Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás se dodržuje režim spánku, jak jsem psala vedle.
Jinak neřeším, děcka tv nezajímá, běžně tu jede jako kulisa, děcka se zastaví podívají jen pokud je něco strašně zaujme, ale to je otázka pár minut.
Na PC, tablet, dotykáč smí jen nejstarší.
Ještě jsou malí, takže tkaové toulání po venku sami ještě není, krom zahrady
ale myslím, že nástupem do školy asi něco takového začne a pak si budeme muset dát nějaké pravidla. Do kroužků chodím s nima.
Jinak říkají automaticky takové ty běžné, jak se učí všechny děti prosím, děkuji, můžu?, dobrý den, naschledanou atd.
@MarieOVMUC píše:
@Bibi239 u jak velkych deti? moje 3 leta dcera se pri projevu meho nesouhlasu s jeji cinnosti na me naucila plivat… tchyne mi rekla, ze ji mam vrazit facku.. coz se mi prici.. tak se s dcerou pak nebavim, tak za mnou prijde a omlouva se a pri prvni prilezitosti to udela zas…
U dětí mi pomohlo oplatit jim stejnou mincí. Problém jsme měli u staršího syna- plival, kousal… Pomohlo to.
Přijde ze školy, napíše úkoly a naučí se. Pak ať si dělá, co chce. Venku může být do 18.00, jinak chodí spát ve 21.00. Má 11 let. Pc, tablet, telku, hry nemá omezené, jen musí být předtím hotovo všechno do školy.
@MarieOVMUC píše:
@Blackova.K ted nevim, ktera cast.. vesim se pravidelne
to že na tebe tříleťanda plive, když se ji něco nelíbí. to mi přijde šílený. Věším se taky, začínám pít a beru prášky několikrát denně ![]()
@blecha72 píše:
U dětí mi pomohlo oplatit jim stejnou mincí. Problém jsme měli u staršího syna- plival, kousal… Pomohlo to.
to na ni mam jako flusnout taky?
![]()
@MarieOVMUC píše:
@blecha72to na ni mam jako flusnout taky?![]()
![]()
![]()
![]()
jo, při kousání jsem mu dala ruku do pusy a stiskla čelisti. Brutální, ale zabralo to rychle.
@SIMONA1234 maminky mají (skoro) vždycky pravdu
dcera mi to taky někdy říká : „mami, ty máš vždycky pravdu“ ![]()
@MarieOVMUC píše:
tak jasne, ze na stredni, hlavne po tom, co se nasi rozvedli jsem z matky mela uplnou srandu, ale na te zakladce, pred pubertou..
Já tak od 10 let…
až s vlastním dítětem se divím mamce, že mě netloukla hlava nehlava…
@MarieOVMUC píše:
@Bibi239 u jak velkych deti? moje 3 leta dcera se pri projevu meho nesouhlasu s jeji cinnosti na me naucila plivat… tchyne mi rekla, ze ji mam vrazit facku.. coz se mi prici.. tak se s dcerou pak nebavim, tak za mnou prijde a omlouva se a pri prvni prilezitosti to udela zas…
2,3 a 5r.
Taky deti zkousely plivat. Mame plovoucky, takze ono je to znat, kdyz clovek slapne do flusance. Dite jsem chytla pevne za papulu, otocila na sebe, hodne prikre jsem rekla, ze je to hnusny a ze tohle doma nedelame, muselo jit pro hadr a plivanec utrit. Ted to zkousel zas petilety, asi vliv skolky, tam jsem mela jednou proslov o lidech prasatkach, kteri plivou, nechavaji v prikopu odpadky a zneprijemnuji zivot lidem kolem sebe a nebyla vecer pohadka (cteni).
@MarieOVMUC i takové dítě cítí ponížení. Ať si to užije z druhé strany.
@Blackova.K píše:
to že na tebe tříleťanda plive, když se ji něco nelíbí. to mi přijde šílený. Věším se taky, začínám pít a beru prášky několikrát denně
mam je rok a pul od sebe, tak ji asi zanedbavam ve vychove..
jeste me olizuje, klove a dlouba
nesmim pred ni udelat nebo rict nic, co by mohla na verejnosti pouzit proti me a nesmim se ukazovat bez podprdy ![]()
@MarieOVMUC píše:
@Blackova.Kmam je rok a pul od sebe, tak ji asi zanedbavam ve vychove..![]()
![]()
![]()
nesmim pred ni udelat nebo rict nic, co by mohla na verejnosti pouzit proti me a nesmim se ukazovat bez podprdy
@katkak9 píše:
@SIMONA1234 maminky mají (skoro) vždycky pravdudcera mi to taky někdy říká : „mami, ty máš vždycky pravdu“
Jo, ale k tomu člověk dojde až poznáním…s vlastníma dětma…bohužel ![]()
@Bibi239 píše:
2,3 a 5r.
Taky deti zkousely plivat. Mame plovoucky, takze ono je to znat, kdyz clovek slapne do flusance. Dite jsem chytla pevne za papulu, otocila na sebe, hodne prikre jsem rekla, ze je to hnusny a ze tohle doma nedelame, muselo jit pro hadr a plivanec utrit. Ted to zkousel zas petilety, asi vliv skolky, tam jsem mela jednou proslov o lidech prasatkach, kteri plivou, nechavaji v prikopu odpadky a zneprijemnuji zivot lidem kolem sebe a nebyla vecer pohadka (cteni).
ty proslovy maji u nas opacny ucinek.. rekla dedeckovi co si rihnul, ze je prase
@MarieOVMUC píše:
@Blackova.Kmam je rok a pul od sebe, tak ji asi zanedbavam ve vychove..![]()
![]()
![]()
nesmim pred ni udelat nebo rict nic, co by mohla na verejnosti pouzit proti me a nesmim se ukazovat bez podprdy
hlavně nepůjčovat mobil nebo foťák…!!!