Jaké kolo? Velamos x Dono
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké kolo? VELAMOS x DONO
Poradíte jaké kolo byste si vybrali ?
Rozmýšlím tyto 2:
http://www.zijemesportem.cz/…-16-bmx.html
http://www.kolazwebu.cz/…hlapecke-82/
Syn už 2 roky jezdí na koloodrážedle, balanc má výborný.
Jsou mu 4r a 4 měsíce a má určitě do 105 cm.
Díííííky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To druhé má obyčejnou zadní brzdu - brzdí šlápnutím dozadu. To první nevím, má tam čelisti a lanko k řidítkům… Myslím, že brzda dozadu je pro děti lepší ![]()
Ale nevím, malá zatím pořád drandí na koloodrážedle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ideální by bylo,aby si to poprvé vyzkoušel na kole 12, nemůže vám někdo půjčit, mnohé děti se poprvé na 16 bojí,taky je lepší kolo vyzkoušet v obchodě (a pak třeba vzít přes net, aby mu sedělo) hlavně mu hned sundejte balanční kolečka:)Jinak tyto kola neznám, my máme specialized, protože je nejlehčí a kvalitní,ale jsou pekelně drahé, my koupili použité za půlku,ale bylo snad nejeté ![]()
- Citovat
- Upravit
dcera šla taky z odrážedla rovnou na kolo, kolo jsme vybrali jiné (Superior), šla na něj v 5ti letech a neměla problém, ale je dost vysoká (116cm), zpočátku se mi zdálo pro ni velké, takže jestli má syn do 105, asi bych volila menší, nebo určitě vyzkoušet v obchodě tu velikost.
Ségra má Leader Fox a je taky moc spokojená, ty dvě neznám, já jsem šla po nejlepších recenzích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty kolečky myslíte nedávat?
Ono vlastně bych byla sama proti sobě že?
Když teď krásně drží balanc na odrážedle mu to tam dávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
\superior opakovaně neprošel testem Dtest a leader fox je těžší než třeba Specialized.
- Citovat
- Upravit
Určitě nedávat, hůře se jich zbavuje, malé je tři a půl, je fakt nešikovná,na odrážedle jela krásně jen po rovině, do kopce dodnes neumí a z kopce nohama neubrzdila, jezdila pomalu, ale na kole bez balančních za čtyři dny po učení po desti minutách už jede bez koleček
po odrážedle by to byl krok zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anonymní proč anonymně? a proč neprošel testem? opakovaně? kdy?
jinak zakladatelko určitě bez koleček, po odrážedle to jde samo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anonyme máš asi špatné informace, jednalo se o model Bubble, který firma stáhla a nevyrábí. Nové modely 100% splňují normy a jinak my máme zrovna model Hero, který testován ještě nebyl (pokud vím)
omnlouvám se zakladatelce za OT, ale možná jí to pomůže při výběru taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme přesně to samé kolo z druhého odkazu, modré velamos a jsme spokojení
akorát možná jedno malé minus, jak má tu štangli, tak se na něj hůř leze menším dětem, ale je to o cviku ![]()
Jinak velikost bych koupila určitě 16, náš malý má 102cm a drandí na ní úplně v pohodě
- Citovat
- Upravit
Syn se naučil na 16 v 3.5 letech a bez postraních koleček. Asi 3 x jezdil na zahradě a pak už v pohodě všude. Teď po 2 měs. jezdí jako čertík a ujede třeba 12 km. Pokud měl odrážedlo, bude to umět hned. Já bych určitě vybrala kolo se zadní brzdou. Děti prý ani nemají takovou sílu ubrzdit kopec jen rukama. Takže s těhle dvou rozhodně to druhé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za příspěvky.
Dostala jsem ještě tip na Leader Fox - za přijatelnou cenu. Nemáte zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://ceskatelevize.cz/…2-reportaze/?…
Pozor, nehodnotí tam ale váhu,což je velmi podstatné.
- Citovat
- Upravit
Jo a hodnocení kroutícího momentu u řidítek je nesmyslené, kolo vám postaví v krámu mechanik, který zná.
- Citovat
- Upravit