Jaké pítko pro půlroční kojené dítě?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zkuste se podívat na Nuk first choice, je to podobný styl jako váš hrneček, jen to pítko má silikonové. My jsme to tedy používali na obyčejné pití, ale myslím, že by to mohlo jít i na tu řidší kaši. Výhoda je, že jdou k tomu dokupovat různé savičky od Nuku.
https://www.zbozi.cz/…pitko-150ml/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 moje deti z podobného hrnicku pili od cca 5ti mesicu a bez problému…starší (kojeny) láhev nikdy neprijal, mladší (na um) odmítá z lahve cokoli jiného nez mliko, takže vodu pije prave z hrnecku. Nemám pocit, ze by to jednomu nebo druhému nejak vadilo…
- Citovat
- Upravit
@ayra.5 také nejsem zastánce kaše/jídla jako cucátka, každopádně pokud to tak chceš, tak se dělá kaše řidká, aby protekla (existují savičky s většíma dírkama, pravě speciálně na kaše).
Hrneček, co ukazuješ na fotce je vhodný na pití, na kaši asi moc ne ![]()
Kaši nemusíš jinak dávat tak brzy, moje druhá dcerka začala jíst dříve začátkem 5.m a rozjedla se až během měsíce, vlastně teď mi sní max. 100ml a bude jí 7.m, není kam spěchat u vás. A pokud ti nepřibývá, co místo kašiček ovoce? Častější kojení? ![]()
Zvu Tě k nám do skupinky o vaření pro miminka.
A i ostatní, kdo má zájem o recepty a inspiraci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 já tu kaši dělám řídkou, jaký je rozdíl mezi tím jestli pije vodu nebo řídkou kaši?
Přiznám se, že jsem kaši dávat neplánovala, ale malá málo probírá a možná má i trochu hlad, tak jsem se po poradě s pediatrem rozhodla dávat ji příkrmy (je to skutečné jídlo) dřív. Častejsí kojení nepomáhá, ona prostě přes den nechce a pak večer má žravkum, ale já už tolik mlíka nemám, tak jí dávám kaši a mlíko a je to ok. Normálně bych jí asi na večer dala UM, ale mám k tomu trošku odpor, přijde mi to jako chem. náhražka (pokud je i jiná možnost, využiju ji). Zatím dávám jen zeleninové příkrmy, ovoce jsem chtěla dávat až tak za 3 týdny, at si zvykne na zeleninku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 ještě ti můžu poradit zkusit navýšit laktaci, kojícíma čajema, hodně pít, hodně vývary, případně homeopatika ricinus comunis H5 a víc přikládat nebo pokud nechce (což vůastně nechce) tak odsávačkou to nastimluovat, aby jsi nepřišla o mléko a navýšilo se třeba na výrobu té kaše. Můžeš udělat třeba jen bramborovou kaši s MM, batátovou..je hodně možností, kam dát MM ![]()
S první dcerou jsem měla šílený bojkot okolo 8.mes, nechtěla vůbec prso, takže jsem to stimulovala odsávačkou, abych mléko zachránila a podařilo se, pak jí to přešlo a zase vesele pila ![]()
Já bych také UM nedala, jsem na tom stejně jako ty, ale zase aby hladověla..
jak dlouho máte tu zeleninu? Ale asi ti nic jiného nezbyde, když nechceš dávat UM (to mi přijde zbytečné), buď kaše s MM nebo to ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@ayra.5 ještě ti můžu poradit zkusit navýšit laktaci, kojícíma čajema, hodně pít, hodně vývary, případně homeopatika ricinus comunis H5 a víc přikládat nebo pokud nechce (což vůastně nechce) tak odsávačkou to nastimluovat, aby jsi nepřišla o mléko a navýšilo se třeba na výrobu té kaše. Můžeš udělat třeba jen bramborovou kaši s MM, batátovou..je hodně možností, kam dát MM
S první dcerou jsem měla šílený bojkot okolo 8.mes, nechtěla vůbec prso, takže jsem to stimulovala odsávačkou, abych mléko zachránila a podařilo se, pak jí to přešlo a zase vesele pila
Já bych také UM nedala, jsem na tom stejně jako ty, ale zase aby hladověla..jak dlouho máte tu zeleninu? Ale asi ti nic jiného nezbyde, když nechceš dávat UM (to mi přijde zbytečné), buď kaše s MM nebo to ovoce
my měli obr bojkot od 3-5 měsíce, ačkoliv má prý bojkot trvat do týdne
byli jsme i na krvi atd, nic se nenašlo a navíc v té době odmítala i to UM, co jsem znouze zkoušela. Pak se spravila (se zavedením první mrkve na oběd), což bylo na konci února (uk. 5. měsíc). Kaši dávám neméčnou rýžovou a to asi týden.
