Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Jsem prvorodička a vůdec nemám přehled o jednorázových plenách.Po příchodu z porodnice bych chtěla používat bavlněný. Ale do porodnice je mít nesmim, taky by se tam blbě praly ![]()
předem dík za info
Ahoj,
já jsem měla Fixies ty nejmenší, ve předu je i vystřih na pupík, aby to mimi nedřelo. Jediné co mi na nich vadilo je, že nejsou s obrázkem ve předu. Neustále jsem je dávala malé naopak. Jinak jsou jemné a fajn.
Držím ti palec. Nehodu jsme neměly.
Meg
Ahoj Verus,
nejdřív si zjisti, co mimísku všechno v porodnici během pobytu poskytují, v hodně porodnicích je samozřejmost mimču denně dávat na příděl dostatek jednorázovek. Jinak od začátku používáme pampers a jsme moc spokojeni, vyzkoušela jsem víc druhů plenek co jsem dostala jako reklamní vzorky a některé mi třeba i několikrát za sebou protekly.
Tedy přeju hodně štěstí s bavlněnýma plenkama, já si nedokážu bez jednorázovek život představit, díky našemu aktivnímu mimi nemám skoro čas si ani udělat oběd, natož abych prala a žehlila plínky ![]()
Měj se krásně a přeju šťastného mimíska
Gina
Ahoj, my jsme třeba v porodnici dostávali úplně všechno. A ne příděl pár kousků denně, ale podle potřeby. Pro mimi i pro mě. ![]()
Je lepší si to napřed zjistit v porodnici, dají ti seznam, co máš mít sebou.
Já používala po vyzkoušení všeho možnýho i nemožnýho Pampersky a Hugies ale u těch tu nejmenší velikost, byli fajn.
Přeji zdravé miminko a rychlý porod. ![]()
Pa Ája
Ahoj, my pouzivame Pampers a sme s nimi max. spokojeni. Do porodnice od teto znacky se plenky jmenuji Newborn (myslim od 2-5kg). Jinak prvni dcera (6l) se narodila v PH-Apolinar a tam sem vse na mimi i pro sebe dostala vc. obleceni na mimi atd. kolik sem spotrebovala. Druha se narodila v Litomysli (7m) a tam sem dostala plinky na 2dny+obleceni na mimi zbytek jsem musela mit svuj. Sany.
Ahoj,
taky jsem rodila U Apolináře a tam jsme měli 6 jednorázovek na den. Takže jsem měla s sebou balení nejmenších Fixies, pár jsem jich tam použila. Jsou dobré, že mají vykrojení na pupíček.
Fixiesky jsme jeli ještě asi do 4. měsíce, pak jsme přešli na Pampers. Myslím, že Fixies, Pampers a Huggies jsou asi kvalitou srovnatelné, záleží na každé mamince a miminku, na jaké si zvyknou a které jim vyhovují víc.
Hlavně do té porodnice přeju hoooodně štěstí ![]()
Tereza
Ahoj!
Já jsem rodila u Apolináře v letech 2002 a 2003 a k dispozici bylo všechno (plenky, oblečení pro mimi, vložky a noční kosšile pro maminky i povlečení) v dostatečném počtu. Ráno jsme dostaly 6 jednorázovek, ale když bylo potřeba víc stačilo říct sestřiče. Vložky pro maminky a noční košile byly k dispozici úplně volně, povlečení na požádání. Radši se zeptej v porodnici, co dávají, abys nejela se zbytečně moc věcmi. Měj se,
Jindra
Ahoj Věro,
já jsem měla do porodnice u obou dětí plínky z DM babylove a byla jsem moc spokojená, byli totiž neuvěřitelně měkké a hebké ..:lol: Jenom myslím, že velikost 3-6kg je lepší než 2-5kg(ta je asi jenom pro děti které mají pod 3kg). Jo, taky jsem si koupila do porodnice i ubrousky stejné značky, vybrala jsem neparfemované.
Jinak moc vám těhulky co máte porod ještě před sebou závidím, neboť pro mě to jsou dva nejsilnější a nějkrásnější zážitky v životě..... ![]()
Přeji ti krásný porod a zdravé miminečko! ![]()
Ahojky,
my jsme taky používali PAMPERS NEW BORN a byly fajn ![]()
Navíc je prodávají v takovém šikovném menším balení, které je vhodné právě do porodnice ![]()
Ahoj. Já jsem rodila v Karviné a tam byly na příděl 4 plínky denně. Druhý den se ale uvolnil nadstandartní pokoj a tam bylo množství neomezeno. Prostě každý den přicházela sestra a koukala se, co je potřeba doplnit (oblečení, bavlněné plínky, jednorázové plínky, peřinky,košile pro maminu atd. ). Stejně jsem ale měla s sebou pampersky (3-6 kg), přišly mi nejlepší a potvrzuje se mi to pořád. Rozhodně bych se informovala v porodnici, ve které budeš rodit. My jsme tam s manželem byli na „exkurzi“ a vše jsme si prohlídli, k tomu nám vrchní sestra poskytla vyčerpávající komentář a zodpověděla naše dotazy. Určitě tam zajdi, aspoň budeš vědět, do čeho jdeš ![]()
Petra
Ahoj, tak ti taky trochu zamotám hlavu
Já musela mít do porodnice plíny pro malou na každý den, ty jsme nefasovali. Jinak jsem tam dostala vše, co bylo potřeba - oblečení pro mimi, bavlněné plínky, kosmetiku pro miminko, já jsem měla neomezený přísun vložek a jednorázových kalhotek atd. Pokud jde o jednorázovky - do porodnice jsem měla Fixies pro nejmenší (2-5 kg), používala jsem je ještě chvíli po příchodu domů, pak jsme začali používat Huggies - nejdříve pro 2-5 kg, teď 3-6 kg (Newborn). S Fixies i Huggies jsme max. spokojeni. Zkoušeli jsme i Pampers, ale ty u nás tedy neuspěly. Malá byla drobnější, takže jí plínky pro 2-5 kg dobře seděly, ale v porodnici je používala i má „spolubydlící“ a její holčička měla 4 kg, taky jí seděli dobře. Jinak co všechno potřebuješ do porodnice, ti řeknou přímo v porodnici - dají ti seznam. Každá porodnice to má trochu jiné.
Já jsem do porodnice kupovala nejmenší Fixies, který mají „výstřih“ na pupíček, ale naše beruška byla malinká (2350 g a 47 cm), takže měla pupík stejně schovaný ![]()
Lenka
Děkuji vám všem za váše příspěvky. Sice z toho mám hlavu zamotanou
, alespoň mám nějaké typy a mám z čeho vybírat ![]()
Díky moc
Ja rodila v roce 2003 u Apolinare a taky bylo 6 jednorazovek na den. Kdyz jsem pak byla na nadstandartu tak mi jich sestricka prinesla daleko vic. K dispozici bylo i obleceni pro mimi a nocni kosile a vlozky pro maminky.
Ja si do porodnice taky brala balicek plen od Fixies. Jednak to byl maly balik s 20 kusy a jednak maji to vykrojeni na pupicek, takze hezky dycha a rychleji se pahylek zahoji.
Doma jsme pak pouzivali tyhle Fixies, Huggies a samozrejme Pampers. Take plenky Babylove z DM drogerie nejsou vubec spatne.
Hm, tak to my jsme v Brně dostali asi tak 6 ks plínek na celej pobyt (já jsem tam s malou byla 7 dní) a vložek taky jen pár.