Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A já jsem otec. A jaký jsem? Inu, milující, jak jen rodič může být.
![]()
Proč to sebemrskačství. Já myslím, že všichni děláme vše podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Já bych svoje vlastní dítě (i dítě mého muže) být chtěla.
@pufik20 píše:
Ráno jsem milující a pohodová, večer rozzuřená saň.
Taky tak
.
Jsem milující, přísná myslím nejsem, ale vyžaduju určité úkony - třeba udělat úkoly, uklidit a jít se umýt ![]()
Milující, respektující, snažím se jít vzorem. Jsem ale pevná, snažím se aby mé dítě v životě uspělo. Nelpím na výmyslech ostatních s nehodnotím. Snažím se tu být pro svoje děti. Jsem ale lidská a taky mi to nejde na 100% spoustu věcí se učím a taky občas selžu. A tak se omlouvám a umím ukázat lítost. Svojí dcerou bych byla ráda.
Nemyslím si že můj přístup je dobrý pro všechny, ale pro mě ano. A tak je to podle mě správně, každá děláme to nejlepší co dokážeme a umíme a to co vyhovuje nejvíc každé z nás. A to je individuální stejně jako jsme každá jiná.
A svoje dítě samozřejmě vnímám v tom nejlepší směru. Miluju její individuáitu a snažím se jí podpořit. Neberu jí jako kouli na noze která mi jen brnká na nervy.
Taky jsem se zeptala dcery, jaka jsem podle ní matka a dcera mi odpovedela:Ta nejlepsi
.
jsem teda hlavne milující tolerantni a benevolentní matka
.
A ja bych moji dcerou klidne chtela byt, ma se u nas opravdu hooodne dobre ![]()
Edit-preklep
Příspěvek upraven 02.08.19 v 19:49
Myslím, ze jsem prdla a vesela matka, hracicka a rozmazluju svého synacka, bude to beztak mamanek jako kráva
ale taky jsem přísná a když něco zopakuju a neposlechne, tak lítají blesky ![]()
Jsem přísně milující tip
Svoje děti vnímám jako dar a to nejkrásnější na světě.