni.Me se holky zklidnily prave tim kojenim. Jinak bych je rozhodne uspavala kazdou zvlast. Starsi pustit pohadku, at je v klidu, malou vzit do ticha, co nejvic zatemnit a kojit. Nekdy jsem si u toho zpivala dlouhe tahle popevky typu Hali beli a jemne pomalu kolibala v naruci. Znemoznit pohyb. A pak tam prisoupnout starsi, az usne, ve 3 uz je schopna pochopit, ze jde spat a nema hlucet. Pripadne do sveho pokoje, nevim jak jste na tom s prostorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.18 23:39

S usinanim obecne neporadim, snad jen, ze kdyz pouzijes Estivilla, nauci se usinat sama. Pouzila jsem u syna a po 3 dnech jsme nemeli uz s usinanim problem (i kdyz u nas byl duvod jiny, budil se v noci po 20 minutach, ale rovnou se tim vyresilo i to, ze se naucil sam usinat a usina tak dodnes).

Ale poradim s hlucnosti, mam hlucneho dvouapulletaka a na prehluseni jeho hluku pouzivam hlasity bily sum.

• Citovat
  • Upravit
390
10.7.18 00:46

Také jsem měla problémy s usínáním prvního syna . Jeho hrozně nakoplo právě to koupání, které většinu dětí uklidňuje. Koupal se strašně rád a hrozně u toho divočil. Pak se dlouho nemohl uklidnit na spánek. Přestala jsem ho koupat večer před spaním, ale odpoledne. Nebylo to sice moc praktické, ale ty večery se nám hodně zlepšily. Takže jsem si musela den zorganizovat podle koupání, ale bylo to pro nás lepší, než nosit do noci protivné miminko. Když povyrostl, tak jsme postupně začali koupat zase večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
10.7.18 01:33

Mám 10-měsíční a skoro 4-letou hlučnou holčičku. Malá přes den usne jen v kočárku nebo v autě… takže když je hezky, procházíme se, když je hnusně, jezdíme autem. Tam je úplně jedno, že je rámus. Doma usne jedině při absolutní tmě a klidu a cca hodinovém uspávání. To už ji radši hodím do nosítka a jdu zalévat zahradu… ta monotónní činnost a šum vody ji také občas uspí ;-)
Malá měla problém usínat večer, když bylo světlo, vyřešila jsem to blackout závěsem, spí s námi i ta čtyřleťačka… večer společné sprchování, mazání, pak v přítmí mazlení, kojení, oblékání pyžámek, pusinka, pohádka… někdy usnou obě do 5 minut, ale zrovna včera zkoušely mou trpělivost asi 1,5 hodiny.
Když je malá utahaná, tak nemá cenu dělat s ní blbiny. Potřebuje rychle jít spát. A prostě to fakt vychytat, jak píší holky, a při prvním příznaku únavy (zívání, mnutí očiček, pobrukování apod.) dát spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
10.7.18 08:43

@anupati ona se mi prave nakojit nechce dokud se nezklidni…starsi byt potichu proste neumi maximalne na chviličku a to nestaci, nechat ji v jine mistnosti nemuzu nechce byt sama pak breci a dalsi hluk je na svete :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
10.7.18 08:46

@Limi123 na estivilla opravdu nemam toho bych nedala.....bily sum+ kojeni celkem zabira ale zas co pal delat mimo domov? Ze bych si nekde v obchode sedla na lavicku zapla bily sum a u toho kojila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
10.7.18 08:47

@nani77 auto u nas take zabira ale nejsem ridic a hlap je cely den v praci. Nositko take nekdy pouziji ale moje zada to moc nezvladaji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 08:51
@tvetinka píše:
@Limi123 na estivilla opravdu nemam toho bych nedala.....bily sum+ kojeni celkem zabira ale zas co pal delat mimo domov? Ze bych si nekde v obchode sedla na lavicku zapla bily sum a u toho kojila :D

Jojo, ja mam stazeny bily sum v mobilu a poustim to malemu kdekoliv… Klidne ke kojeni venku ;-)

V nakupacich byvaji kojici koutky (u prebalovaku)… Nebo v aute… Nebo ja uz to uprimne receno neresim, poustim mu ten sum treba i kdyz jede v kocarku, lepe se mu u toho usina. Ani mi neprijde, ze by na me lidi koukali divne.

