Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mamule42 píše: Více
Jsem, a nevim, jestli si nakoupit zlato ci to dat do DIPu, ci co.
Byt 65metru, dva dospelaci a jedno dite 2 roky. Aktualne prisel nedoplatek 17K
. Vsechno na vodě, takze zvedame na 7200 (vše dohromady)
@Kelsey píše: Více
„Ale to se ti nikdy nevrátí ta investice, to trvá 20 let a do té doby musíš všechno vyměnit!“
Kolikrát jsi tohle slyšela? ![]()
Byt 2+1, pet tisic voda a otop, ctyri tisice elektrina, ctyri lidi.
2000 plyn,1200 elektřina,1200 voda. Ale hraju si s cenami, klidně vyměním dodavatele. Dům.
@Anonymní píše: Více
Máme dům novostavbu 200m, čtyřčlenná rodina, jsem na RD, na energiích podle spotřeb platíme za elektřinu 3500 i s topením a 1200 za vodu.
3+1- 2 dospělí a 2 děti. Čistě jen voda, elektrika, topení 4700 Kč.
8tis je dost. Jaké tam máte vytápění?
To máte hodně levnou elektriku, jestliže s ní i topíte. Můžu se zeptat u jakého jste dodavatele?
@Kelsey píše: Více
jo, minuly mesic jsme platili asi 2000 za elektrinu. Temer vse poplatky mimo. Neprodavame. Chlop chce navysit panely.
Nerozhoduje tolik rozlozeni bytu (jako velke 1kk muze byt stejne jako 2kk, ale jeho velikost plus zatepleni baraku. Ze tu nekdo zaplati za energie min moc neznamena, protoze to musis srovnavat s tim, kdo topi plynem, ma stejnou metraz a stejna okna a zatepleni. Dalsi vec je co mas podle skutecne spotreby nebo jestli se rozpocitava cela spotreba baraku na metraz bytu. To vse rozhoduje o cene. Takze tvoje vydaje mohou byt zcela adekvatni temto promennym.
Spis se zeptej a napis kolik projedes elektriny, vody, atd nez kolik te stoji. ![]()
@Blue2 u čezu a topíme tepelným čerpadlem a elektrikou to přitápí, pokud je potřeba…minulý rok byl ještě stavební a 4měsíce jsme bydleli, tak jsme hodně dopláceli, teď to máme nastavené spíše na přeplatek…
Bydlíme v 3+1 stará mírně vlhká barabizna, tři dospělí. A platíme 6000. Ale teda šetříme. Vyhodila jsem všechny kuchyňské el. spotřebiče, vlastně máme jen pračku, ledničku, troubu, tv a notebooky a je to strašně znát. Jsme půl roku dva pořád doma a jeden chodí do školy a i přes to máme přeplatek na el. už skoro 12 tisíc od prosince, takže je to reálně míň jak těch 6.
Rodinný dům 300m2, plyn+elektřina+voda vychází cca 9000kč/měs.
Ale je v tom rozpočten i provoz bazénu, který je v provozu od dubna do října(voda, filtrace spousta hodin denně, ohřev tepelným čerpadlem).
Takže vaše částka za byt se mi v porovnání s naší zdá vysoká.
My v 2+1, dva dospěláci, pracující z domu, kdy máme vše na elektřinu (nic na plyn) tak dohromady i s teplem, vodou dáváme 4500.
Byt 1+1 38 m2, 4000 voda + elektřina a to mám zastropováno hluboko pod tím, co bylo tak 1,5 roku zpátky na mximu.
Ale je pravda, že mi tak 12 tisic vrací, takže reálně je to 3000 voda+eletřina, ale já a přítel chodíme do práce a topí se až přijemeu… Kdyby ne, nevrací nám nic, spíš bychom dopláceli. V okolí jsou na tom výrazně hůř a když jim fixace končila u vysokých cen, platí přes 10 tisíc za 3+1.
Záleží, kolik máte třeba u elektřiny za MWh, pokud jste vysoko, tak to není moc.
Příspěvek upraven 19.04.24 v 15:19