Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
čekáme třetí přírůstek do rodiny, a proto už hodně řešíme, co pořídit za auto, abysme se tam všichni vešli. Děti máme ve věku viz metříky, tzn. všichni musí být v autosedačce.
Nemůžeme se rozhodnout, zda by nám stačilo auto jako je např. Renault Grand Scenic, a nebo jestli máme jít radši do velkého MPV jako je např. Ford Galaxy nebo Peugeot 807.
Uvítám jakékoli Vaše zkušenosti. Jinak jezdíme poměrně často a několikrát do roka jezdíme k manželovým rodičům na druhý konec republiky.
Předem děkuju za Vaše názory a zkušenosti.
Lucka
Ahoj moc neporadím jaký auto ano…spíš chci napsat, jaký auto ne…máme Fabiu a tam je mezi dvěmi autosedačkami mezera asi tak 10 cm…hrozně úzkej interiér auta… ![]()
Ahoj,
zrovna nedavno jsme tohle resili, nemame sice jeste 3 ditka, ale jsou v planu, takze moje podminka pro nove auto byla 3 plnohodnotne sedacky vzadu:) No a vysla nam z toho Toyota Verso. Take casto krizujem republiku, takze potrebujem velky ulozny prostor. Verso je navic na spicce co se tyce bezpecnosti a spolehlivosti. Na uplne nove nemame, ale pojedem si pro trosinku ojete do Nemecka
Ted uz jenom zapracovat na doplneni o:,–(ky:))
Ola
Ahoj,
já tomu teda nerozumim,ale manžel říkal Opel Zafira,jeho kamarád se třema malýma dětma ho má ![]()
Ahojky, my mame Mazdu5, perfektni auticko, je to sestimistne a takovy maly karavan. Neni o moc vetsi jak octavka. Ale netusim kolik stoji v CR a zda je pro vas dostupny. Ale je to nejbezpecnejsi auto roku 2007 mam pocit a vubec, ja ho proste miluju a jezdim s nim kazdy den. Deti, mrkni na metrik, ale taky jsou v sedackach a maji kolem sebe hromadu mista ![]()
Na šířku jsme zatím autosedačky narvali všude - problémem jsou pásy u prostředního sedadla - v mnoha autech jsou jen dvojbodové. Jo a u kamarádů v autě jsme nedopli pásy (ford mondeo).
Dokonce jsme zjistili, že na pohodlí je lepší, když jsou všechny děti v sedačkách…
L.
PS: Doporučuji ještě rovné sedačky - manžel má v autě tvarované a sjíždí nám to sedačky k sobě, což je nepříjemné…
Abych upřesnila, myslela jsem Toyota Corolla Verso. Mazda 5 byla u nás 2. alternativa, ale vyhodnotili jsme uspořádání druhé řady sedadel u Toyoty jako lepší. Navíc Toyota s celkovým počtem 35 získaných bodů z 37 (test NCAP) možných získala titul nejbezpečnější auto ve své třídě. Nejlepší je si to sám vyzkoušet.
Ahoj!
Máme Peugeot 307 SW a tam jsou vzadu 3 dělená sedadla, je to širší než Octavia a vejdou se tam dobře.
Katka
Máme Renault scénic.. je boží! vysoký, prostorný, a vzadu tři dělená sededla s a všechny s tříbodovým pásem. tři sedačky pohoda! viděla jsem ještě citroen xsara picasso a to samé.. velké rodinné auto!
Lucil,
promiň, že neporadím…ale pročítám…máme tři děti a usmála jsem se nad tím, jak tu někdo napsal..že Fabii ne…taky bych ji rozhodně nedoporučila, je to větší nákupní taška
, ale jezdíme s ní…i se třemi dětmi
. To jen pro odlehčení.
Vzala bych něco kde je opravdu velký a prostorný kufr…se třemi dětmi je to pak náročné na místo…samé kolo, samá kabela, boty…+ věci rodičů…přeju dobrý výběr.
Zdenik
My mame Volvo V70 a tri sedacky luxusne, i ta prostredni ma tribodove pasy… Samozrejme diky kocaru a dalsim kramum kombika.
Smart
Manžel vždycky říká, že bysme potřebovali tak tři, pospojovali je ojkama a jezdili jako vláček
![]()
Tak teď vážně. Do května jsme jezdili s Citroenem Berlingo. Vzhledem k sourozeneckému kočáru byl super. Od května je nás šest, proto jsme přesedli do Fordu Galaxy. M.
Ahoj já neporadím. ![]()
Já jen,že Citoen Berlingo je úžasné autí.Tam by jsme se vešli.
Škoda,že nám rozpočet nedovolí auto,........zatím.V budoucnu už nebudu jen
.Snad. ![]()
Mohu se přidat k Macíkovi - Renault Scénic - skvělá kára pro 5-ti člennou rodinu. Vzadu tři plnohodnotné sedadla - každé tříbodový pás. Spousta úložných boxů, pultíky pro zadní sedačky. A hlavně velký kufr na kočárek nebo rodinné nákupy. A jak jsem mohla na cestách vypozorovat, většinou je řídíme my dámy - takže skvělé přibližovadlo pro maminy s dětmi. Naprosto stejně vypadá i Citroen Picasso, kromě toho, že je kára trošku jiná jsou v podstatě totožné.
Ahoj, jestli řešíš rozpočet, tak nemohu nedoporučit fiata Multiplu - z venku vypadá drsně, možná až děsně, ale vevnitř je hodně velký, sympatický a prostorný pro sedačky i pro dospělé - vejde se tam 6 osob. Kufr vypadá na 1.pohled malý,ale není to tak. Kolega mě párkrát vezl a člověk si v něm připadá dost bezpečně, místa je tam opravdu dost. A za zánovní dal nějakých 120.000,–-. ať se daří. B