Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Salorka píše:
AhojKoupily by jste hrnky nebo talíře v obchoďáku u vietnamců?
Ne.
Tescoma je fakt odpad, mám stejnou zkušenost. Klidně běžte do zmiňované Ikei, kvalitou proti Tescoma je mnohem dál.
Nekoupila, když už chci koupit něco levného tak jdu třeba do pepca, ale někde v tržnici bych si netroufla, nevíš čim je to barvené.
V Evropě (a vlastně asi všude na světě) je pro výrobu nádobí povolená prakticky jenom jediná nerezová ocel, 1.4301, tzv. potravinářská nerez (též známá jako AISI 304 nebo X5CrNi 18/10). Takže všichni výrobci dělají hrnce ze stejného materiálu a důvod proč ti nádobí rezaví v myčce bys měla hledat jinde než v kvalitě hrnce. Buď máte nějakou „divnou“ vodu nebo je nádobí něčím odřené (ani nerez není úplně nerezivějící a nádobí se kvůli vyšší korozní odolnosti leští). Není možné že ty hrnce někdo odřel drátěnkou, hrubou stranou houbičky nebo na ně použil Cif?
@Jar Jar píše:
V Evropě (a vlastně asi všude na světě) je pro výrobu nádobí povolená prakticky jenom jediná nerezová ocel, 1.4301, tzv. potravinářská nerez (též známá jako AISI 304 nebo X5CrNi 18/10). Takže všichni výrobci dělají hrnce ze stejného materiálu a důvod proč ti nádobí rezaví v myčce bys měla hledat jinde než v kvalitě hrnce. Buď máte nějakou „divnou“ vodu nebo je nádobí něčím odřené (ani nerez není úplně nerezivějící a nádobí se kvůli vyšší korozní odolnosti leští). Není možné že ty hrnce někdo odřel drátěnkou, hrubou stranou houbičky nebo na ně použil Cif?
Ne, opravdu to odřené není a opravdu je zajímavé, že rezne jenom Tescoma - a to nejen hrnce, ale i příbory. U hrnců navíc upadly uši, to jsem s jinými nezažil.
@Salorka záleží jaké - tady mají vietnamci plastové mísy od českého výrobce. Jiné zboží jsem nezkoumala. Ale kdybych viděla osvědčenou značku, proč ne - pak to ale asi nebude zase tak levné. Já mám rada Orion.
Já bych to právě taky nekoupila, ale známá tam nakupuje nádobí - hrnky, skleničky, talíře…
@TMana píše:
Ne, opravdu to odřené není a opravdu je zajímavé, že rezne jenom Tescoma - a to nejen hrnce, ale i příbory. U hrnců navíc upadly uši, to jsem s jinými nezažil.
Upadlý uši jsou brutální
To asi soudruzi v Číně udělali opravdu velkou chybu ![]()
@Jar Jar píše:
Upadlý uši jsou brutálníTo asi soudruzi v Číně udělali opravdu velkou chybu
Jj, číňani by udělali lépe, kdyby své děti posílali do školy a ne do fabriky na výrobu hrnců ![]()
my máme také ikeu, a tlakový hrnec mám tedy tescoma a jsem spokojená moc už asi 7 let ![]()
u vietnamců bych nádobí nekupovala ..
Souhlasím s „na nádobí nešetřím“
Nádobí u vietnamců bych nikdy nekoupila
Mám doma sadu hrnců, už ji mám hrozně dlouho, značku si teď nevybaví ale kouknu se až přijdu domů ![]()
@Hannna.Kol píše:
Souhlasím s „na nádobí nešetřím“Nádobí u vietnamců bych nikdy nekoupila
Mám doma sadu hrnců, už ji mám hrozně dlouho, značku si teď nevybaví ale kouknu se až přijdu domů
Uuuuž to mám, je to značka***
![]()
edit admin - propagace
Zdravím,
Já mohou doporučit pouze nádobí od berghoff, kvalitní zboží za skvělé ceny, k vánocům sem kupovala sve mamince nože a dneska mi volala že si je nemůže vynchválit. Doporučuju
![]()
Ahojky. Mám podobný dotaz. Teď jsme si pořídili novou kuchyň (rozhodla jsem se, že se konečně naučím opravdu vařit
) A vybírám nádobí. Máte někdo zkušenosti s titanovým nádobím? Hrozně mě lákají ty pánve a hlavně mega pekáče (máme mega rodinu
) tady Máte někdo zkušenosti s titanovým nádobím? Děkuju ![]()