Jaké zdravé bonbony na mlsání s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
28.10.14 08:19

@surikataXY s tímto příspěvkem souhlasím. Jinak je možné dát nějaký vitamín typu marťánek, vibovit… Ale to je 1-2 denně, nebo nějaký Nimm2. My takhle máme jeden vitamín cucavý a jeden cucavý laktobacílek a už si zvykl, že se smí jen jeden. Jinak to tolik neřeším, takže občas dám po jídle třeba i nějakou lentilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
28.10.14 08:25

Myslim, ze i v DM drogerii maji nektere zdravejsi sladkosti.
@Danitschka Maji je treba v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.10.14 08:25
@Danitschka píše:
Doporučuji zdravou výživu, kupuji agarové bonbony s rakytníkem nebo „lízátka“ z hroznového cukru. Na to sušené ovoce pozor, sehnat nesířené meruňky je třeba u nás celkem oříšek i v té zdravce. U nás stále vedou křupky a teď za bonbon pojala i laktobacílek, což mě celkem překvapilo :D Jen ten rybí tuk se mi nijak maskovat nedaří a nedaří… Tak kdyby měl někdo OT radu, jak to do batolete dostat? :D

Jenže prǎvě ty lízátka z hroznovýho cukru majǐ v sobě ztuženej rostlinnej tuk… Takže si člověk nevybere.. Nebo zvolí to, co je pro něj menší zlo…

Rybí tuk se maskovat podle mě nedá, u nás částečně pomohlo míchání do jogurtu, ale jen u staršího… A pak až to, že zvládl polknout tobolky… :nevim: Většina jich je stejně až od tří let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.10.14 08:26
@Sandyynkaa píše:
@surikataXY s tímto příspěvkem souhlasím. Jinak je možné dát nějaký vitamín typu marťánek, vibovit… Ale to je 1-2 denně, nebo nějaký Nimm2. My takhle máme jeden vitamín cucavý a jeden cucavý laktobacílek a už si zvykl, že se smí jen jeden. Jinak to tolik neřeším, takže občas dám po jídle třeba i nějakou lentilku.

Marťánci měli umělý sladidla… (Třeba už ne), to už je lepšǐ ten glukozofruktozovej sirup… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.10.14 08:40

Ja teda davam i chlorellu jako bonbon, ale sladká není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
28.10.14 09:04

Kdyby ses nudila tak můžeš zkusit toto :) http://carujeme.cz/…la-prirodni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.14 10:14
@kate02 píše:
V těch věcech z hroznovýho ckru právě bývá ztuženej rostlinnej tuk… :zed:My dáváme haribo medvídky nebo gumový bonbony z Lidlu, mají tam jedny s vysokým podílem ovocné šťávy… :nevim:

Gumové bonbony z Lidlu kupuju taky, v Haribo medvídících kdysi našli taky nějaký sajrajt, byla z toho před pár lety aféra, záruka není nic..S Lidláckými sladkostmi jsem celkově spokojená se složením. Rozdíl mezi námi dvěma bude asi ten, že to nehrotím jak Ty, ten ztužený tuk mi fakt žíly netrhá, denně to nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.10.14 10:17
@Jana206 píše:
Gumové bonbony z Lidlu kupuju taky, v Haribo medvídících kdysi našli taky nějaký sajrajt, byla z toho před pár lety aféra, záruka není nic..S Lidláckými sladkostmi jsem celkově spokojená se složením. Rozdíl mezi námi dvěma bude asi ten, že to nehrotím jak Ty, ten ztužený tuk mi fakt žíly netrhá, denně to nemají.

Já to nehrotím, spíš manžel, takže nám ten hroznovej cukr nesmí přes práh, no… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.14 10:19
@kate02 píše:
Jenže prǎvě ty lízátka z hroznovýho cukru majǐ v sobě ztuženej rostlinnej tuk… Takže si člověk nevybere.. Nebo zvolí to, co je pro něj menší zlo…Rybí tuk se maskovat podle mě nedá, u nás částečně pomohlo míchání do jogurtu, ale jen u staršího… A pak až to, že zvládl polknout tobolky… :nevim: Většina jich je stejně až od tří let..

