Jaké pítko pro půlroční kojené dítě?

1149
1.4.15 17:41

Jaké pítko od 6m pro kojené dítě?

Jaké pořídit pítko pro půlroční miminko? A pijí vaše děti v tomto věku z pítka nebo stačí dávat tekutiny ze lžičky? Syn je kojení a flašku s dudlíkem mi neveme du pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.4.15 17:44

Porad se s nějakou laktační poradkyní.
Já na radu doktorky začaa dávat vodu a malá mě přestala s prsa chtít. takže jsem díky ní přišla o mlíko. Pokud je všechno v pořádku mělo by mu stačit i co se těkutin týče vše od tebe. ale pokud máš počit že potřebuje více těkutin tak bych zkoušela třeba stříkačkou po prstě a nebo tou lžičkou. Ale myslím si že dokud není 35 ve stínu tak to řešit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4552
1.4.15 17:46

Obě děti se mi naučili pít z tohodle . Nebo v DM mají jejich flašku s dudlíkem a dá se na to dokoupit taky takovéhlé měkké pítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25396
1.4.15 17:49

Každý dítě jinak. Mě obě vzaly dudlík, ale mladší hodně brzy přešla na netekoucí pítko od Aventu. Flašku s měkkým pítkem z DM měla ráda zase starší.
Jo a klasický dudlík mi vzala na milost starší, až jsem tam udělala větší díru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.4.15 17:50

@lupilka syn taky nechtěl flašku s dudlem ani vidět, nikdy to nevzal do pusy. Měli jsme klasický hrneček s tvrdým pítkem z IKEA a kombinovali to s obyčejným hrníčkem nebo skleničkou, to se mu líbilo nejvíc.
Teď jak už je větší, tak používáme hodně od Aventu První skutečný hrneček http://www.aventbaby.cz/…ecny-hrnecek (pije se z toho jako z normálního hrníčku, jen je tam ventil, aby si to dítě nevylilo celé na sebe), protože už ho ani to tvrdé pítko moc nebaví. Ale ten je na 6měsíční dítě moc velký, bohužel ho nedělají v těch nejmenších velikostech. Ještě občas syn rád pije z láhve od Rajce, ale nejčastěji ten Avent a normální hrnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
1.4.15 17:50

Dcera mi pila buď z prsa, nebo z hrnečku (normálního, bez pítka). Velmi rychle to pochopila a od cca 15.měsíce si sama vezme do ruky hrnek a napije se. Ušetřilo nám to práci s odvykáním láhve. Já když vidím jak dvouleté dítě pije z láhve, jsem z toho rozpačitá…nicméně každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.4.15 17:54

@lupilka Ještě k tvému dotazu - pít vodu nemusí. Syn v tomhle věku pil kromě MM málo a to bylo léto, dávala jsem mu spíš proto, aby se naučil z hrnku a taky proto, že byl zvědavý a chtěl zkoušet. Ale pokud by to nechtěl, tak bych mu to necpala, to kojení mu zatím bude stačit a i příkrmy bývají v tomhle věku vodnatější, takže i z nich má tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
1.4.15 18:10

@lupilka nabízela jsem porad dokola avent ucici hrníček, co vypadá jako tucnak. Asi po měsíci a půl z něj začala pít. Zkoušela jsem svestkovou hipp stavu, ale nechutnala, tak je mala o vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
1.4.15 18:55

Obe deti se naucily pit vodu po zahajeni prikrmovani z lahve tohoto typu https://www.malvik.cz/…-ml-SI-vel-1 S kojenim nadale nebyl problem.
Postupem casu jsem presla na Active Cup, ktery zminovala @Habinka - a ta lahev typu First Choice zustala jenom na mleko, kdyz uz jsem pak prestala kojit.
Zkousela jsem jednu lahev z DM, ale to se strasne rychle naucil zmacknout tak, aby mu voda tekla vsude kolem, takze jsem to hodila do skrine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15943
1.4.15 19:38

@lupilka Moje malá taky odmítá cokoliv s dudlíkem, s flašky pít neumí. Předpokládám, že mm stačí a na ochutnání jí zkouším dát napít z hrnečku, nebo lžičkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
1.4.15 19:44

V rosmanu maj v akci, má to takovej jinej dudlík, ale ještě jsem dokoupila nuk „pítko“ http://www.nuk.cz/…uctpopup.php?…
vypadá, že sedí, vyzkoušíme tak za dva měsíce… i když malá není kojena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.3.18 20:17

Ahoj Poraďte mi prosím, dcerka za týden končí 6. měsíc. Na radu pediatra dávám už od ukončeného 5. k obědu zeleninu + čaj. Jinak je kojená. Tím, že jsme začali dřív, tak jí zatím dávám čaj z Avent lahvičky (novorozenecká a jediná, kterou doma máme). Moc to nechce, tak to zatím neřeším. Jenže přestala přibírat a víc se v noci budí, tak jsem na večer zkusila dát kaši, lžičkou to absolutně nechce, tak jsem udělala řidší na pití. Jenže do té lahvičky je to pořád husté, takže jsem to dala do hrnečku, co jsem našla doma. Je to takovýto typ s tvrdým pítkem a velkými dírkami. Styl pití je podivný, spíš to saje než pije..ale funguje to. Jde mi o to, jestli si takhle malé mimčo na tom tvrdém nemůže poničit dásně nebo něco, protože to neumí docela do toho tou tlamičkou mlátí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.3.18 20:27
@ayra.5 píše:
Ahoj Poraďte mi prosím, dcerka za týden končí 6. měsíc. Na radu pediatra dávám už od ukončeného 5. k obědu zeleninu + čaj. Jinak je kojená. Tím, že jsme začali dřív, tak jí zatím dávám čaj z Avent lahvičky (novorozenecká a jediná, kterou doma máme). Moc to nechce, tak to zatím neřeším. Jenže přestala přibírat a víc se v noci budí, tak jsem na večer zkusila dát kaši, lžičkou to absolutně nechce, tak jsem udělala řidší na pití. Jenže do té lahvičky je to pořád husté, takže jsem to dala do hrnečku, co jsem našla doma. Je to takovýto typ s tvrdým pítkem a velkými dírkami. Styl pití je podivný, spíš to saje než pije..ale funguje to. Jde mi o to, jestli si takhle malé mimčo na tom tvrdém nemůže poničit dásně nebo něco, protože to neumí docela do toho tou tlamičkou mlátí. :lol:

ja osobne nejsem velky zastance krmeni kasi z lahve/dudliku/hrnecku. Kase, i kdyz ridka, je stale jidlo, nikoli piti.Kdyz nechce, nenutila bych. Castejsi nocnia buzeni nemusia mit s jidlem nic spolecneho, obe me deti spaly vzorne do cca 4-5m a pak zlom, caste buzeni, at jsem se na hlavu stavela nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
20.3.18 20:32

@ayra.5 syn má od 6 měsíců hodně podobný hrneček jako je na obrázku. Pije z něj tedy jen vodu, ale pítko dostalo dost zabrat. Jsou na něm rýhy od zubů :lol: Myslím, že dítě si neublíží. Když strká do pusy různé hračky, tak do nich dásní taky naráží, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
20.3.18 20:45

Můj syn pil v půlroce už z hrnečku bez pítka. Nikdy jsme ho nepotřebovali. Ale jak měl zuby, kousal do skleniček. Takže jsme museli používat skleničky ze silného skla ;) Iv restauraci jsme museli žádat o silnější skleničky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí