Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já osobně mám pojistku a když jsem se ptala, jak je to v těhotenství, protože mám nějaké ty příplatky - po 14 dnech mám denně nějakou stovku, tak v případě běžného těhotenství je to při nemocenské měsíc, v případě pobytu v nemocnici je to po celou dobu, takže jako těhotná to podle mě extra stejně nevyužiješ ![]()
@Dahlia0409 píše:
Já osobně mám pojistku a když jsem se ptala, jak je to v těhotenství, protože mám nějaké ty příplatky - po 14 dnech mám denně nějakou stovku, tak v případě běžného těhotenství je to při nemocenské měsíc, v případě pobytu v nemocnici je to po celou dobu, takže jako těhotná to podle mě extra stejně nevyužiješ
Hlavně ji jako aktuálně těhotnou soudná pojišťovna na neschopnost nepojistí.
Pojistky se ideálně řeši, když je člověk mladý a v plném zdraví. Čím starší, tím hůře (nebo draze) je pojistitelny.
@Svistice píše:
Hlavně ji jako aktuálně těhotnou soudná pojišťovna na neschopnost nepojistí.
Pojistky se ideálně řeši, když je člověk mladý a v plném zdraví. Čím starší, tím hůře (nebo draze) je pojistitelny.
To určitě, třeba je v začátku a poznat nic není, tak to nezjistí ![]()
Resilo se to i tady pred nekolika lety. Pojistovny maji tehotensvi ve vylukach, nebo plati jen mizivou castku/dobu.
@Dahlia0409 píše:
To určitě, třeba je v začátku a poznat nic není, tak to nezjistí
pri pojisteni se vypisuje dotaznik o zdravotnim stavu.
@Dahlia0409 píše:
Vypisuje se dotazník o stavu a kdyby se něco v těhotenství stalo, tak musíš doložit lékařské záznamy, kde je napsaný v jaké fázi těhotenství si a opravdu si umí spočítat,, že při uzavírání pojištění byla už v tom.
Jinak zakladatelko, pojištění je super věc, ale v těhotenství, nebo respektive kvůli těhotenství - kdyby něco, ho opravdu nevyužiješ. Já toto řešila ještě před těhotenstvím a pojišťovny ho mají ve výlukách. Přece jen, dnes je na rizikovém každá 2. a pojišťovny by se nedoplatily.
Mám celkem dobrou pojistku a ani hospitalizaci kvůli placentě mi neproplatili, protože se to těhotenství prostě týkalo ![]()
Mimo snad dvou pojišťoven mají všechny pojišťovny rizikový těhotenství ve výlukách a i ty, který ho nemají vyžadují, aby bylo pojištění uzavřeno pěkně dlouho před těhotenstvím. Takže tohle padá. Najdi si finančního poradce, ten ti udělá pojistku na míru.
@Dahlia0409 píše:
Jasně, sice pak dokládáš kompletní zdravotní dokumentaci, ale nikdo si na pojišťovně nevšimne, že byla těhotná už pár měsíců před sjednáním… ![]()
Taky doporučuji nechat si poradit od finančního poradce, vytvoří pojistku na míru.
Těhotenství je většinou ve výlukách, stejně jako původní zhoršený zdravotní stav, pokud někdo má.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci si zařídit nejake pojištění. Jde mi asi hlavně o úrazové. Druhá věc je, ze jsem tehotna a kdybych nahodou musela na rizikové, abych mela,,alespoň něco na víc,, jak třeba vyplaceji po 14 dnech. jestli teda na to už není pozdě? Bohuzel nemám nikoho známého, kdo se v tom orientuje. S jakým pojištěním jste spokojene vy?
Poprosím anonym, mam tady zname a ještě moc lidi neví, ze jsem tehotna.Pokud máte stále zájem, napište mi. A.
Ono hlavně některé pojistky mají třeba odloženou platnost - nevím jak přesně to napsat. Ale prostě, že do určité doby po uzavření smlouvy neproplácejí nějaké úkony.
Uzavřít pojistku v těhotenství a myslet si, že ti už něco budou proplácet v rámci neschopenky je bláhové.
Rozhodně bych si našla nějakého finančního poradce, který má těch pojišťoven hodně a bude schopen ti vytvořit nějakou zajímavou nabídku.
Já jsem na rodičáku a jsem pojištěná na úrazy, invaliditu a smrt. To na rodičáku stačí. Až budu makat, zase to bude jiné.
Ahoj, chci si zařídit nejake pojištění. Jde mi asi hlavně o úrazové. Druhá věc je, ze jsem tehotna a kdybych nahodou musela na rizikové, abych mela,,alespoň něco na víc,, jak třeba vyplaceji po 14 dnech. jestli teda na to už není pozdě? Bohuzel nemám nikoho známého, kdo se v tom orientuje. S jakým pojištěním jste spokojene vy?
Poprosím anonym, mam tady zname a ještě moc lidi neví, ze jsem tehotna.