Rybí tuk od tří let má ten důvod, že je to olejová forma, aby to dítě nevdechlo, výrobce se chrání. A kapsle zase nespolkne. Co se týče omegakyselin jako takových, ty jsou důležité pro vývoj mozku právě v prvních 3 letech.My jsme na rybí tuk najeli hned, jak jsme přestali dávat Vigantol(okolo roku a půl),ne denně, ale třeba dvakrát týdně jsem dítěti lžičku lupla. Nejsme alergici.
Rybí tuk dětem dávám, i já ho jím, hlavně v zimní sezoně, po etapách, dělám přestávky..Máme doma tekutý i tobolky.. Četla jsem i názory, že ten nejlevnější rybí tuk(ať tekutá forma nebo kapsle),není nejvhodnější, že se neví původ a bla bla bla..NO, my střídáme levnější a dražší výrobky, ale v podstatě nemám na to, aby si na mě mastily kapsy výrobci různě ochucených výrobků pro děti s omega kyselinami..Navíc, obyčejný rybí tuk schvaluje i můj gynekolog v těhotenství a neuroložka, ke které chodí syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.14 10:22
@kate02 píše:
Já to nehrotím, spíš manžel, takže nám ten hroznovej cukr nesmí přes práh, no… :zed:

V pohodě, já jsem to nemyslela jako rýpání, spíš jako nadsázku :lol: Snažím se udržet si zdravý názor - všeho s mírou, zlatá střední cesta je nejlepší, ať je to v čemkoliv. Mě zase přijde, že ten hroznový cukr je vynikající zdroj energie. Syn závodně sportuje a v jídle si hodně vybírá..Když mu přibalím na cesty bonbony z hroznového cukru, tak si myslím, že mu prospěju víc než různými komerčními sladkostmi. Jinak samozřejmě dáváme musli - tyčinky, sušené ovoce(mimo jiné)..Ale ruku na srdce, které dítě občas nezatouží po čokoládě(nejlepší je hořká, ale málokomu chutná, mě taky ne :oops: ) a něčem "normálním, co vidí u ostatních..Podle mě je lepší to občas dopřát, než aby se k tomu dítě potom pokusilo dostat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.10.14 10:54
@Jana206 píše:
V pohodě, já jsem to nemyslela jako rýpání, spíš jako nadsázku :lol: Snažím se udržet si zdravý názor - všeho s mírou, zlatá střední cesta je nejlepší, ať je to v čemkoliv. Mě zase přijde, že ten hroznový cukr je vynikající zdroj energie. Syn závodně sportuje a v jídle si hodně vybírá..Když mu přibalím na cesty bonbony z hroznového cukru, tak si myslím, že mu prospěju víc než různými komerčními sladkostmi. Jinak samozřejmě dáváme musli - tyčinky, sušené ovoce(mimo jiné)..Ale ruku na srdce, které dítě občas nezatouží po čokoládě(nejlepší je hořká, ale málokomu chutná, mě taky ne :oops: ) a něčem "normálním, co vidí u ostatních..Podle mě je lepší to občas dopřát, než aby se k tomu dítě potom pokusilo dostat jinak.

Já mám v tomhle divný děti… Starší moc na sladký není obecně (u doktorky na pětileté prohlídce zkoušela sestřička, jestli slyší a ptala se šeptem „Kubíčku, chceš lízátko?“ a on jí odpověděl „Ne, díky“ :mrgreen: To prej ještě nezažila :mrgreen: ), mladší má nejradši hořkou čokoládu (70% kakaa a tak)… 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.14 11:14

@kate02 Tak buď ráda :kytka: Já takové děti znám, ale minimálně a rozhodně nejsou z těch, kde by jim nedali v rodině lízátko nebo kousek čokolády, prostě to paradoxně nejsou děti těchto alternativních rodičů..To prosím nevztahuj na sebe, netvrdím, že u vás to tak je :lol:

Moje děti, hlavně nejstarší a nejmladší, by sežraly vše, co jim kdo nabídne, kdybych je trochu nebrzdila. Takže sladkosti náme - normální i ty zdravé..Prostřední dcerka moc na sladké není, ale že by vůbec nechtěla, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
28.10.14 11:38

U nás se jedí sladkosti po jídle - když se pořádně nenají, tak mají smůlu. Jinak kupujeme Haribo medvídky, Nimm2 bonbony, někdy bonbony ve zdravé výživě, jindy bonpary, moc to neřeším, všude se najde něco a když mají pár ks za den, tak to neva. Jinak milujem bublinkovou Milku, té snědí snad tuny a ještě jsem neměla šanci pročíst složení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
28.10.14 11:42

My kupujeme ty Haribo medvídky, kluk na bonbony moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.10.14 11:44
@Lenek píše:
Kdyby ses nudila tak můžeš zkusit toto :) http://carujeme.cz/…la-prirodni/

Tak tohle jsem zrovna hledala, tady se prostě ví všechno, lepší než Google :mrgreen::potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí