Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme trojskla od Vekry a jsme maximálně spokojeni. Tím, že jsme měli okna do celého rodinneho domu vč. Vchodových dveří a objednavali jsme je na zimu, dostali jsme slevu 46 %. Preferovali jsme kvalitu, cenu a zaruky. Vekra okna vyrábí a sama montuje. Pozor na firmy, které okna nevyrábí. Při výběru dodavatele jsme narazily na firmy, které okna jen montují a samotná okna dodává jiná firma. Pak by případná reklamace mohla být problematická.
@Camael píše:
Jak neovlivním??? Já jsem zákazník, nabídek oken jsou tři pr…e, tak takovou smlouvu prostě nepodepíšu. Nechceš? Neva, bude chtít zakázku jiná firma. V dnešní době, kdy má člověk převážně špatný zkušenosti, by měl být ostražitý. Já taky dala zálohu, pak z nich tahala okna o tři týdny dýl, ale nedoplatila jsem nic, dokud nebylo komplet hotovo, a taky se pak jinak smekali. Po téhle zkušenosti bych už dělala ofuky i s tou zálohou. Jsou i firmy, co dělají bez zálohy.
@Dorothea
Ano, našla jsem. Někomu asi už došlo, že těch ošizených už je hodně, lidi mají strach, tak to oni jako firma risknou bez zálohy, ale zakázek mají dost. Z jejich pohledu to musí být ale taky pořádná odvaha.
Firmu kterou určitě nebrat je Aspinex z Prahy. Na konci listopadu 2012 jsme s nimi sepsali smlouvu na dodání 3 oken a 1 dveří s termínem dodání na konci února 2013. Po zaplacení zálohy s nimi začala váznout komunikace. Když se přiblížil termín realizace, tak přestali na 3 týdny úplně komunikovat, na maily nikdo neodpovídal, telefony nikdo nebral a až pod pohrůžkou soudu se teprve ozvali. A slibovali že během 14 dní mi okna namontují. Samozřejmě že se tak nestalo, vymlouvali se na různé důvody a opět slíbili že to během 14 dní namontují a tak se to pořád opakovalo až do konce května. Nyní jsem jim napsal, že odstupuji od smlouvy, tak uvidím jak se zachovají.
My si vybrali okna od firmy Sokol která je z Břeclavi. Je to přesně rok co jsme udělali velkou chybu pořád dokola reklamujeme dveře, ale neuspěšně majitel slibuje občas někoho pošle a pořád dokola. Arogantní, zapírá se peníze jsme museli dát do druhého dne. dneska tu byl pán z jiné firmy a řekl jedině vyměnit celé dveře, ale tomu se pan Sokol brání protože by tím musel přiznat chybu že to byla fušeřina a hlavně by je musel zaplatit a to dokud se bude pořád vymlouvat že se na odstranění závady pracuje nikdy neudělá. jak z toho ven ![]()
My si vybrali okna od firmy Sokol která je z Břeclavi. Je to přesně rok co jsme udělali velkou chybu pořád dokola reklamujeme dveře, ale neuspěšně majitel slibuje občas někoho pošle a pořád dokola. Arogantní, zapírá se peníze jsme museli dát do druhého dne. dneska tu byl pán z jiné firmy a řekl jedině vyměnit celé dveře, ale tomu se pan Sokol brání protože by tím musel přiznat chybu že to byla fušeřina a hlavně by je musel zaplatit a to dokud se bude pořád vymlouvat že se na odstranění závady pracuje nikdy neudělá. jak z toho ven ![]()
OKNA JIS 8mi komorová - máme a jsem spokojená, u nich se dalo zvolit jakou dát zálohu, pak podle toho dali i slevu (čím větší záloha, tím větší sleva).Rychlá komunikace a hlavně jednání, jela jsem se podívat i přímo do fabriky, jestli nevzrábí z polskejch recyklátů!
Tytéž okna má i firma OKNA ŠEVČÍK. Pomalý jednání co se týče servisu a seřízení, reklamace.
Jo, jsou to trojskla, okna mají kování Deceuninck, rám je ocelový. Máme jich v kamenným baráku celkem 18.
Rozumíte plastákům technicky? Dvoukomorová, tříkomorová, parozábrana apod?
Dneska už se dělá 5 až 8 komor, ale o počtu komor to není spíš o šířce rámu a kvalitě plastu. Taky se dávají do rámu různé izolační výplně, aby se zlepšila, právě izolační vlastnost okna. Důležitá je i kvalita kování a skel. Trojskla jsou lepší a kování by mělo být bytelné, aby se v tom okně nevysypalo. My jsme brali okna od Vekry, právě kvůli kvalitě a solidnímu jednání.