Jaké první pojištění?

Anonymní
29.7.22 19:22

Jaké první pojištění?

Ahoj, chci si zařídit nejake pojištění. Jde mi asi hlavně o úrazové. Druhá věc je, ze jsem tehotna a kdybych nahodou musela na rizikové, abych mela,,alespoň něco na víc,, jak třeba vyplaceji po 14 dnech. jestli teda na to už není pozdě? Bohuzel nemám nikoho známého, kdo se v tom orientuje. S jakým pojištěním jste spokojene vy?
Poprosím anonym, mam tady zname a ještě moc lidi neví, ze jsem tehotna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16304
29.7.22 19:49

Já osobně mám pojistku a když jsem se ptala, jak je to v těhotenství, protože mám nějaké ty příplatky - po 14 dnech mám denně nějakou stovku, tak v případě běžného těhotenství je to při nemocenské měsíc, v případě pobytu v nemocnici je to po celou dobu, takže jako těhotná to podle mě extra stejně nevyužiješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.7.22 20:07
@Dahlia0409 píše:
Já osobně mám pojistku a když jsem se ptala, jak je to v těhotenství, protože mám nějaké ty příplatky - po 14 dnech mám denně nějakou stovku, tak v případě běžného těhotenství je to při nemocenské měsíc, v případě pobytu v nemocnici je to po celou dobu, takže jako těhotná to podle mě extra stejně nevyužiješ :nevim:

Hlavně ji jako aktuálně těhotnou soudná pojišťovna na neschopnost nepojistí.
Pojistky se ideálně řeši, když je člověk mladý a v plném zdraví. Čím starší, tím hůře (nebo draze) je pojistitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16304
29.7.22 20:19
@Svistice píše:
Hlavně ji jako aktuálně těhotnou soudná pojišťovna na neschopnost nepojistí.
Pojistky se ideálně řeši, když je člověk mladý a v plném zdraví. Čím starší, tím hůře (nebo draze) je pojistitelny.

To určitě, třeba je v začátku a poznat nic není, tak to nezjistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.7.22 20:22

Resilo se to i tady pred nekolika lety. Pojistovny maji tehotensvi ve vylukach, nebo plati jen mizivou castku/dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.7.22 20:22
@Dahlia0409 píše:
To určitě, třeba je v začátku a poznat nic není, tak to nezjistí :mrgreen:

pri pojisteni se vypisuje dotaznik o zdravotnim stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
29.7.22 20:47
@Dahlia0409 píše:

Vypisuje se dotazník o stavu a kdyby se něco v těhotenství stalo, tak musíš doložit lékařské záznamy, kde je napsaný v jaké fázi těhotenství si a opravdu si umí spočítat,, že při uzavírání pojištění byla už v tom.

Jinak zakladatelko, pojištění je super věc, ale v těhotenství, nebo respektive kvůli těhotenství - kdyby něco, ho opravdu nevyužiješ. Já toto řešila ještě před těhotenstvím a pojišťovny ho mají ve výlukách. Přece jen, dnes je na rizikovém každá 2. a pojišťovny by se nedoplatily.
Mám celkem dobrou pojistku a ani hospitalizaci kvůli placentě mi neproplatili, protože se to těhotenství prostě týkalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.7.22 20:47

Mimo snad dvou pojišťoven mají všechny pojišťovny rizikový těhotenství ve výlukách a i ty, který ho nemají vyžadují, aby bylo pojištění uzavřeno pěkně dlouho před těhotenstvím. Takže tohle padá. Najdi si finančního poradce, ten ti udělá pojistku na míru.

@Dahlia0409 píše:

Jasně, sice pak dokládáš kompletní zdravotní dokumentaci, ale nikdo si na pojišťovně nevšimne, že byla těhotná už pár měsíců před sjednáním… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44197
29.7.22 21:04

Taky doporučuji nechat si poradit od finančního poradce, vytvoří pojistku na míru.
Těhotenství je většinou ve výlukách, stejně jako původní zhoršený zdravotní stav, pokud někdo má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.8.22 20:00
@Anonymní píše:
Ahoj, chci si zařídit nejake pojištění. Jde mi asi hlavně o úrazové. Druhá věc je, ze jsem tehotna a kdybych nahodou musela na rizikové, abych mela,,alespoň něco na víc,, jak třeba vyplaceji po 14 dnech. jestli teda na to už není pozdě? Bohuzel nemám nikoho známého, kdo se v tom orientuje. S jakým pojištěním jste spokojene vy?
Poprosím anonym, mam tady zname a ještě moc lidi neví, ze jsem tehotna.Pokud máte stále zájem, napište mi. A.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
24.8.22 20:05

Ono hlavně některé pojistky mají třeba odloženou platnost - nevím jak přesně to napsat. Ale prostě, že do určité doby po uzavření smlouvy neproplácejí nějaké úkony.
Uzavřít pojistku v těhotenství a myslet si, že ti už něco budou proplácet v rámci neschopenky je bláhové.
Rozhodně bych si našla nějakého finančního poradce, který má těch pojišťoven hodně a bude schopen ti vytvořit nějakou zajímavou nabídku.
Já jsem na rodičáku a jsem pojištěná na úrazy, invaliditu a smrt. To na rodičáku stačí. Až budu makat, zase to bude jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty