Jak zvládáte práci na 100% homeoffice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Mám ještě trochu jiný dotaz. Jak jste na tom s pohybem, když pracujete trvale na HO a máte klasickou pracovní dobu, tedy že v průběhu dne nemůžete jít na procházku, cvičit atd.? Můj manžel si našel kancelář hned ve vedlejší ulici, takže jen přejde a toho pohybu moc nemá. A končí třeba v 17 a to jde za námi domů. Ráno tedy vodí dceru do školky, to pohyb má. Aby se trochu hýbal, chodí večer běhat, ale jen asi 2× týdně. Tak mě zajímá, jak to mají ostatní, zda všichni opravdu dbají na to, aby každý den ten vyvážený pohyb měli nebo člověk časem zleniví.
Ja dělám ca od 7:30 do 16 h, nikdo mi čas nehlida, spíš jsem si to sama nastavila. Po té 16 h jdu třeba cvičit, nebo na delší procházku, brusle. Pohybu mám stejně, jako když jsem jezdila do kanálu, kromě tak 5-10 min do auta a z auta. A doma si skoro každý den zacvičit, výhoda proti kanclu 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna.Cerna
Dobrý den, já mám taktéž full home office a vyhovuje mi to, teď se nám přidali pondělky na pobočce a je to super změna, nicméně člověk trošku zlenivý.
Z domu se často stane i nějaký ten den prokrastinace. Vedu svůj tým, mám pod sebou operátory xxx kilometrů daleko. Je samozřejmě potřeba si v tom stanovit i režim, rozdělit si práci a vše si naplánovat.
- Citovat
- Upravit
@Ernais píše:
Jak to myslis, ze se jim nechce moc ven, za novyma zazitkama. Jako do zahranici nebo ve volnem case?
I o tom volném čase, ale i na školení (a to jsou i školení, co můžeš dělat na dálku, prostě jde jen o to projít zkouškou/odevzdat projekt). Třeba - je možnost dělat něco navíc, a pak postoupit v práci. Ale ony ne, je nám fajn, není nám blbý, že jsme 3 roky na jedné pozici a nenaučili jsme se nic nového.
Dobře, jejich volba. Druhá věc - mají třetinový kontakty v oboru. Takže pokud jim skončí smlouva, měsíce hledají nové místo. Dneska - kdy to prostě všechno je o kontaktech, trochu risk. Navíc, míň vědí o těch zákulisních věcech - to nám se teď kolegyně hrozně divila něčemu, co se na headquarters po chodbách řeší dva roky. ![]()
Nevím, prostě mě víc stimuluje být hnaná tou prací jinde než doma. Měla jsem HO, abych dodělala školu - stejnak jsem to nedokopala (víceméně jsem fakt řešila jen práci, domácnost a cvičení, jak jsem psala, jinak jsem doma děsně ochabovala - prostě jak trubka, už jsem se i začínala cítit blbě psychicky), dotáhla jsem to až při klasické pracovní době, brigádě a dvěma jazykových kurzech k tomu.
Takhle šťastná jsem dlouho nebyla, to prostě doma nezažiješ, ten bezva pocit, že jsi něco zvládla i přes nepohodlí (protože doma máš pohodlí - a podvědomě tušíš, že bys měla podávat o to lepší výsledky, a pokud je nepodáváš, tak to člověka fest mrzí a kompenzuje si to, já třeba tím cvičením, protože to ovlivníš nejsnáz). Přitom to není nic divného, v pohodlnějším režimu člověk (i zvíře) leniví, to je psychologie. Blbý je, že člověk si to kvůli své inteligenci vyčítá, zvíře ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bloklimiucet zajimave, ja to vnimam uplne naopak, mne prave ten HO nakopl daleko vic, nez kazdodenni sezeni v kancelari od-do. HO mi dal vic moznosti cestovat a venovat se svym konickum, protoze si muzu lip rozvrhnout cas. A tim, ze nejsem tak ubita stereotypem, mam vetsi chut se ucit v praci novym vecem a vyneslo mi to i karierni postup. Takze jsou lide, kterym HO naopak prospiva, nerozporuju ale, ze ne kazdy na to ma potrebnou moralku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě HO extrémně nevyhovoval, největší význam přikládám tomu že jsem byla na juniorní pozici a neměla jsem možnost konzultovat s kolegy tak často, takže se úkoly protahovali a když už jsem opravdu vyplýtvala všechny možnosti tak jsem sdílela obrazovku zkušenější kolegyni. Celkově komunikace napříč týmem byla katastrofální, do toho mi kafral za ramenem přítel že má hlad, a že by teda měl být oběd když jsem doma ![]()
Ono asi záleží na interním nastavení firmy a na tom v jakém oboru pracuješ.