Na laktaci jsem zkoušela všechno možné, v době kdy skoro nepila mi to pomohlo, teď mám přes den mlíka dost, ale ona ho prostě nechce. Večer si dá teda pořádně + dokrmí se kaší.
je to všda to stravování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 dávala bych to MM do všeho to půjde, ať má dostatek mléka, je ještě malá. Ale docela to tu čtu často, že dětičky prostě mlíko moc nechtějí ![]()
Za chvilku najedete na to ovoce a ona se zakulatí. A nebo na něj najeď už teď pomaličku, stejnak než všechno ochutná po pár lžičkách po 3 dnech, tak máš pomalu měsíc pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 a tu kasi delas nemlecnou a do sveho mleka? Protoze pokud mas kasi do vody, tak je v ni stejne z nejvetsi casti UM, to jen k tvemu odporu k umelym nahrazkam
ja osobne bych ji spis dala klidne zase zeleninku na noc, pokud tu basti rada, a pak dokojila.Ale je to na tobe,,samozrejme.Me deti po kasi na noc naopak spaly hur. Musela jsem ji davat kolem seste a pred spanim jen kojit. A jinak obe deti jsem mela plne kojene, presto jsem s prikrmy z vlastni vule zacinala kratce po ukonceni 4.m, abysme na to sli vice v klidu a pomalu a nakonec mam doma dva uzasne jedliky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@ayra.5 a tu kasi delas nemlecnou a do sveho mleka? Protoze pokud mas kasi do vody, tak je v ni stejne z nejvetsi casti UM, to jen k tvemu odporu k umelym nahrazkamja osobne bych ji spis dala klidne zase zeleninku na noc, pokud tu basti rada, a pak dokojila.Ale je to na tobe,,samozrejme.Me deti po kasi na noc naopak spaly hur. Musela jsem ji davat kolem seste a pred spanim jen kojit. A jinak obe deti jsem mela plne kojene, presto jsem s prikrmy z vlastni vule zacinala kratce po ukonceni 4.m, abysme na to sli vice v klidu a pomalu a nakonec mam doma dva uzasne jedliky.
no… dělám rýžovou (tj. nemléčná) od Sunárku, ale dělám jí do vody. Do MM jsem zkoušela a plyvala mi to. Proč by to mělo být s vodou stejné jako UM, přece UM je vpodstatě sušené mlíko nebo ne? A toto je nemléčná
Uvidím. Zkusím s kaší i bez (zatím se mi taky zdá, že spí hur a má větší žízeň i přes den). Možná proto jsem nechtěla hned kupovat novou lahev/hrnek, když je to na zkoušku
Dneska jsem na oběd dala první masozeleninový příkrm, tak uvidím, ještě aspoň 14 dní a zkusím i to ovoce. to bych asi dávala spíš ráno, než před spaním. Přijde mi, že po takové náloži energie by nikdy neusnula ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 no pokud delas nemlecnou kasi,tj.tu,kterou mas davat do mleka, s vodou, tak to nema moc vyzivovou hodnotu
to se dela spis velkym jedlikum, kdyz jim chces snizit energeticky prijem. Pokud jsi schopna odstrikat sve mleko, tak ji udelej do mm, jinak bych ji dala spis klasickou mlecnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ayra.5 no naopak s tou masozeleninou. Vetsi energeticka naloz na noc je ta kase, strasne moc sacharidu. Zelenina naopak obsahuje vlakninu, maso bilkoviny-presne to, co dite na dele zasyti. I my, dospeli, si k veceri spis dame kus masa se salatem nez vdolky s marmeladou, ne? ![]()
edit:aha, tys myslela ovoce na noc.Tak to samozrejme ne, to je jako ta kase. Jedine treba banan.Ale ja prave myslela dat na noc tu zeleninku a pak jeste nakojit, to je dle me idealni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@ayra.5 no pokud delas nemlecnou kasi,tj.tu,kterou mas davat do mleka, s vodou, tak to nema moc vyzivovou hodnotuto se dela spis velkym jedlikum, kdyz jim chces snizit energeticky prijem. Pokud jsi schopna odstrikat sve mleko, tak ji udelej do mm, jinak bych ji dala spis klasickou mlecnou.
Hmmm jak to čtu tak mas pravdu
ja jsem trubka, to je fakt ze ji nemlecna rYzova kaše spis zasytí prázdnými kaloriemi
diky za tip. Ja se mléčným zatím vyhýbala protože mela podezření na nesnášenlivost kravske bílkoviny, ale nemam nic v ruce, Co by to dokazování, tak to asi budu normalne zkoušet…a s tim prikrmem na večer- myslíš ze je OK po měsíci od prvního přijmu zařadit zeleninu/ maso zeleninu viclrat denně? Asi to tak zkusím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit