Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty neznáš z You tube „Deb*lní kecy matek?“ ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
@SIMONA1234 píše:
@blecha72Ty neznáš z You tube „Deb*lní kecy matek?“
https://www.youtube.com/watch?…
to mi můj puboš pouští ![]()
@Bibi239 píše:
Ono se to dost odviji od zkusenosti, okolnosti, treba ty odpadky v pangejtu, to zacly resit deti, ze u autobusove zastavky jsou na trave odpadky, i kdyz je tam kos, tak se sami pohorsovaly, tak jsem to jen vyuzila.
Ale pokud diteti tvrdime, ze kdo krka je prase, tak je holt deda prase, to ze je dospely ho neopravnuje k porusovani pravidel. Ja treba krkani, prdeni a jine lidske projevy neresim, tri kluci, bych nedelala nic jineho, na to je cas pozdeji jim vysvetlit, ze ze spolecenskeho hlediska je to faux pas.
Já naopak musím doma vysvětlovat, že je lepší jeden prd, než deset doktorů. Oni jsou ze školky tak zblblý, že furt čuchají a chodí žalovat, kdo že si to zas prdnul
Ale snad už se mi podařilo jim vysvětlit, že občas se to stane fakt každýmu a že budu doma mnohem radši, když to nebudou komentovat a hlavně lepší, než když je bude bolet bříško. Samozřejmě veřejně prdět je neslušné (to se mi sand taky podařilo vysvětlit). Jako nevím, ale fakt si tříletý dítě nemůže ve školce ulevit
Byla jsem z toho dost znechucená. Ještě nemají úplně dozrálý trávicí systém a dle mého se takovými věcmi ještě nemají trápit. Obzvlášť, když výsledkem toho je ve třídě hon na čarodějnice (a pak i doma, protože mi skoro přijde, že jsou zvyklý to hlásit
).
@MarieOVMUC píše:
@Bibi239 u jak velkych deti? moje 3 leta dcera se pri projevu meho nesouhlasu s jeji cinnosti na me naucila plivat… tchyne mi rekla, ze ji mam vrazit facku.. coz se mi prici.. tak se s dcerou pak nebavim, tak za mnou prijde a omlouva se a pri prvni prilezitosti to udela zas…
Zkus velmi rázně hned po plivanci říct NE! a přitom posledním článkem ukazováčku ťuknout těsně vedle pusy. Ne úplně jemňounce a taky ne ten prst silou zapíchnout. Nejdřív si to zkus na sobě. Prostě taková „jednopstová“ facka, ale nebolí to, i když může začít leknutím řvát. Ale jak to uděláš těsně vedle pusy, tak upozorníš, že takhle tedy ne.
Příspěvek upraven 12.01.15 v 02:02
A k tématu. Pravidla - jen co se týče jídla a spánku.
Když se jde jíst, tak se jde jíst a u stolu. Jen ovoce na svačiny mají volně na talířku.
Snažíme se dodržovat stejný cca čas večerního spaní a hlavních jídel.
@Blackova.K když ji vrazíš, pozná hranice, už to neudělá, jinak se připrav na horší věci
Pravidla která jsem nastavila já nebo ten malej holomek? ![]()
Tý jo tak ten náš na nás flusnul přesně jednou (bylo to po výtce), v obchoďáku dokonce, seřezali jsme ho a už se to nikdy neopakovalo.
@Yui píše:
Zajímalo by mě, jaká jste zavedli doma pravidla
Třeba kolik hodin smí děti být u tv, pc…atd
ano, máme pravidla - čas na pc a věci, které musí dodržovat, aby na to pc mohl. Jinak čas koupele, čas večeře, čas spánku - neměnné.. jsem ráda, že mám večer klid.
Hm, u nás asi
„Neřvi a zkus se domluvit“ a taky „Kdo se přizná, nemá průšvih“.
Musí si uklízet oblečení po sobě…
Od září Majda půjde do školy, tak asi něco přibyde.
@MarieOVMUC V tomhle případě bych uplatnila pravidlo 3× a dost. Po prvním plivnutí bych vysvětlila, že se to nedělá, po druhém bych velmi, velmi důrazně zopakovala, že tohle dělat prostě nebude, při třetím by dostala přes papulu, čapla bych ji a odvedla do vedlejšího pokoje „na hanbu“, chvíli ji tam nechala a pak, až by byla v klidu, bych si s ní o tom ještě v klidu promluvila. Takhle malé dítě potřebuje jasně stanovené hranice, tím, že si to vlastně necháváš líbit a jedinou sankcí je, že s ní chvíli nemluvíš, to pro ni jednoznačná hranice není. Nejsem zastáncem tělesných trestů a rozhodně bych tříletému děcku nevlepila facana, že by druhého hcytnul o zeď, ale třepla bych ji tak, aby to pocítila. Když tomu neučiníš přítrž v téhle fázi, tak za rok, za dva, se můžeš dočkat ještě horších věcí.
@cikcak píše:
@SIMONA1234 ty si zas chytrá, jak ráááádio
Já vím broučku…jsem tak ráda, že tu mám další fanynku…
![]()