Jaké koupit první kolo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké koupit první kolo?
Ahoj holky, poraďte prosím, chceme koupit 3,5 letému synovi první kolo a rozmýšlíme se, jestli je lepší kolo co mám obě dvě brzdy na řídítkách, nebo kolo, které brzdí sešlápnutím dozadu? Zatím jezdí pouze na koloběžce, odrážedlo odmítá. Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neviděla jsem nejmenší kolo, které by mělo obě brzdy na řidítkách a ani bych ho nekoupila. Na to je potřeba víc koordinace a citu, aby dítě používalo obě ruce a nezmáčklo pouze přední brzdu (aby nepřeletělo přes řidítka), to se děti učí později. Ani kolo vel. „16 to tak nemívají, nebo ne standardně, až pak “20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame dobrou zkusenost s kolem, ktere je mimoradne lehke na vahu - Islabikes. Cerstvy triletak mel pres leto prupravu na odrazedle a kdyz sedl poprvy na tohle kolo, tak bez nejmensich problemu rovnou jezdil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holce budou čtyři, jezdí na odrážedle Davídek a zkouší i kolo stejné velikosti, ale má i přídavná kolečka (holka je na jezdění trochu mimoň, šlapat ji vůbec nešlo, holt bude mít přechod trochu těžší).. další kolo plánuju asi Yedoo Pidapi 16" (jedna přední brzda a zadní zašlapávání) a uvidíme:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera ve třech letech dostala 12´kolo a i když rok předtím jezdila na koloodrážedla, tak jí to na kole vůbec nešlo. Špatně šlapala a stále si brzdila když omylem šlápla dozadu. Letos ke čtvrtým narozeninám dostala 16´kolo a víceméně hned se rozjela bez pomocných koleček. Brzdy má jen na řídítkách a rychle pochopila jak brzdit. Ona teda sundá nohy ze šlapátek, aby už dosáhla na zem a pak začne teprve pomalu brzdit. Když jsem jí vytáhla tu 12´teď, tak ji to na ní pořád nešlo
Takže já bych pro 3,5 leté dítě šla do většího kola. Aspoň do 14´
- Citovat
- Upravit
Díky za rady, ale pořád se nemůžu rozhodnout, s jakýma brzdama koupit, aby se nezaměřoval jen na brždění. Asi budu muset vyzkoušet.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek my máme zkušenost opačnou, ke 3. narozeninám jsme koupili 16' kolo a dcera na něm nechce ani teď ve 4,5 letech jezdit. Prarodiče koupili v bazaru 12' a na něm se naučila jezdit snadno a brždění šlápnutím dozadu jí nedělá problémy a to byla zvyklá brzdit na koloodrážedle ruční brzdou.
12' kolo s ručníma brzdama má teď syn kamarádky, takže to určitě existuje.
- Citovat
- Upravit
@Bami Nas mel jako koloodrazedlo first bike s brzdou na riditcich, kterou paradne ovladal, takze jsme mu koupili kolo z Decathlonu s brzdama na riditkach a uplne v pohode. Ted je mu 3,5 a zacal jezdit nekdy pred prazdninama.
Kdyby ale neumel používat brzdu z koloodrazedla, tak bych urcite volila jinak. To by bylo moc složitý. Takhle to slo automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bami píše:
Díky za rady, ale pořád se nemůžu rozhodnout, s jakýma brzdama koupit, aby se nezaměřoval jen na brždění. Asi budu muset vyzkoušet.![]()
Rozhodne nezacinej s brzdama na riditkach, tak male dite je neumi pouzivat. Nase koloodrazedlo brzdu melo, ale nase dite se skoro prizabilo, tak jsem ji odstavili z provozu.
A na kolobezce brzdi jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame Specialized Hotrock od kamarada ktery se prodejem kol zivi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe No asi koupím s brzdou dozadu, jak říkáš ty. Na koloběžce moc nebrzdí, spíše s ní seskočí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně brzda vzad. já mám strach i u pětileťáka, jak zvládne ruční brzdu.
Ad kolo-
obě děti začali ve 3 letech. starší na 12tce s přídavnýma kolečkama, po 2-3 týdnech bez koleček, pak byla zima a ve3,5 šel na 16tku.
mladší začala na 16tce bez koleček. pak musela na 12tku, protože šestnáctka nebyla doma volná, ted ve 3 a 2 m půjde na šestnáctku jen co dorazí staršímu dvacítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji hlavně aby bylo lehké a bezpečné. Když prcek spadne tak aby ho ještě pomalu "nerozdrtilo'' to kolo. My jsme dětem koupili kvalitní lehounká kola z Velké Británie, webovou stránku mají : cyklospeciality tečka cz normalne, tak kdo by chtěl mrkněte a neváhejte napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sháněli jsme pořádný kolo pro malou.. Nakonec jsme pořídili Betlera 20ku a velká spokojenost. Kolo je kvalitní a za slušnou cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme si vybrali betlera, je krásně lehoučké opravdu a chceme neco lepšího. takže jsme si připlatili a máme kvalitnější kolo snad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit