Jaká kaše je levnější?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
tak já tam skočim a kouknu na něj.TTaky jsme používali sunar 10 a ten je také bez příchutě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barah píše:Podle návodu. Abych nedělala hodně mléka, tak si spočítám, když potřebuju na kaši třeba 150ml mléka, kolik mám dát lžiček prášku UM. Není to nijak složité. Z vody bych to jen nedělala, myslím, že je tam potom méně výživných věcí.Na krabici je napsáno 6m+ a smíchat s vodou, tak nevím. Když to ještě smíchám s tím UM, tak to je zase výživné až moc, ne? Aby to zase nebyl velký nápor na to tělíčko. Já obvykle dělám tak 200ml kaše.
Příspěvek upraven 18.04.11 v 21:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak fajn
…a ta nemléčná je lepší nebo v čem je zase jiná? A mně poradili ve zdravé výživě tu jáhlovou také dělat do vody, ale to bylo vážně hrozné…smíchané s tou malinovou Hami to šlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
certicexyz píše:
tak fajn…a ta nemléčná je lepší nebo v čem je zase jiná? A mně poradili ve zdravé výživě tu jáhlovou také dělat do vody, ale to bylo vážně hrozné…smíchané s tou malinovou Hami to šlo
ono je to v podstatě jedno, jen já osobně si hlídám, ať to není moc sladké. Některé jsou příšerně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, tu Hami jsme dostali a také se mi zdá sladší…stejně jako Sunarka…tak jsem tam dala zdravou, neslazenou složku a aspoň se to naředilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
certicexyz píše:
tak fajn…a ta nemléčná je lepší nebo v čem je zase jiná? A mně poradili ve zdravé výživě tu jáhlovou také dělat do vody, ale to bylo vážně hrozné…smíchané s tou malinovou Hami to šlo
Pokud máš na kaši napsáno, že je mléčná, tak ředíš jen vodou
Pokud bezmléčná, tak přidáváš UM - každá kaše má trošku jiné ředění ![]()
Jinak bezmléčné kaše jsou pro alergiky na mléko i „obyčejné UM“, a dává se tam speciální UM, „vyčištěné“ od mléčných bílkovin
Je v nich totiž klasické mléko, po kterých by se alergické děti (i atopici) mohly osypat
Proto dávám synovi zásadně bezmléčné kaše a ředím je speciálně upraveným UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
certicexyz píše:
No právě, tu Hami jsme dostali a také se mi zdá sladší…stejně jako Sunarka…tak jsem tam dala zdravou, neslazenou složku a aspoň se to naředilo
JJ, i tak to můžeš dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za rady…je dobře, že nemusím se vším volat doktorce o radu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dávám nemléčné kaše do vody… UM nepoužívám, kojím. Zatím jsme tedy s kaší teprv začali, takže sní asi půl hrnku, ale chutná mu. Dávám rýžovou a teď kukuřičnou ze zdravé výživy. Obě papá dobře. Má jí k večeři, cca za půl hodiny jde spinkat, to ho ještě nakojím. Myslím si, že má mléka dost, že UM v kaši ho nevytrhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jsem tak hledala, tak nejlevnější mléčná kaše je z DM, ta není přislazovaná. V Rossmannu mají ještě levnější, ale teď jsem koukala na kukuřičnou a v té je cukr přidaný, ale otázka kolik, nemají to v nutričních hodnotách rozepsané, ovšem v součtu sacharidů jsou všechny kaše na 100g nastejno /i Nestlé/, takže v té kukuřičné bude cukru asi opravdu jen špetka ![]()
Nejraději používám tu z DM. Nestlé mi taky hrudkuje.
A i já se vyhýbám příchutím, ale občas nějakou otevřu a přisypávám - dělám různé mixy, protože příbuzní navzdory přání kupují jen s příchutěma, takže už mám obstojnou výstavku na poličce ![]()
Nedávno jsem pro změnu koupila nemléčnou vícezrnnou taktéž z DM a krom UM jsem do ní míchala i ždibec kaše mléčné, dceři to tak chutná víc a třeba se to hodilo, když jsem potřebovala sdělat darovanou Nutrilonku, která je sladká až nechutně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty nemlecne ze zdrave vyzivy jsou levne a taky jsou super pro alergiky,protoze jsou proste jednoslozkove, zadne cukry, aromata a podobne… navic je hodne druhu a da se najit ta, co detem smakuje nejvic (u nas pohankova Nominal)
ale jak me nekdo upozornil - a muze to byt pravda - nejsou urcene pro deti a tak mohou mit nejaky jiny stupen kontroly pri vyrobe a obalu.
jak te to vyjde, kdyz do toho budes michat UM, nevim - to si musis vypocitata sama. ja davala Neocate, takze jsem na vyber moc nemela.
Akorat pri vypoctu musis nejak zohlednit, ze na pripravu treba 100g kase spotrebujes od kazdeho druhu jiny objem - pohankova ta husti jako blazen ale az za chvili, ryzova husti hodne a hned, zatimco kukuricna - tu sypes a sypes a furt je to tekuty…
jinak jeste upozornuji na Mysku krupicku, ktera neni ani ve zdrave strave ani v DM, ale je dobra, levna, bezmlecna a malo dochucena - akorat je teda s cukrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
certicexyz píše:
Já koupila jáhlovou kaši ze zdravé výživy (cca 30 Kč, že ušetřím - haha)…včera jsem jí udělala a na to, že kaši miluje, snědl asi 5 lžiček (ani se mu ale nedivím, byla neslaná, nemastná). Tak jsem mu dnes udělala malinovou od Hami a 3/2 naředila s tou jáhlovou a to to do něj zasvištěloUž jsem chvilku myslela, že tu jáhlovou kaši vyhodím, ale takhle se to hodí a tak mi ta drahá od Hami aspoň vydrží déle a ve finále teda není tak drahá
jáhlová se u nás taky neujala, nechutná ani dospělým ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:
Ahoj, já kupuji zásadně ve zdravé výživě nemléčné kaše Nomina (300g u nás vyjde na 36kč) a je fakt super. Nejdříve jsem dávala rýžovou kvůli případné reakci na lepek, později ovesnou, mix, špaldovou a pohankovou. Vypadá to jako nadrcené obilí, nechávám ji trošku déle namáčet v UM, ale je výborná. Je to prostě kaše a ne ty umělotiny od Hami, Nutrilonu atd
jenom upozorneni, ta ryzova Nominal je michana s kukurici, tedy bych ji nedala jako první kaši. Nebo jinou znacku -countrylife treba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosimte a od kdy muzu dat tuhle krupicku? Diky J.
jinak jeste upozornuji na Mysku krupicku, ktera neni ani ve zdrave strave ani v DM, ale je dobra, levna, bezmlecna a malo dochucena - akorat je teda s cukrem.- načítám...
- Citovat
- Zmínit