Ještě upozorním že jsem mladá holka spíš extrovertka, takže radši mezi lidmy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridavam se k tem, co jsou na 100% HO spokojene. Vyzkousela jsem si veskere varianty a tohle mi sedi nejvic. Nikdo me nerozptyluje, nikdo me netaha na kafe, kdyz nekdo neco potrebuje, nemuze mi stepovat za zady a musi si pockat, nez dodelam, co potrebuju. Jsem typ, co je doma nesrovnatelne produktivnejsi.
Take mam dve male deti, rano je v klidu vypravim do skoly, odpoledne zase vyzvednu: behem ranni pripravy stahnu prvni reporty a naopak posledni cally muzu resit za behu na hriste. Nemoce pak nejsou problem - nerikam, ze to s detmi davam levou zadni
Ale priorita je pro me byt s nimi, kdyz jim neni dobre. Dale mame ohare, takze nedostatkem pohybu skutecne netrpim. Ale hlavne jsem motorova mys, s lenosti jsem nemela problem nikdy.
To, co vnimam jako plus, je pro dalsi naopak tezka nevyhoda - kazdy potrebuje a chce neco jineho
Pro aktualni fazi zivota je to nedocenitelny a nevim, jestli se mi to bude chtit nekdy menit. Nehlede na to, ze pracovat pro nemeckou firmu ze spanelskeho mestecka je opravdu hodne vyhodne, ted by me tu nikdo ani nezaplatil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
@bloklimiucet zajimave, ja to vnimam uplne naopak, mne prave ten HO nakopl daleko vic, nez kazdodenni sezeni v kancelari od-do. HO mi dal vic moznosti cestovat a venovat se svym konickum, protoze si muzu lip rozvrhnout cas. A tim, ze nejsem tak ubita stereotypem, mam vetsi chut se ucit v praci novym vecem a vyneslo mi to i karierni postup. Takze jsou lide, kterym HO naopak prospiva, nerozporuju ale, ze ne kazdy na to ma potrebnou moralku.
A to je celkem dobrý postřeh, s tím stereotypem! Mě právě ubíjel ten stereotyp doma (zástupné činnosti - cestování, koníčky - mi to nijak nebonifikovaly, těm se stejně, a jak jsem psala, dokonce víc věnuji i bez HO), asi tak jako tebe ten stereotyp v práci. Což zase mě na práci „v práci“ nic stereotypního nepřijde, vybrala jsem si ji tak, aby to pro mě stereotyp nebyl, navíc - je to i zdroj zábavy, člověk se hodně nasměje, to prostě doma ne vždy, když je tam člověk sám.
Ale je fakt, že každý to může mít jinak - i třeba v různých životních obdobích…
Chce to zkusit a člověk uvidí, jestli rozkvete, nebo začne zahnívat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přidávám k HO - špatné. Mám možnost 3 dny v týdnu, a většinou nevyužívám. Mám kancl 10 min MHD od bytu. Doma se málo hýbu, hůř o sebe pečuju a ve výsledku i déle pracuju, nezajdu si na oběd
HO je pro mě benefit, pokud mým doma nachcípané dítě, jinak vůbec ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit