Jaké jsou podmínky pro adopci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.9.18 18:29

Jaké jsou podmínky pro adopci?

Má někdo s tím zkušenosti? Chtěli bychom od miminka holčičku již sami tři kluky máme. Kde se záda a jak to chodí děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.9.18 18:48

Osobně zajděte na MU, odbor sociálních věcí - nahradni rodinná péče. Absolvujete sezení, spíše takové povídání o dosavadním životě, rodina, koníčky, důvody adopce. Pak potvrzení o výši příjmu, lékařské vyjádření, psychotesty, školení s ostatními páry. Myslím si, že pro adopci zdravého, malého, majoritního miminka máte malou šanci. Dle zkušeností, spíše asi budou doporučovat pestounskou péči. Tím spíš, že už máte svoje děti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35438
19.9.18 18:53

Zkus napsat do této poradny , popiš vaši situaci a určitě ti napíšou jak postupovat a co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.18 20:15

Šanci na adopci mate.znamy si takhle vybrali,ze chteji adoptovat zdrave bile miminko,chlapecka a za tri roky cekani ho dostali.

• Citovat
  • Upravit
44184
19.9.18 21:23

Sanci máte mizivou. Už tři děti máte. Do adopce se dávají děti primárně bezdetnym párům. Větší šanci máte získat dítě do pěstounské péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.18 06:36

@Jana206 neni to tak,jak uz sem psala,znamy meli dve holky.chteli kluka,tak sli do adopce a dostali ho.

• Citovat
  • Upravit
44184
20.9.18 09:02
@Anonymní píše:
@Jana206 neni to tak,jak uz sem psala,znamy meli dve holky.chteli kluka,tak sli do adopce a dostali ho.

Tak já jsem pracovala v sociální sféře a vím,že to tak je. Jeden případ nerovná se absolutní většina. Obecně platí,že to,co tvrdím já a ještě jedna uživatelka přede mnou,je větší pravděpodobnost. Já jsem nikde nenapsala,že nemáte absolutní šanci dostat dítě k adopci,jen to,že šance je mizivá a za tím si stojím.

Jsi si jistá,že šlo o adopci,ne pěstounskou péči? Viděla jsi ty papíry,rozhodnutí soudu,rodný list toho dítěte atd.? Často se stává,že někdo si myslí,co se týče situace v okolí,že je to tak,ale je to úplně jinak. Ani příbuzní si v tomto směru někdy neříkají všechno(vlastní zkušenost při rozhovorech s lidmi z praxe).Jsou věci,které se nevykládají sousedům,pouličním drbnám,známým ani nejlepším přátelům.

Existuje více forem náhradní rodinné péče. Nejen nejznámější adopce a pěstounská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.18 09:14
@Jana206 píše:
Tak já jsem pracovala v sociální sféře a vím,že to tak je. Jeden případ nerovná se absolutní většina. Obecně platí,že to,co tvrdím já a ještě jedna uživatelka přede mnou,je větší pravděpodobnost. Já jsem nikde nenapsala,že nemáte absolutní šanci dostat dítě k adopci,jen to,že šance je mizivá a za tím si stojím.

Jsi si jistá,že šlo o adopci,ne pěstounskou péči? Viděla jsi ty papíry,rozhodnutí soudu,rodný list toho dítěte atd.? Často se stává,že někdo si myslí,co se týče situace v okolí,že je to tak,ale je to úplně jinak. Ani příbuzní si v tomto směru někdy neříkají všechno(vlastní zkušenost při rozhovorech s lidmi z praxe).Jsou věci,které se nevykládají sousedům,pouličním drbnám,známým ani nejlepším přátelům.

Existuje více forem náhradní rodinné péče. Nejen nejznámější adopce a pěstounská.

Přesně, šance je strašně malá, ještě tím, že máte zájem o holčičku. Těch je (nevím důvod) v adopci méně. Mám v okolí adoptivní rodiny, i na první dítě (a to to byly bezdětné rodiny) se čeká léta (pokud má být bílé). Druhé je téměř zázrak. Když už, tak tu pěstounskou péči, ale je nutné počítat s tím, že to prostě je něco jiného, než adopce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.18 11:02

@Jana206 jsem si jistá že šlo o adopci.mluvila sem primo s adoptivni maminkou.chlapecek ma stejne prijmeni jako oni,jsou uvedeni i v rodnem listu.

• Citovat
  • Upravit
24759
22.9.18 15:43

Podmínky jsou všude popsané, je fakt, že u nás byli doma i mrknout, zda je vše v domě OK :-) po administrativě jsme museli na 40hodinový kurz, chtěli jsme 1 zdravého bílého kloučka (mimčo) do adopce.. a nakonec za 3 měsíce volali, že mají holky dvojčata :srdce: :srdce: jsou štěstí mého života, dnes už školačky… všechno to trápení i neúspěšná ivf stála prostě za to a vše se stane nakonec tak, jak má :mavam: a pokud jde o šanci konkrétních žadatelů, nikdy to nejde generalizovat, vše záleží od aktuální nabídky/poptávky a větší šanci na ADOPCI mají samozřejmě bezdětní.. pro ty, co již děti mají spíše nabízejí pěstounskou péči, ale také to tak není vždy, takže vše je případ od případu a o štěstí, které třeba zrovna my měli obrovské a životní :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.19 21:52

Příjem

Chtěla bych se zeptat pokud jsem nezaměstnana a partner má příjem 35 tisíc hrubého byl by to při adopci problém nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
44184
19.4.19 22:23
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat pokud jsem nezaměstnana a partner má příjem 35 tisíc hrubého byl by to při adopci problém nebo ne?

To Ti tady nikdo nerekne. Posuzují se vsechna hlediska dohromady, hlavně motivace k adopci, psychotesty. Pokud není Tvoji jedinou motivací k adopci dítěte vyhnout se práci, tak by aktualni nezaměstnanost nemela být problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
19.4.19 22:38
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat pokud jsem nezaměstnana a partner má příjem 35 tisíc hrubého byl by to při adopci problém nebo ne?

Dokládá se příjem, nedávno jsme žádali o dočasnou pp, příjem za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44184
19.4.19 22:46
@toma0105 píše:
Dokládá se příjem, nedávno jsme žádali o dočasnou pp, příjem za půl roku.

Adopce a pp je rozdíl. Kazdopadne se sleduje, jestli za tím nejsou vlastní zájmy tech osob v popředí. Žádný zákon ale neukládá, ze musí být zaměstnání oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
19.4.19 23:03
@Anonymní píše:
Přesně, šance je strašně malá, ještě tím, že máte zájem o holčičku. Těch je (nevím důvod) v adopci méně. Mám v okolí adoptivní rodiny, i na první dítě (a to to byly bezdětné rodiny) se čeká léta (pokud má být bílé). Druhé je téměř zázrak. Když už, tak tu pěstounskou péči, ale je nutné počítat s tím, že to prostě je něco jiného, než adopce.

Můžu se zeptat, co se rozumí pod pojmem „Bílé dítě“? Jako že české, či cizí národnost, ale prostě bílé pleti? Nacházejí se k adopci i jiné děti „tmavé pleti“ než romské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová