Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dornicko, někdo má klidně i 3 plínky na den, že?
![]()
Já osobně bych přebalovala tak často, jak je to jen nutné, a že je to někdy potřeba sakra často.
V porodnici jsem si na lísteček psala, kolikrát jsem Matyho přebalovala, za den to dělalo cca těch 10 plenek.
Teď mám rok a půl staré dítě a počet plen na den je taky tak kolem těch 10.
Tak naše Šárka je od příchodu z porodnice pouze a výhradně v látkovkách
Spotřeba se pohybuje taky kolem těch cca 10 na den, někdy i více (ona je opravdu cíťa, „hlásí“ i sebemenší cvrnknutí). Ale spotřebu rozhodně neřeším - má plíny už po bráchovi, takže se vlastně přebaluje „zadarmo“ ![]()
Cappy píše:
Dornicko, někdo má klidně i 3 plínky na den, že?![]()
Já osobně bych přebalovala tak často, jak je to jen nutné, a že je to někdy potřeba sakra často.
V porodnici jsem si na lísteček psala, kolikrát jsem Matyho přebalovala, za den to dělalo cca těch 10 plenek.
Teď mám rok a půl staré dítě a počet plen na den je taky tak kolem těch 10.
Cappy ta narazka byla na mne????
Nejsem zadna setrilka, ale neprebaluji 10 za den. Jedine pri prujmech. Jinak podle potreby.
V noci mi deti spi- to neprebaluji vubec.
Spis nechapu, kdy stihnes prebalit 10× denne? Malemu byl uz rok...... to ho fakt prebalujes po 1-2 hodinach? Nebo jedes v latkovkach?
Kat-ko, narážela jsem konkrétně na jeden případ, který nebudu jmenovat osobně, na tebe fakt ne, teď jsem si to po sobě znova přečetla a opravdu to vypadalo, jako bych narážla na tebe ![]()
Sama jsem jela v papíru, takže vím, jaká je praxe a že většina maminek má na den tak cca těch 5 plen.
Ale od té doby, co jsme na látce, je pro mě nemyslitelné, že by moje dítě mělo na den jen pár plen.
Až v látce jsem si začala uvědomovat, jak často dítě čůrá a že do jedné papírovky necháme dítě vyčůrat klidně i třikrát, než přebalíme ![]()
Jen jeden poznatek k zamyšlení, moc se začne docela rychle rozkládat, po pár hodinách příšerně čpí, to jen info pro ty, které nechávají dítě v jedné plence i pět hodin.
Jinak ano, já jedu taky v látce a opravdu přebaluji velmi často (vyjma noci), protože moje dítě třeba dopoledne čůrá i každou půlhodinu, takže těch deset plen se za den naskládá velice snadno ![]()
Narozdíl právě od těch papírovek své investované peníze nevyhazuji, takže prostě neřeším, jestli těch plen za den bylo 15 nebo 20.
nejekonomičtějši to jsi trochu ujela ne spočítej si vodu elektriku a a pak si u těch samích čísej jako když kupuješ pleny ![]()
Maminky, poraďte mi jaké plínky a kolik pro novorozené miminko, prosím? bude to mé první, děkuji
![]()
Ja pouzivala pampers premium 1 newborn a do porodnice jsem mela jedno male baleni… a doma nachystany jumbopack, tam jich bylo nejak pres osmdesat, pak jsem jela podle vahy miminka a u pampers jsem zustala.
Příspěvek upraven 16.08.14 v 23:26
Mela jsem do porodnice a chvili i na doma Huggies newborn a byla jsem spokojena, ale nekupuj si jich moc, pokud budes mit vetsi mimi, tak je budus mit tak ani ne na mesic.
Sama pak prijdes na to ktere plenky ti budou nejvice vyhovovat. Ja hledala do porodnice takove co maji vyrez na pupik.
Jinak jsem malou prebalovala na zacatku tak sedmkrat az desetkrat denne, podle toho jak kajdila… procurala urcite nejmin tech sest plinek za den…
Já měla 3 velké balení Pampers velikost 1 a teď velikost 2 a taky 3 balení. Myslela jsem, že jich budu potřebovat víc, ale mimčo rychle roste ![]()
Tak u nás v porodnici měli plínky erární. Pampers, asi bílé. Mě vadila vůně, takže jsem s sebou měla z DM babylove. Spokojenost velká. Neprotekly a jsou širší, takže dobré na kyčle. Je to malé balení. Na den spotřeba cca 6-8 ks. Babylove jsem používala až do č.2, teď máme převážně Babydream z Rossmanna. Přijdou mi takové měkčí. Pamatuju si, že jsem ještě z porodnice měla huggies newborn organic cotton. Byl tam vepředu ukazatel, jak mimčo počůrané
Já to zjistila asi až u páté plenky od konce
Ale taky mi nevadily. Jinak souhlasím s Bessinkou. Kup zásoby tak na týden a pak zjistíš, jestli ti vyhovují velikostí i kvalitou. Abys pak nebyla zklamaná. Přeci jen máme každá jiný vkus a každé mimčo ji jiné.
@samivek Nějaké jednorázovky bych vybrala, koupila jedno balení na zkoušku a pokud budou vyhovovat, koupila bych další
Rozhodně bych nekupovala nic do zásoby, nemusí mimču sednout a co pak s nimi… Jinak za mě spokojenost s Pampers (zelené i bílé), Babylove, Happy a Panda ![]()
Me vyhovuji bile pampers jsou krasne tenke takze maly muze kopat nozickama a uvolnit si prdiky. Mela jsem i Huggies a ty hrozne sustily. Pak jsem jeste dostala Bella happy a to jsou oproti pampers dvakrat tak tlusty pliny. Maly nemohl kloudne kopat nozickama a bolelo ho brisko.Taky mi nekdy prislo ze brecel ze ma plinku mokrou
V porodnici jsem pouzivala jejich pampersky, ale nevim jaky, byly to dvojky a na malou deesne veliky
doma jsme pouzivali pampers new baby 1 a to dobry 2mesice, mozna o neco dyl, mala byla. drobek
ale ze zacatku jich nekupuj moc, dokoupit muzes vzdycky podle toho, jak budes mit velky mimco ![]()