Jaké auto pro 3 děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11966
15.12.11 14:05
Ivi píše:
Holky, neděste mě! Neexistuje 5-místné auto, které má vzadu 3 sedadla a velký kufr? 8o
Pro ilustraci - teď máme peugeota 307, kombíka. V podstatě mi na něm vadí jenom to, že s dvěma dětmi nesvezu třetího dospělého a že by se mi tam případné třetí dítě nevešlo…
Pomóóóc, nechci dodávku. :,(

jako osobak netusim,ale zmineny galaxy,sharan,alhambra atd jsou fakt postacujici a je to skoro jak osobak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.12.11 14:13

Ford mondeo v kombiku- ale rozhodne ty novejsi. Vejdou se krasne 3 sedacky, nebo 2 a dospely…

Hyundai i40, vyzkoušeno se 3 sedackami a 2 a dospely- navic moooooc hezke, moc nestoji, vybavu ma super.....

No a kufry maji oba velke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
15.12.11 19:20

Já z maličké Fabie přesedlala do Dodge ( délka 5.2 m a váha 2.5 tuny ) a myslela jsem, že takovou krávu nedokážu řídit, a byla jsem naprosto spokojená. Plánovala jsem si, jak si budu muset najíždět zatáčky a naopak, má to větší rejd, takže pohoda. A větší rozhled. Sice mne trochu překvapila síla motoru, ale jde o zvyk. Ocenila jsem to hlavně na takovém místě, kde se blbě vyjíždí na frekventovanou hlavní, a špatně tam parkují auta, takže je to taková ruská ruleta. Včera jsem tam vyjížděla s Dodgem, a viděla jsem přes ty střechy zaparkovaných aut :) Pravda - parkování horor :lol: potřebuji místo pro kamion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
16.12.11 17:12
JO JO T5 to je bomba hned bych brala, měla jsem chvilku T4, největší luxus co se týče aut. Teď mám sharana taky dobrý ale multivan je prostě kára!!!!
adus píše:
Ivi píše:
Koukám na ten Multivan - vždyť to vypadá jako dodávka. 8o Jak se s tím jezdí?
To je kočár :pankac: :pankac: :pankac: s osobákem už to ani neumim :mrgreen: ne, kecám, umim, ale už bych to nevyměnila za osobák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
16.12.11 17:53
denca29 píše:
JO JO T5 to je bomba hned bych brala, měla jsem chvilku T4, největší luxus co se týče aut. Teď mám sharana taky dobrý ale multivan je prostě kára!!!!
adus píše:
Ivi píše:
Koukám na ten Multivan - vždyť to vypadá jako dodávka. 8o Jak se s tím jezdí?

T5 je sragora,jak by rekl nas malej:) ale jak rikam,nemenila bych ani za n,je to jedno z nejpohodlnetsich aut a ten rozhled z nej!

To je kočár :pankac: :pankac: :pankac: s osobákem už to ani neumim :mrgreen: ne, kecám, umim, ale už bych to nevyměnila za osobák.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
7.4.12 08:41

Ahoj holky, ráda bych oživila tuto diskusi (opět)- taky máme dilema, které auto pro pětičlennou rodinu.
Chtěli bychom ojeté, momentálně se rozhodujem mezi Citroenem 4 GRAND Picasso a Oplem Zafirou.
U toho Picassa manžel vyčetl, ze motor 1,6 je na auto slabý, ale jinak se nám vzhledově líbí víc.
Zafira je vzhledově strozší,ale zase se prý méně kazí.
Máte s nimi zkušenosti? Nebo s jinými rodinnými auty, nejlépe z kategorie MPV? Díky za ně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.4.12 09:01

Zafiru.. Vol kvalitu.. :) Nebo ještě Galaxy, tam to taky vejde v pohodě a kvalita:cena v pohodě. A motor aspoň 2,0, jinak do kopce tlačíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.4.12 09:11