• Citovat
  • Upravit
7478
10.7.18 09:25
@tvetinka píše:
@anupati ona se mi prave nakojit nechce dokud se nezklidni…starsi byt potichu proste neumi maximalne na chviličku a to nestaci, nechat ji v jine mistnosti nemuzu nechce byt sama pak breci a dalsi hluk je na svete :zed:

Aha,tak ja jsem starsi ve vedlejsi mistnosti klidne nechala a pohadka ji vzdy zaujala natolik,ze vydrzela klidne pul hodky.Tak toje zvlastni,ze ji kojeni nesklidni.Jako jo pri ultra revu se taky musely holky prvne uklidnit,ale v 90 % je uklidnilo prave to kojeni. Tak nezavidim,to chce asi jen prezit.Taky uz se v tomhle veku menilo denni spani,ze tri na dve,nez se to ustalilo,tak hur usinaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 10:14
@anupati píše:
Aha,tak ja jsem starsi ve vedlejsi mistnosti klidne nechala a pohadka ji vzdy zaujala natolik,ze vydrzela klidne pul hodky.Tak toje zvlastni,ze ji kojeni nesklidni.Jako jo pri ultra revu se taky musely holky prvne uklidnit,ale v 90 % je uklidnilo prave to kojeni. Tak nezavidim,to chce asi jen prezit.Taky uz se v tomhle veku menilo denni spani,ze tri na dve,nez se to ustalilo,tak hur usinaly.

Prvni take kojeni miloval a zklidnil se, druhy kojeni bere jen jako nutnost, kdyz uz mu noc jineho nezbyva, krouti se u toho a vzteka, musim u toho castokrat chodit, aby vydrzel v klidu… Ocividne jako u vseho plati, ze kazde dite je jine ;-)

• Citovat
  • Upravit
7478
10.7.18 10:37

@Limi123 Tak jasne…verim vsemu :lol: Chodila jsem teda jen kdyz jsme byli na sberu hub…bo nebyl cas ztracet cas.Zaroven jsem to videla u vsech svych kamosek - jak zacalo mimino rvat,sup mu prso a ok. Takze „lituju“ kazdou,ktere to nefunguje a kojeni celkove je boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
10.7.18 10:40

Mala prave taky bere kojeni spis jako nutnost…
Tak ja vlastne od dvou do 6mesicu uspavala v satku +hopsani na balone+ bily sum :oops: ale to mi prislo silene takovych veci delat pro uspani …
Asi dva mesice se snazim uspavat jen u kojeni ale to dopada tak jak jsem psala v uvodu, asi mi nezbyde nic jineho nez se zase k tomu vratit :roll:
Bily sum nam funguje docela hezky ale musi byt pusteny celou dobu co spi tak si pak někdy pripadam jak v blazinci proto sem to zrušila ale asi to bez nej nepujde
Casto byl u mas sum pusteny i celou noc protoze chlap hrozne chrape a malou to budi, tak snad to nicemu nevadi ldyz to u mas zase pobezi porad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
10.7.18 10:51

@tvetinka Neboj, porad je to jenpro nejake obdobi.Neni to navzdy. Tohle neni o duslednosti, ktera se vyplati, i kdyz je to v tu chvili narocnejsi. Tohle je o hledani cesty nejmensiho odporu.Aby to clovek zvladl co nejjednoduseji, zkloubit dve uz je take jine nez jedno…A jak psala limi, na kazde dite plati neco jineho. Jednou me tady zaujal denicek - Jak me prekvapilo 5 dite, tak asi tak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 10:58
@anupati píše:
@Limi123 Tak jasne…verim vsemu :lol: Chodila jsem teda jen kdyz jsme byli na sberu hub…bo nebyl cas ztracet cas.Zaroven jsem to videla u vsech svych kamosek - jak zacalo mimino rvat,sup mu prso a ok. Takze „lituju“ kazdou,ktere to nefunguje a kojeni celkove je boj.

No u nas to tak sice nefunguje, nekdy kdyz ma veliky hlad, tak ano, ale vetsinou ne… On kdyz nema hlad, tak se ani neprisaje 8o Ale zase mam hodne miminko, takze ve vysledku je to snazsi, nez s prvnim prsomilem ;-)

• Citovat
  • Upravit
7478
10.7.18 11:32
@Limi123 píše:
No u nas to tak sice nefunguje, nekdy kdyz ma veliky hlad, tak ano, ale vetsinou ne… On kdyz nema hlad, tak se ani neprisaje 8o Ale zase mam hodne miminko, takze ve vysledku je to snazsi, nez s prvnim prsomilem ;-)

Jojo,u nas prvni take vyrazne narocnejsi nez mladsi.Ovsem v noci v kuse nespaly ani jedna min.do 1,5 roku…Jsem rada,ze to mame za sebou :oops: I kdyz ty vzajemne bitky a brani si veci a nonstop rev me asi depta vic,nez to nevyspani. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí