Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
denco, já teda raději kočár rozložím a vím, že nastartuju. Na co mi bude velikej kufr na 3 kočáry v nerozloženym stavu, když budu mít v autě diesel motor co mi v něm v minus 10 zatuhne nafta?
@denca29 A můžu se zeptat jaké máš ty vzdělání, že máš pocit, že tomu rozumíš víc než ostatní tady?
Nehledě na to, že ty úžasné integrované sedačky ve Fordu Galaxy měli v testech ADAC celé 2* což tedy pro mě není něco, v čem bych chtěla vozit své děti…
A ohledně názorů na obsah motoru si tu též budeme psát co chceme, od toho je to diskuzní fórum, takže se přestaň do ostatních navážet a hrát si na hvězdu.
mimochodem, co myslíš že ti poradí prodejci aut, když je jejich hlavním motivem prodat? Nabídnou ti blbej motor, kterej třeba houby vydrží, i když třeba tvůj požadavek na velký auto splní. Tak nevím. Ono je totiž pro ně nejdůležitější prodat, a když prodají nějakýho ‚ležáka‘ že skladu, kteryhn nikdo nechce, protože to a to, tak budou vedoucím ještě líp ocenění, protože budou mít bakšiš ještě z posraných věcí v autě , který do toho servisu budeš muset přijet v rámci garance opravit. No a kdybych se bavila o bazarech, tak to je to samy, jen 10× horší. Tam nemáš záruku v ničem, maximálně v tom, že máš krásně naleštěný auto ![]()
@Marpe Můj názor je ten, že auto jezdí na benzín, nafta patří do traktoru (a náklaďáku). Jednak je turbo obecně celkem riziková součástka, v zimě řešíš aby nezamrzla nafta, je to hlučnější, vypouští to hnusnější emise…
jani, vidím to stejně, akorát teda nevím, jestli jsem dostatečně kvalifikovana se k tomu vyjadřovat
jinak já si myslím, že turbo může být ok, to je mechanický, bez chladiče stlačenyho vzduchu a bez naklápění lopatek turba. Pak je to nový a to je poruchový, protože tam je milión řídících jednotek a komponentů, který se můžou pokazit. Takže tak. A hlavně i když s dieslem jezdís levněji, stačí si spočítat náklady na údržbu
Já si na hvězdu nehraju, jen se musím smát jak ste chytrý při výběru auta. Jo a to není o vzdělání, ale o zkušenostech. Jo a o integrovaných sedačkách si nastuduj něco víc ty… Právě proto, že je to diskuze tak se také vyjadřuju…
@Seizdra píše:
denco, já teda raději kočár rozložím a vím, že nastartuju. Na co mi bude velikej kufr na 3 kočáry v nerozloženym stavu, když budu mít v autě diesel motor co mi v něm v minus 10 zatuhne nafta?
@denca29 Ale na rozdíl od tebe tu nikdo z dalších diskutujících nikoho nenapadá… a to, že máme jiný názor na výběr auta ještě neznamená, že ten tvůj je lepší, odbornější nebo zkušenější.
A o integrovaných sedačkách nevím co dalšího bych měla studovat, krom další várky testů, pokud je ADAC bude opět dělat. Nevidím důvod proč bych měla při výběru auta brát jako plus integrovanou sedačku s nic moc parametry, když si mohu zvolit jakou chci jinou ![]()
Integrovaná sedačka je dobrá např. na „převoz“ dětí k tomu je taky určená. Já jsem nikoho nenapadla jen jsem napsala, že se musím smát jaké jste odbornice na vozy… Taky názor, ne? Výběr auta je hlavně o penězích.
Holky, jedině sedmimístné. To je moje rada. Dobrá zkušenost s VW Sharan. ![]()
@denca29 Jo a jen tak mimochodem, nedalo mi to a dohledala jsem rozměry Galaxy a S-maxu:
Takže o tebou vychvalovaného Galaxy se liší o celých 62 mm na délku a 65 mm na výšku, fuj to je ale ten S-max malé auto úplně k ničemu ![]()
@denca29 píše:
Integrovaná sedačka je dobrá např. na „převoz“ dětí k tomu je taky určená. Já jsem nikoho nenapadla jen jsem napsala, že se musím smát jaké jste odbornice na vozy… Taky názor, ne? Výběr auta je hlavně o penězích.
Bohužel ano…nechápu lidi, co si pořídí hromadu dětí a pak je vozí v nebezpečné popelnici…auto za 100 táců? No, jak kdo chce…
![]()
@Lucinka_Kla píše:
Bohužel ano…nechápu lidi, co si pořídí hromadu dětí a pak je vozí v nebezpečné popelnici…auto za 100 táců? No, jak kdo chce…![]()
I za 100 táců se dá pořídit slušné bezpečné auto, akorát nebude nové… na druhou stranu, já po novém netoužím, to bych ty zbylé peníze uměla utratit jinak ![]()
Ano, Zafira je na podvozku Astry, ale je prodloužená, dokonce je na autě přesně vidět kde.
Ale nová Zafira (rv 2012) je širší, ale přeměřovali jsme kufry a ta nová ho mám menší
.
Pokud do ní půjdeme, budeme volit palivo CNG/benzín, při propočtech jsme se dostávali k takovým číslům, že se o nám o nich ani nezdálo a úspora na palivu činila tuším 23tis ročně, počítali jsme to dost pečlivě.
Je to sice 7-místné auto, ale kupovali bychom ho jako pětimístné, vzadu jsou tři plnohodnotné sedačky, a vzadu se nám zvětší prostor do hloubky auta, když budou ty další dvě sedačky pryč.
Máme Zafiru 2001 pět let a dvě zadní sedačky jsme nevyndali ani jednou.
Naftu ani nezvažujeme, při našich krátkých cestách do školky a domů je to špatně, nedělá to dobře motoru, už nevím přesně proč, ale bylo mi to vysvětleno hodně logicky. Švagr zase chtěl jedině naftu, ale jezdí s tím denně 25km tam a 25km zpět, to je něco jiného.
Opravdu je nejlepší zajít na radu k automechanikům, k někomu kdo se v tom vyzná a nebude preferovat/prodávat jen jednu značku. Chce to srovnat si spotřebu, výkony motoru, atd. Já píšu o Opelu protože s ním mám jen ty nejlepší lety prověřené zkušenosti, co vím o jiných značkách je jen z doslechu.