Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jako stejně budeš muset vyzkoušet, co vám sedne. (Mluvím tedy o jednorázovkách). Někdo pampers miluje, jinýmu neseděj, někdo nadává na tesco pleny, já je miluju. I jsou každý jinak dělaný a když máš dítě dlouhý a hubený, sednou mu jiný plenky než dítěti malýmu baculatýmu. Nzbejvá než experimentovat a pak nějakých zakotvíš. Nebo ti budou vyhovovat všechny možný a budeš kupovat ty co zrovna budou v akci… ![]()
my vyzkoušeli též téměř každé pleny a teď na Domču používám pampers premium care. jsou nejlepší. ale bohužel taky nejdražší.
jinak myslím dobrá volba babylove, happy /i když ty mi moc nesedly, jsou takové široké/ no a huggies newborn i dvojky jsou super.
jinak já nebyla spokojená pampers 3 a tesco jak kdy, ale odvázaná z nich nejsem, i když hodně mamin jo.
u většího syna vedou pampers 4 s pružnými pásky.
Já už od porodnice používám plenky Bella Happy. Nejdřív newborn. V porodnici mi je chválili, že jsou dobře široké (to kvůli kyčlím, i přes to jsem balila na široko). Akorát ten výkroj na pupíček byl pro nás zbytečný, Adámek byl mrňousek a plínka mu sahala ještě kus nad pupík. Jinak mi naprosto vyhovují, ale mám ještě malé miminečko. Jak děti rostou určitě se mění nároky na plenky.
Pak mám zkušenost s Huggieskami. Vyhovovaly mi i ty Clasic, akorát ne na noc. To je pročůrá. Jinak na ně maminy spíš nadávají. Moje kamarádka si chválila i Fixies. Pampers mě moc nevoní…
Ale stejně musí každá mamča vyzkoušet, co oběma nejlíp sedne ![]()
Ahoj, my jme od porodky používali Hugiess New born a byli super
poté jsme přešli na Hugiess Premium a jiné nepoužíváme, jsou prostě super!
Ahoj, my používaly Huggies a byly jsme s nimi moc spokojené a zůstaly jsme u nich, přestože jsme vyzkoušely i jiné značky, ty nám ale nevyhovovaly ![]()
My začínaly s Bella Happy, pro novoše byly super, ale ty větší velikosti nám pak přestaly vyhovovat, navíc byly drahé, takže jsme přešli na pemprsky.
My také začínaly s Happy - mají vykrojení v oblasti pupíčku. Jelikož jsou dost drahé, tak jsem pak přešla na Pampersky nabo Tesco plíny, oboje se dají sehnat velice levně, pokud natrefíš na akci a jsem s nimi moc spokojená ![]()
Ahoj ja jsem pouzivala od narozeni pampers new baby,a nemuzu si stezovat,super
no a ted uz vedem pampers active baby,a jsem spokojena ja a hlavne moje mala ![]()
ahoj, já si nemůžu vynachválit Babylove z DM. Začala jsem používat už ty nejmenší newborn, nyní už o číslo větší a pomalu se chystáme na další velikost. Mezitím jsem zkusila na doporučení kamarádek fialové Tesco, ale jejich nadšení nesdílím. Perfektně lepí, toť jediná výhoda oproti DM. Teď mám rozdělaný darovaný balík Pampersek Sleep&Play a už abysme je měli spotřebovaný!! Za 3 dny mi je malej 2× pročůral. S DM ani s teskáckýma se to nestalo.
Ahoj holky, čekáme klučíka na konci května a já pořád ne a ne se rozhodnout, jaké plínky. Poradíte? Ve hře jsou tyto čtyři druhy… ![]()
Happy Baby Bella
DM Babylove
Pampers Newborn nebo
Pampers Newborn Premium Quality
Jo a na které plínky jste pak navázaly? A jak se pozná, že ta původní je už malá? ![]()
TAk u tech nejmensich to bylo jedno, stejne prebalujes kazdou chvili- deti kadi porad.
Ja zacinala s Pampers newborn, mela jsem i baleni Happy newborn a taky Huggies newborn a i Babylove newborn.
Vsechny OK.
Ted uz jedu jenom v Pampers Active baby- dceri vyhovuji, kdyz je akce, sezenu balik giant packu za 250 kc
U starsi dcerky mi vyhovovali Sleep and play- ale ona malo pila i curala, a tudiz ji vydrzeli klidne i celou noc
Jo a prosím, kolik tak mít těch plínek nachystaných? Aby to nebylo málo ani moc
Jakože třeba 8-10 na den? Ale otázka je, za jak dlouho z těch prvních, co jsou na 3-6kg miminko vyroste. Jde to nějak odhadnout?
Dornicko, ja teda jako prvomatka hodne plytvala- tech 10 denne, jako vicematka max 6 kusu?
Koupila jsem si jeden balik do porodky tech 2-5 kg a pak podle vahy dokupovala. mela jsem cca 4-5 baliku tech 2-5 kg a pak uz jsem davala ty mini 3-6. Asi tak 2 baliky po 100 kusech? Pak uz rovnou 4-9… tech nekupuj moc, dite rychle nabira
Jak poznat ze pleny jsou male? U nas je znakem ze zacnou protekat po stranach
Katko, díky moc! Už mám pocit, že se mi o plínkách bude i zdát
Asi vyrazím do obchodů na exkurzi ať mám aspoň představu kolik který stojej. Pořídím tedy nějaký balík/y 2-5 a něco 3-6 do začátku a budem dokupovat podle potřeby a toho, jak mimísek poroste… Asi ze začátku bez ohledu na ceny (vyjma kuponků DM) a snad se časem chytím a začnu se orientovat i v akcích, zatím jsem mimo ![]()
Dornicko, já měla jeden balík 2-5kg a pak jsem používala 3-6kg. A kolik jich nachystat? To je těžký, některé děti mají 6 kilo na konci šestinedělí, některé ve třech měsících
Kup dva až tři balíky a uvidíš ![]()
U nás se pozná malá plína tak, že už jí nejde oblíct, jako třeba malý tričko ![]()
Neboj, do toho velmi brzy pronikneš ![]()