Jaké nádobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.10.18 15:39
@Salorka píše:
Ahoj :-)Koupily by jste hrnky nebo talíře v obchoďáku u vietnamců?

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
14.10.18 15:40

Tescoma je fakt odpad, mám stejnou zkušenost. Klidně běžte do zmiňované Ikei, kvalitou proti Tescoma je mnohem dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.10.18 15:47

Nekoupila, když už chci koupit něco levného tak jdu třeba do pepca, ale někde v tržnici bych si netroufla, nevíš čim je to barvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.10.18 15:56

V Evropě (a vlastně asi všude na světě) je pro výrobu nádobí povolená prakticky jenom jediná nerezová ocel, 1.4301, tzv. potravinářská nerez (též známá jako AISI 304 nebo X5CrNi 18/10). Takže všichni výrobci dělají hrnce ze stejného materiálu a důvod proč ti nádobí rezaví v myčce bys měla hledat jinde než v kvalitě hrnce. Buď máte nějakou „divnou“ vodu nebo je nádobí něčím odřené (ani nerez není úplně nerezivějící a nádobí se kvůli vyšší korozní odolnosti leští). Není možné že ty hrnce někdo odřel drátěnkou, hrubou stranou houbičky nebo na ně použil Cif?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
14.10.18 17:22
@Jar Jar píše:
V Evropě (a vlastně asi všude na světě) je pro výrobu nádobí povolená prakticky jenom jediná nerezová ocel, 1.4301, tzv. potravinářská nerez (též známá jako AISI 304 nebo X5CrNi 18/10). Takže všichni výrobci dělají hrnce ze stejného materiálu a důvod proč ti nádobí rezaví v myčce bys měla hledat jinde než v kvalitě hrnce. Buď máte nějakou „divnou“ vodu nebo je nádobí něčím odřené (ani nerez není úplně nerezivějící a nádobí se kvůli vyšší korozní odolnosti leští). Není možné že ty hrnce někdo odřel drátěnkou, hrubou stranou houbičky nebo na ně použil Cif?

Ne, opravdu to odřené není a opravdu je zajímavé, že rezne jenom Tescoma - a to nejen hrnce, ale i příbory. U hrnců navíc upadly uši, to jsem s jinými nezažil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.10.18 17:41

@Salorka záleží jaké - tady mají vietnamci plastové mísy od českého výrobce. Jiné zboží jsem nezkoumala. Ale kdybych viděla osvědčenou značku, proč ne - pak to ale asi nebude zase tak levné. Já mám rada Orion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.10.18 17:43

Já bych to právě taky nekoupila, ale známá tam nakupuje nádobí - hrnky, skleničky, talíře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.10.18 18:15
@TMana píše:
Ne, opravdu to odřené není a opravdu je zajímavé, že rezne jenom Tescoma - a to nejen hrnce, ale i příbory. U hrnců navíc upadly uši, to jsem s jinými nezažil.

Upadlý uši jsou brutální :-) To asi soudruzi v Číně udělali opravdu velkou chybu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
14.10.18 18:37
@Jar Jar píše:
Upadlý uši jsou brutální :-) To asi soudruzi v Číně udělali opravdu velkou chybu :-)

Jj, číňani by udělali lépe, kdyby své děti posílali do školy a ne do fabriky na výrobu hrnců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
15.10.18 18:27

Pridavam se k nadobi z ikei.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
16.10.18 06:57

my máme také ikeu, a tlakový hrnec mám tedy tescoma a jsem spokojená moc už asi 7 let ;)
u vietnamců bych nádobí nekupovala ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hannna.Kol
17.12.18 10:04

Souhlasím s „na nádobí nešetřím“ :D Nádobí u vietnamců bych nikdy nekoupila :) Mám doma sadu hrnců, už ji mám hrozně dlouho, značku si teď nevybaví ale kouknu se až přijdu domů :)

• Citovat
  • Upravit
Hannna.Kol
19.12.18 19:55
@Hannna.Kol píše:
Souhlasím s „na nádobí nešetřím“ :D Nádobí u vietnamců bych nikdy nekoupila :) Mám doma sadu hrnců, už ji mám hrozně dlouho, značku si teď nevybaví ale kouknu se až přijdu domů :)

Uuuuž to mám, je to značka*** :mavam: :palec:

edit admin - propagace

• Citovat
  • Upravit
lenkanovosadova
10.1.20 11:16

Nádobí

Zdravím,
Já mohou doporučit pouze nádobí od berghoff, kvalitní zboží za skvělé ceny, k vánocům sem kupovala sve mamince nože a dneska mi volala že si je nemůže vynchválit. Doporučuju :P :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kristynka9990
7.5.21 22:01

Ahojky. Mám podobný dotaz. Teď jsme si pořídili novou kuchyň (rozhodla jsem se, že se konečně naučím opravdu vařit :D ) A vybírám nádobí. Máte někdo zkušenosti s titanovým nádobím? Hrozně mě lákají ty pánve a hlavně mega pekáče (máme mega rodinu :D ) tady Máte někdo zkušenosti s titanovým nádobím? Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný