Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
poraďte jaké hračky nabízet miminku které má skoro 7 měsíců. Přijde mi že hrkávky, plyšáci a podobné jiné hračky s kterými si hrál dosud ho poslední dobou už moc nebaví. Zkoušela jsem knížku ale ta mu zatím nic moc neříkala.
Zatím si nejvíc vyhraje s dudlíkem, flaškou, plenou apod. věcmi.
Naše mimino má skoro 8 měsíců a hračky ji zabaví jen na chvilku. Zaručeně vedou nehračky.
jako je nádobí, noviny, tuby od krémů aj.
Také nehračky - PET lahve, v nich třeba rýže, čočka, papíry na „čtení“, papuč na okusování, ještě tak zvukovou hračku vzal Dalis v té době na milost. Ke štěrkátkům a plyšákům se paradoxně vrací teď - začíná je zkoumat velmi podrobně, co jde, rozebrat apod.
Jo, a miloval zrcadlovou folii - koupila jsem pruh v Hornbachu a udělala mu zrcadlo na zeď i na plastový talíř na manipulaci a pořád se okukoval a chechtal ![]()
Lenka55 píše:
Ahoj holky,
poraďte jaké hračky nabízet miminku které má skoro 7 měsíců. Přijde mi že hrkávky, plyšáci a podobné jiné hračky s kterými si hrál dosud ho poslední dobou už moc nebaví. Zkoušela jsem knížku ale ta mu zatím nic moc neříkala.
Zatím si nejvíc vyhraje s dudlíkem, flaškou, plenou apod. věcmi.
Dcera si do ted (skoro 3 roky) moc vyhraje s „mobilem“ od Chicco, je červený, s atestem, má 5 čudlíků a hraje, stál cca 200 kč, nejdřív jsem ho koupila kámošce pro syna a pak i dcerce.
Chi chi, kdybych to bývala věděla, tak Jája má dneska doma max. 2 - 3 chrastítka. Nejvíc ho lákají obaly od krému, koj. lahev, pet lahev a v ní kolíčky, a pod. věci.A taky noviny, které si pěkně přečte ![]()
Riesim podobny problem
. U nas tiez jednoznacne vedu PET lahve, hygienicke vreckovky a najradsej cita noviny. Len po nej ich uz nikto neprecita ![]()
U nás podlaha v obýváku vypadá jak vysypaný odpadkový koš
. Výběr těch nejoblíbenějších hraček…
Haha, koukám, jak je to všude stejné
. I u nás vedou nehračky - skleničky od přesnídávek, kelímky od jogurtů, obal na vejce, také noviny (i když ty sjou spíš doplněk potravy
). V kurzu jsou také plechové misky a hrnce, kabely, televizní ovladač, mobil...... Z hraček vzala Anička na milost želvu, která hraje a vydává zvuky zvířátek a nově také kostky, které zkouší dávat na sebe. Jo a taky se naučila, že je super zábava vyházet všechny hračky z bedny, ve které je má. Takže hrajeme hru Anička vyhazuje, máma uklízí. Anička mi vysvětlila, že to je fakt dobrá hra
![]()
V 6 m. je to možná ještě brzo, ale teď u nás je nejoblíbenější: míčky různých velikostí, leze za nima a honí je (zrovna tak jako pet lahve) a kostky - taková ta pyramida. Vytahuje je ze sebe, ťuká s nima a hází.Nebo já postavím komín a ona nadšeně bourá.
Jinak jsou fain Veselé kostky sassy, jsou látkové, v každé je zvířátko, které patří do té kostky - domečku. Zvířátka jsou z různých materiálů, některá chrastí či pískají.
Tady je s nima Verunka někdy kolem těch 6 měsíců 
Ty byly v 6 m. populární, když ještě nelezla, tak si s nima hrála v leže na břichu.A taky tahací obyč. housenka, co má na zádech kuličky co při jízdě chrastí, ona třeba ležela na zami a já před ná jezdila a byla z toho nadšená a smála se. Nebo další hračky co blikají a hrajou melodii!
Teď leze, takže je největší zábava vymetat a vyhazovat věci z šuplíků, krabic a skříní
![]()
Alenka
Ahoj, já teď kupovala moc hezký dárek, je pro děti od 6M, prodává ho UNICEF a je to taková taško-knížečka s nářadíčkem, jmenuje se SPARKY za 190 Kč
kouni tady http://www.unicef.cz/index.php?…
Ahoj,
my mame taky skoro 6 mesicu. U nas ted frci micky, ale ne ty barevne primarne urcene pro deti
. Nejvetsi hit je masazni micek s „bodlinkami“ (testovany jako zdravotne nezavadny - prumer tusim 8 cm, stoji asi 70 Kc) a taky overball stoji 100 Kc (ten mame mene nafouknuty). Je to fakt super nuti to malou koordinovat obe rucky a jednou micek neudrzi, ale obema ano. Dost se nam to hodi, protoze vic protezuje pravou, tak to potrebujeme srovnat. Super je, ze ji ani jeden z tech micku nevykluzuje, takze to zvlada i v tech 6 mesicich.
Aja
Ahojky, tak u nás se nejvíce líbí hrníčky, tuby od krémů, pet lahve a všelijaké lahvičky a tuby. Bohužel pet lahve Berče krade náš pes,
kterej si s nim avždycky rád hrál, takže v tom má asi Berča smůlu. Ale tubička na šumící vitamíny je skvělej objev, je dobrá do ruky a když se do ní nasype trochu rýže, tak i chrastí. ![]()