Jak zvládáte dnešní situaci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
No přestěhovat se musíte do levnějšího a ne nemám dluhy, když zaplatím Najem a jídlo jsem na 0 a proste nové boty nejsou ani pro děti kdyžtak bazar nebo přes nějakou nadaci nebo někdo občas prodává tenisky za 100 ku po dětech když na něco není neberu si půjčku přece
@Anonymní píše: Více
tak jak z toho ven je přece jasné, ne? prostě vem jakoukoli práci, jaká je -) jakékoli doplňování zboží v supermarketu, umývání nádobí, uklízení kdekoli…vzít noční, práci o víkendu…práce opravdu je, jen je otázkou, zda o ni máš vážně zájem ![]()
32 tisíc fixní náklady?? Tak to budete muset zvážit, co s tím, to je strašlivě moc i kdybyste měli dvojnásobný příjem. Bežte do levnějšího bydlení, osekejte telefony, internety a další nenutné výdaje. No a prostě brigádu, nečekej, že ti UP něco najde, musíš sama hledat iniciativně. A hlavně si z hlavy smaž to „nejde“. Musí jít. Nejste zodpovědní jen za sebe, ale především za dítě,.
@unuděná píše: Více
tak je otázkou, kolik z těch 32tis. jsou ty dluhy…
Udělat si nějaký rekvalifikační kurz, doplnit vzdělání? Mezitím zkoušej aspoň nějaký brigády kde se dá. Oblečení kupovat z druhé ruky atd.
A co umíte? Co můžete nabídnout? Podle toho hledat práci a brigádu.
@Keyllah píše: Více
To je vlastně pravda.. No už se těším, až sem naběhnou expertky na levné vaření a naplánují jim jídelníček pro 3 za 2k na měsíc ![]()
Na brigádu v supermarketu tě vezmou, ne? Naplánuješ si směny, podle manžela.
asi tak…a výdaje za lékárnu 0, protože cibule s cukrem a octové ponožky zaberou na vše a jsou „skoro“ zadarmo
Teď berou všude zemědělci na sezónní práce. A ještě ti levnè nebo zadarmo dají vypěstky.
U sousedů seká trávu kluk, kterému platí 300,– za hodinu a nemusí k tomu mít nějaké zvláštní schopnosti, jen chodí se sekačkou.
Roznos letáků, brigáda v obchodě, na poště, technické služby města…všechno lepší, než půjčky.
Bohužel mě nikde zaměstnat nechtějí, zkoušela jsem vše od hpp po dpč.. všude mě odmítají.. chodím každý týden u nás po všech krámech i fabrikách…
Šetříme všude kde se dá, oblečení z bazarů nebo z druhé ruky, kupujeme jen základní potraviny a ještě ve slevách… Nemáme ani televizi.. vařím na vícero dní. Šetříme tam kde to jde ušetřit. Nekouříme, nepijeme. Půjčky nejsou tak vysoké naštěstí.. ty máme ještě z dob před vztahem.
- Upravit
Tipy? Jsou proverene casem a zkusenostmi :
- prizpusobit vydaje prijmum
- zvysit prijmy
ale to nechcou takovi jako vy slyset a uz vubec se tim nehodlaji ridit.
Na delnicke pozice, prodavacky, pokojske neni zady naval a berou tam lidi kazde hornidolni.
Tak se prestan doma valet a tady si stezovat na vadi neschopnost a ubohost.
Kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hl. duvody ![]()
Zakladatelko, musíte zvýšit příjem nebo snížit výdaje. Jiná cesta není.
![]()
Pak můžete pomalu splácet dluhy.
- Upravit
tak my máme fixní náklady ještě větší…energie v domě, hypotéka, úvěr spotřební, tmobile, penzijko, fondy, životní pojistky, obědy děti ve škole, alimenty na jedno dítě od muže… dokupy vše 45tis… noo ale prostě chlap nesedí doma na zadku, ale pracuje v zahraničí, jezdí po republice a vydělá cca 70-100tis každý měsíc… já vydělávám málo, ale nemáme hlídání pro děti, starám se o dům…
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, sice jsme na starost o domácnost a dítě dva, ale nezvladame to. Všechno je drahé od nájmu s energiemi po jídlo a oblečení. A příjmy malé. Bohužel jsme se dostali do špatné situace, já jsem po RD na pracáku, nikde mě nechtějí zaměstnat. Manžel sice pracuje, na tři směny, ale nejsou za to zrovna dobré peníze. U nás se bohužel nedá moc vydělat a stěhování jinam nepřipadá v úvahu..
nevíme už jak z toho ven, oba máme dluh. Všechno vždy zaplatíme včas (nájem, dluhy, pravidelné platby) ale na jídlo nám moc nezbývá, teď dokonce nic… Alespoň nám pomáhá rodina, ale to taky nejde donekonečna…
Příjem máme zhruba 34tis a pravidelné výdaje 32tis 🤦🏼♀️ 😄
Nemáte nějaké tipy jak z toho ven?
Jak to v dnešní době zvládáte vy?