Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
tak co já vím,tak Premium Care i Active baby mají oboje v sobě gelové kuličky ![]()
Brokianaa píše:
Já jen říkám,že už bych je úplně prckovi nedala,protože chemie si ještě užije až až…Taky občas používám pampersky (active baby),když jedem na výlet, ale jinak jsme v látce… Pampersky mi zbyly ještě z dob pamperskováníA jen říkám,že čím tenčí,tím víc chemie
A hlavně bacha na všechny voňavé plínky…
Tak zrovna AB dost voní a mají v sobě gel. ![]()
No to já právě vím. Však píšu, že mi zbyly. Mi osobně neskutečně smrdí když se malý počůrá. Papírovky používám jen na dovolené a na chalupě. Ale to už je opravdu minimálně. Jinak jsou pampersky dobré,nikdy neprotekly,ale ten smrad…Prostě je v tom chemči,že hrůza a nikde se přesně nedočteš co obsahují…
Tím,ale nikoho nepřesvědčuju, že by je neměl používat. Jen jsem se od svého prvního příspěvku dostala až sem…
kecačka píše:
tak co já vím,tak Premium Care i Active baby mají oboje v sobě gelové kuličky
Já si to myslím taky.
Ja som mala happy pleny, ale nejako som to neriesila.
A vlchcene obrusky RYBILKA - tie nadherne vonaju
. Doma sme pouzivali Happy a Pampers
Myslím si, že do porodnice ( na těch pár dní) se lépe hodí papírová plenka - mimčo to určo zvládne, látkovat si můžeme doma…toť můj názor.
tatumi píše:
Myslím si, že do porodnice ( na těch pár dní) se lépe hodí papírová plenka - mimčo to určo zvládne, látkovat si můžeme doma…toť můj názor.
souhlasím,když si vzpomenu jak mi bylo po porodu a ještě používat látkovky
to bych fakt nedala. ![]()
Já bych si do porodnice taky nebrala látkovky,to ne…K tomu jsme se dostali mimo téma… Klidně i šestinedělí proč ne
hlavně ať je mamča i mimčo v pohodě. ale ne dva roky v chemii. A používala jsem i papírovky i látkovky a zas o tolik náročnější to není…Ale to je jiné téma
Ale ukončila bych boj mezi látkou a pamperskou,každý bude stejně za to své
a je to mimo dotaz zakladatelky…
Děkuji za vaše názory, nějak jste se mi tu rozpovídali
ale o tom to tu je.....
Ahoj, mám takový dotaz. Kolik je potřeba si vzít s sebou do porodnice plen? Celé velké balení, kolik ks? A pak nevím jak s županem, nemám ho a nechce se mi ho kvůli porodnici kupovat, vím, že pak už ho neužiju a navíc zabere v tašce hrozného místa..Jak jste to vyřešily vy? Kolik kojících podprsenek a košil jste si braly do porodnice? Děkuji za vaše postřehy. ![]()
@B EL Mně tohle všechno nabízí porodnice, takže neberu ani košile, ani župan. Plenky kdyžtak přiveze manžel, pokud by nestačilo, co budu fasovat. A podprsenky nemám, budu mít ty, co nosím normálně. Já se s tím moc ne.eru ![]()
@B EL No, župan mi napadá někde půjčit… já bych se bez něj třeba v porodnici neobešla. A plínek jsem měla 1 balík, cca 40 ks a bylo to zbytečně moc, ono to mimčo prvních pár dní moc nečůrá.
Jinak kojící podprsenku jsem neměla ani jednu, při své velikosti jsem ji nepotřebovala a košili taky žádnou, u nás se fasovali, ale použila jsem někdy i za den.
Kojící podprdy žádné, župan žádný - na chodbu mi stačila mikina, košili (ne kojící) jsem měla jednu, a pak tílka a kraťasy - spodek bylo nutné měnit častěji. Jednorázovku jsem použila až na cestu domů, v porodnici jsem jí měla v erární látce. Měla jsem s sebou dost tmavých ručníků a hodily se. Jinak vše, co bude chybět, mlže na návštěvu přivézt manžel/přítel, ne?
@B EL Já župan nemám a ani mi ho nenapadlo si brát, u nás v porodnici mají tak strašný vedro, že by mi tam byl stejně zbytečný. Za to nočních košil bylo potřeba dost. Jak bylo horko, tak jsem jí za den pořádně propotila. Měla jsem jednu na 1-2dny. Kojící podprsenku jsem vůbec nepoužila, mlíko se mi udělalo až poslední den, tak jsem si jí vzala jen na cestu domů.
Plenky jsem využila 3-4ks na den, ale třeba kamarádka jich měla 8-10, takže to je různý, kdyžtak manžel donese ![]()
@B EL Plenek jsem měla jedno malé balení Pampers - bylo jich tam 43 a stačilo to - ještě jsem jich několik vezla domů. Župan jsem měla, kvůli porodnici jsem si ho extra kupovala, ale rodila jsem v červnu, bylo už šílené vedro a tak zůstal v tašce nevyužitý. Nemáš možnost si ho někde půjčit? U nás v porodnici byl vždy na pokoji i jeden erár. Košile jsem si brala dvě a taky jsem je nevyužila, používala jsem erární, které byly kdykoliv k dispozici. Podprsenky jsem měla sebou taky dvě, ale nevyužila - problémy s kojením, nebylo mléko, nebylo je na co použít.