Čistě informativně, proč by měla být Zafira kvalitnější než Citroen? Celá naše rodina ho má -různé typy anestěžuje si na něj nikdo. Motor bych taky volila silnější, ale rozhodně bych netvrdila, že Zafira je kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
7.4.12 09:23

ahojky nevim jeslti poradim ale my mame volvo V50 a je dost maly, vzadu neni mco mista a kufr taky nic moc na to ze je to kombik..tak se poohlizime po jinym a chteli bychom ojetyho Forda S-max je to skvely veliky auto pro rodinu jako delany je to multivan…a potom je taky hooodne veliky auto Volvo V70, kdyz se kouknes na ojety daj ise sehnat za super cenu, mne se vzhelove tolik ty starsi nelibi jenze ten prostor a hlavne volvo je jednicka v bezpeci… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
7.4.12 09:35

Ahoj při výběru auta, vybírejte také z hlediska servisu. Pokud bude jeté tak kupte nejraději vw, galaxy, dají se lehce a levněkoupit díly. Citroen má napak díly nejdražší, opel nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.4.12 10:52

Terrad: Přítel dělám ve Fordu/Opelu a jsou prostě auta, co jsou v pohodě a auta, co víc stojí než jezdí. Konkrétně se Zafirou problémy nemá. Citroša má teta (C5 a C1) a ta C5 katastrofa!! Ale taky záleží na motoru,t o je jasný. I Zafila může být na ho…, když tam dáš 1,6, která to prostě neutáhne a ničí se to… Jen jsem řekla, co si myslím já ;) Někdo může mít problém opačnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.4.12 10:53

denco, Opel je taky docela drahej. Ale je fakt, že co se týče dílů, tak koncern VW se dá sehnat docela dobře (díly), protže je jich všude plno ;) Ford to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
7.4.12 11:02

holky, díky za odpovědi!
Terrad- takže jste s Citroenem spokojení? je mi jasné, že je to individuální, ale prostě zjišťuju co a jak- máte vy nebo někdo z rodiny i tu verzi GRAND?
seizdra -takže 1,6 asi nestačí, co? právě všechny Citroeny Grand, co jsme viděli, měli bud 1,6 nebo 2 a AUTOMAT a do toho se nám moc nechce…
ajla díky za tip, na volva se kouknem- brácha má jedno malé a je docela spokojený
denca jj, to určitě hraje taky roli, to je jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.4.12 11:19

No podívej, 1,6 je fakt hodně málo. My co máme auta, tak máme 2 Mondea, oba 2,5 litru benzin - jeden automat, druhý manuál… Automat v 1,6?? Za mě teda vůbec… Určitě jděte do toho 2,0. Ono vybrat motor je asi tak základ… Automatu bych se nebáala.. Neznám teda automaty u jiných automobilek jak u Fordu, ale tady maximální spokojenost! V jedné ruce volant a druou můžeš krmit děcko ;) Žádný řazení, nic, pohoda… Jo a ještě jsme měli v automatu Focuse, to byl obsah 2,0, taky benzin… A taky spokojenost… Já bych brala už jedině automat (na rodinný ježdění) a pokud se chci svízt jakože SVÍZT, tak manuál.. Ale pro vás je asi přednější ten komfort a ten s automatem jednozančně budete mít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
7.4.12 11:22

Neřekla bych že Opel je drahý, kupujeme na Zafiru ty klasické spotřební díly přímo originál v Opelu, vychází to levněji než reprika (neoriginál díl), cenově dobře dostupné. Manžel se v autech dobře vyzná a má i hodně známých automechaniků i známých na STK a „němec“ (opel) je na tom s kvalitou, rzí a celkovým opotřebením hodně dobře.
Má ještě dodávku Renaulta (master), ale osobní by si Renault nepořídil, ani Citroen, ani jiného japonce. My jsme spokojení a zůstáváme u Zafiry, novějšího modelu.
Ještě tedy zvažuje Ford S-max, ale vychází dráž než Zafira, takže asi zůstaneme věrni.
Jako třeba Galaxy, Alahambra a Sharan jsou ještě o něco větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí