Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neřekla bych že Opel je drahý, kupujeme na Zafiru ty klasické spotřební díly přímo originál v Opelu, vychází to levněji než reprika (neoriginál díl), cenově dobře dostupné. Manžel se v autech dobře vyzná a má i hodně známých automechaniků i známých na STK a „němec“ (opel) je na tom s kvalitou, rzí a celkovým opotřebením hodně dobře.
Má ještě dodávku Renaulta (master), ale osobní by si Renault nepořídil, ani Citroen, ani jiného japonce. My jsme spokojení a zůstáváme u Zafiry, novějšího modelu.
Ještě tedy zvažuje Ford S-max, ale vychází dráž než Zafira, takže asi zůstaneme věrni.
Jako třeba Galaxy, Alahambra a Sharan jsou ještě o něco větší.
Radunka… Opel je (třeba oproti Forud) drahý (žší?)… Co se týče ND, tak jo… Ale jinak v tom se moc neorientuju, spíš v tom Fordu… Jinak souhlas - vozy značky Renault apod. nebrat
Nevím no, já jsem asi hodně úzkoprsá, ale já bych do Renault, Peugeot, Citroen atd. nešla. na Citrónovi mi vadí ty šílený budíky uprostřed palubovky a ne na řidičové straně… Fuj ![]()
Hm, tak to my máme staršího Citroena C5 a jsme naprosto spokojení. Ale nejlepší auto, co jsme kdy měli byl Renalt Laguna. Záleží na jaký kus se natrefí
. A budíky u C5 máme před řidičem
. Jinak mám dojem, že jsem někde četla, že Citroen C5 je největší osobák, co se vyrábí a je i dost široký ( nevím jak se 3 sedačkama, ale 2 sedačky a jeden dospělý se dozadu vejde v pohodě ). Je i delší než třeba Ford Galaxy.
My máme Mondeo a letos v létě budeme kupovat jiné, větší. Aby vzadu byli 3 samostatné sedadla. Hodně se nám líbí S-Max ![]()
janinka, s max je úžasnej, jednou bych ho taky chtěla, super auto. Já jak budem mít prcka, tak budu jezdit kombi mondeem a můj fiestou
nebo jsme ještě přemýšleli nad maverickem, to je taky velká potvora, ale to už je trochu off topic ![]()
@pazitka jen doplním, že objem válců nemusí nic vypovídat o síle motoru, to už je dávno přežitek, teď už jsou modernější motory. záleží např. na točivém momentu, výkonu motoru v kilovatech, výšce otáček při kterém motor dosahuje nejvyššího výkonu, objem válců s tím souvisí jen velmi velmi okrajově a dokonce i některé dvoulitry jsou slabší než 1,6.
@El-Brno Jojo, to je pravda, na druhou stranu s něčím to přece jen souvisí a to s tím, že motory malého objemu o velkém výkonu mají různá „hejblata“ a jsou náchylnější na poruchu… svým způsobem je nejspolehlivější obrovský americký motor, protože pracuje na relativně nízkých otáčkách, je konstrukčně jednoduchý, předimenzovaný a najede klidně 600 000 km. Pravda, jsou žravější, ale zas dobře jezdí na plyn.
@j.a.n.i1 říká se, že ty novější motory můžou být poruchovější, ale už to prostě není pravidlo, že objem = síla. zrovna jsme kupovali auto, tak jsme to hodně řešili a dokonce jsem našla na netu i články, kdy 1,2 byla silnější než 2,0 (snad Octavia, už nevím přesně). nakonec jsme 1,6 koupili. S tím americkým autem jsi mě připomněla - vkládám článek http://www.novinky.cz/…prodava.html ![]()
El_Brno - bavím se o normálních motorech, ne motorech s turbem… Když vezmeš motor 1,6 a 2,0 bez turba, tak v 99% bude 2,0 silnější (Beru zástupce stejné značky atd.)… Samozřejmě třeba taková Fabia 1,2TSI je opravdu silnější než kdejakej dvoulitr, ale jak tu psala j.a.n.i1, tyhle motory mají ten výkon „nahnanej“ různejma poruchovýma blbostma, který teď ještě nejsou prokouklý, protože to je novinka… A přesně tak, nejlepší jsou motory 6 a více válců, který když jedeš, tak jen šumí. Ty ti najezdí i milion km a bez poruchy, kdy jen tankuješ a měníš spotřební věci - destičky atd… ![]()
http://www.sauto.cz/…v50/10168555?…
tohle je nase, ted chceme ford S-max
@Seizdra jenže ony u začínají být standartem ty „nahnaný“ motory, a to u všech výrobců. proto je velmi nepřesné jen na základě objemu válců tvrdit něco o tlačení takového auta do kopce. proti tomu jsem se ohradila, to, že můžou být tyto motory poruchovější, jsem taky připustila (jak píšeš, to ještě nikdo neví, jen se domníváme). každopádně není dobrý se zaměřit jenom na objem válců, to je hrozně zastaralý údaj
jako jestli chce zakladatelka kupovat 10 let starou ojetinu, tak tam to možná ještě platí, to jsem si ale v diskuzi nevšimla.
el je to přesně tak jak píšeš, ale přece jenom se dělají ještě pořád i elektricky nepřecpaný auta, kde se člověk může trochu víc řídit i poměrem obsah:výkon, tak, jak tomu bylo před x lety ![]()
@El-Brno No, na nejnovější typy motorů ještě statistiky nejsou, ale co se týká turb, tak ty už k dispozici jsou a povětšinou to není veselé čtení.
A abych tedy odpověděla na původní dotaz, tak Citroen Pacaso neznám, ale Opel Zafira mi přijde jako dost mrňavé auto, sice si to hraje na MPV, ale je to na podvozku Astry… volila bych něco širšího, třeba chrysler voyager.
Ježiši, ženský vy jste fakt odbornice na vozy
můsím se smát!!! Pokud mám kvalitní vůz a ještě prostorný (naložím rozložený 2 kočáry vedle sebe) tak je to pro mě důvod proč koupit. Píšete tady s-max. A jakou má podle vás přidanou hodnotu? ŹÁDNOU. VW Sharan, Galaxy to jsou vozy: dozadu 3 děti v intrergrovaných sedačkách, nerozloženej kočár nákup plus zavazadla. Pokud nemáte doma někoho kdo vám poradí kvalitní rodinný auto tak běžte k odborníkům. A nepište tady vaše subm. názory na obsah motoru… ![]()
Pěkný den ![]()
Diskusi jsem jen zběžně prolétla…
Shodou okolností se chystám na nákup taky ojetého vozu, i když s dost omezenými možnostmi.
Ale co se chci zeptat… projíždím tu různé diskuse na netu, i se poptávám známých a téměř každý mi doporučil auto na benzín, nebo plyn. Naftu nikoliv.
Chtěla bych něco typově jako Ford-Focus Combi - prostě prostorný kufr. Naštěstí mě nelimitujou 3 autosedačky, protože mám jen dvě děti, ale i tak.
Myslíte - že se dá sehnat kvalitní ojetý vůz kolem 100-150tis.??? Je opravdu dieslový motor tak špatný???