Jaká značka bot pro děti? - kompromisy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2036
21.2.25 10:21

@Paní Píďová u nás také nejlépe sedí Jonap, bohužel co tak koukám jsou jen do velikosti 35, vůbec nevím, co teď budeme dělat. Froddo bohužel tlačí dítě v oblasti nártu… Teda kožené s gumičkou byly v pohodě, vadily ty textilní, ty jsem přes e-shop vracela… Tak možná teda ty, ale stejně bych ocenila možnost většího výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
21.2.25 10:31

@Markéta188 odpověď už zazněla, ale nebf boty mají většina úzkou špici, kde se dítěti mačkají prsty, jsou tvrdé - svaly nohy nepracují, úplná hrůza jsou boty s ortopedickou vložkou, kde noha volně leží na “klenbě” a nemá šanci si tu klenbu vypracovat. Je toho spousta. Nikdy jsem z druhé ruky nekoupila bf boty, které by měly jakoukoliv vadu, vždy jen vyměním vložky, podrážky kontroluji a ostatní se nemá jak ochodit, sešmajdat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
21.2.25 10:32
@Beruska999999 píše: Více

No u nás prodavačka právě tvrdí opak. Podrážka sice ok, ale prý se ty bf tvarují i podle nohy, pokud nesedí dokonale a pak nemá význam kupovat bf :nevim:

Já je kupuji jen u nás, takže možná je to jen její názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
21.2.25 10:39
@Markéta188 píše: Více

ono to bude asi názor od názoru… já zastávám taky boty nové… a to jedu hodně v bazarových věcech.. dcera měla bazar postýlku, chuvičky, kočárek oblečení do dvou tří let snad z 98%… ted už mín, je to už onošenější vše.. ale i tak mikiny, bundy.. na vinted často seženu pěkné. ale boty nějak nemám důvěru… no a dceři sedí froddo… což jsou ceny prostě vyšší no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
21.2.25 10:44
@Nicole 1234 píše: Více

ahoj, se superfity mam spatne zkusenosti. Na to, jak jsou drahe, je kvalita totalne naprd a co horsi, neberou reklamace.

Dobre zkusenosti mam s Primigi a s Froddo. Obzvlaste zimni frodovky jsou moc fajn, opakovana zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
21.2.25 11:03
@KKK85 píše: Více

Právě taky dceři kupuji na Vintedu oblečení.
Do školky a na zahradu nemá cenu kupovat ani nové :mrgreen:
Ale ty boty mě zajímaly, protože ty také kupuji nové a pro 3leté dítě, které má 2-3 velikosti za rok to je docela cenová raketa no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
21.2.25 11:45

@Markéta188 jj jsou to palby noo… ale ono se to časem zpomalí ten růst nohy. Já kupuji na ven keeen. Ty na cnx podrážce, jsou měkké. A jsou fakt odolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
21.2.25 18:35
@Markéta188 píše: Více

Ta druhá část má dost pravdy, v nesedicich botách se chodí blbe, já nevím, jak moc „dokonale“ to musí být, vim, ze nekteri zaprisahli barefootaci se dokazou hadat o kazdy mm :mrgreen: ale bf bych řekla ze toleruje méně, protože celkově ty boty mají tendenci byt hodně měkké, ne jen podrazka, takže to, co pevná bota zafixuje, I když nemá třeba zrovna ideální velikost, bf prostě neudrží. Ale měla jsem už za asi 5-8 let, co v tom jedeme ve 3 lidech (ja a 2 deti), v rukách dost páru na to, abych si udělala vlastní názor na to, jak moc se ta bota vytvaruje na nohu…a u většiny dle mého nazoru fakt moc ne :nevim: Ale každý podle svého gusta no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.2.25 21:12

Holky, mohly byste mi doporučit nějakou kamennou prodejnu v Praze, kam by se dalo zajít a kde by nám osobně poradili? Nemám s tím zatím žádné zkušenosti, budou to naše první botičky na chození :-) a nechci nic podcenit, abysme malýmu neničili nožičky hned od začátku :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
24.2.25 06:58
@Kiki810 píše: Více

máš facebook? Je tam skupina barefoot nejen pro děti - ČR/SR. umí poradit pěkně, jak s botičkama, tak s prodejnou.

Jinak na začátek stačí fakt jen capáčky měkké.. boty barefoot stačí až bude chodit třeba 4-6měsícu. Capáčky tipu bobux např.

a jinak doporučiji naboso v Brandýsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.25 12:43

@Kiki810 Podívej se na boty od veselé tkaničky, mají 2 prodejny v Praze, v Petřinách a Kbelích a s nákupem ti kdyžtak poradí i online. Ale chápu, že pokud kupuješ první pořádně botičky, tak radši někam zajdeš osobně. Mají tam obrovský výběr a boty jsou kvalitní. A taky u nich na webu najdeš hodně informací o zdravém obouvání dětí, doporučuju si to pročíst :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
25.2.25 13:17
@Karoline.e.e píše: Více

veselá tkanička jsou zrovna takové obuvi které bych až tak nedoporučovala… prodávají jak normální boty, tak barefoot protože je po nich poptávka.. doporučiji certifikát žirafa..tuhý, dostatečně vysoký opatek např. doporučují noo o pak prodávaji barefoot.. si to trošku rozporují, nee???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
26.2.25 09:10

U starsich deti BF klidne, ale u batolat za mne absolutne ne. Moje deti v tom smajdaly a zakopavaly. Kdyz se mi dite uz po milionte vysekalo a melo rozbite koleno a odrene rucicky, dosla mi trpelivost, sla jsem do obchodu a koupila normos sandalky a v ten moment zacaly normalne chodit.

Od 3 let nahoru jsem pak obcas nejake BF koupila, obzvlaste zimni frodovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
26.2.25 10:12
@PinkiePieCutie píše: Více

tak ono ta barefoot obuv musí prostě sedět uplně přesně… v patě, nart, a malý nadměrek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
26.2.25 10:48
@KKK85 píše: Více

tak to asi proste radsi normalni obuv, kde ty problemy nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí