Vystavení neschopenky zpětně

8
25.7.22 17:20

Vystavení neschopenky zpětně

Dobrý den,

jdu s dotazem a se svou zkušeností s mou obvodní lékařkou.

V sobotu jsem standardně vstal ve 4 ráno do práce ale bylo mi špatně, zvracel jsem, bolela mne hlava a měl jsem běhavku. Myslím, že jsem byl přehřátý ze slunce. V práci omluven i na neděli, bez problému.

V pondělí jsem šel ke své obvodní lékařce s tím, že mi napíše neschopenku na sobotu a neděli a ta se mi víceméně vysmála a přímo mi řekla, že jsem mohl být někde u vody a nechtělo se mi odejít a proto jsem nešel do práce… :zed: a že jsem měl jít na pohotovost…

Na tento den jsem shodou okolností měl ještě domluvené očkování na klíšťata, to jsme se domluvili, že mi ho dávat nebude, když mi bylo špatně. No ale co tím chci říct. Při odchodu volala na sestřičku, že očkování se ruší, že jsem byl „údajně nemocný“!

Pořád naznačovala, že jsem si to vymyslel. Přitom k ní chodím jednou za dlouhý čas a neschopenku jsem si chtěl nechat vystavit po několika letech!!

Připadl jsem si tam jak nějaký nefachčenko!!

Je to normální, že v takových situacích se nedává neschopenka zpětně? Měl jsem jít na pohotovost?

Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
25.7.22 17:23

Neschopenka ale vystavit zpětné nejde, dřív to šlo, ale teď jak je to elektronicky musí to odpovídat přesně na den.Kdyz jsem byla nemocná a návštěva lékaře byla až další den, řešila jsem to jedním dnem dovolené, bohužel.

Příspěvek upraven 25.07.22 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
25.7.22 17:27
@klima75 píše:
Dobrý den,

jdu s dotazem a se svou zkušeností s mou obvodní lékařkou.

V sobotu jsem standardně vstal ve 4 ráno do práce ale bylo mi špatně, zvracel jsem, bolela mne hlava a měl jsem běhavku. Myslím, že jsem byl přehřátý ze slunce. V práci omluven i na neděli, bez problému.

V pondělí jsem šel ke své obvodní lékařce s tím, že mi napíše neschopenku na sobotu a neděli a ta se mi víceméně vysmála a přímo mi řekla, že jsem mohl být někde u vody a nechtělo se mi odejít a proto jsem nešel do práce… :zed: a že jsem měl jít na pohotovost…

Na tento den jsem shodou okolností měl ještě domluvené očkování na klíšťata, to jsme se domluvili, že mi ho dávat nebude, když mi bylo špatně. No ale co tím chci říct. Při odchodu volala na sestřičku, že očkování se ruší, že jsem byl „údajně nemocný“!

Pořád naznačovala, že jsem si to vymyslel. Přitom k ní chodím jednou za dlouhý čas a neschopenku jsem si chtěl nechat vystavit po několika letech!!

Připadl jsem si tam jak nějaký nefachčenko!!

Je to normální, že v takových situacích se nedává neschopenka zpětně? Měl jsem jít na pohotovost?

Děkuji za názory.

tak vždycky to vzbuzuje podezření, když nejdeš do práce tak náhodou o víkendu v den, kdy je hezky. Možná jich takových přišlo víc, proto už byla doktorka zpruzelá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.7.22 17:31
@Mayaa007 píše:
Neschopenka ale vystavit zpětné nejde, dřív to šlo, ale teď jak je to elektronicky musí to odpovídat přesně na den.Kdyz jsem byla nemocná a návštěva lékaře byla až další den, řešila jsem to jedním dnem dovolené, bohužel.Příspěvek upraven 25.07.22 v 17:28

Jde vystavit zpetne. 3 dny bez problemu, delsi dobu jde taky, ale je to vopruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
25.7.22 17:33

@Baba aha, no mě to tak nějak doktorka říkala, tak asi nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.7.22 17:36
@Mayaa007 píše:
@Baba aha, no mě to tak nějak doktorka říkala, tak asi nechtěla

Pred asi trema tydny sem si ji tak nechala vystavit, obrala me o den. Priste si ji vystavim sama :jazyk:

Doktorka zakladatele je pekna trubka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
25.7.22 17:39
@Baba píše:
Pred asi trema tydny sem si ji tak nechala vystavit, obrala me o den. Priste si ji vystavim sama :jazyk:Doktorka zakladatele je pekna trubka :roll:

Ja nevím jak to začínalo byl v tom hrozný bordel, já si musela zas vzít další den dovci, pri ukončení neschopenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
25.7.22 17:50

Jde vystavit 3dny zpětně bez problémů. Řešila jsem v unoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
25.7.22 17:50

Ano, ze zákona je možné vystavit tři dny zpětně, ale posuzuje to právě lékař.

@Baba píše:
Jde vystavit zpetne. 3 dny bez problemu, delsi dobu jde taky, ale je to vopruz
  • Citovat
  • Upravit
60142
25.7.22 17:51
@Prostě Vodnář píše:
Ano, ze zákona je možné vystavit tři dny zpětně, ale posuzuje to právě lékař.

Blby je, ze na pohotovosti mechoenku nevystavi. Bych to prakticce omlatila o hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
25.7.22 17:53
@Baba píše:
Blby je, ze na pohotovosti mechoenku nevystavi. Bych to prakticce omlatila o hlavu

ale měl by potvrzení, že mu něco bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
25.7.22 17:56
@Baba píše:

To nevystavi, ale zpravu urcite daji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.7.22 18:00
@vokishka píše:

No dobře ale co by mi tam pomohli? Jen bych řekl, že jsem zvracel a mám průjem a bolí mě hlava… Tohle bych si na pohotovosti mohl vymyslet, že? Jde jen o ten blbý papír. To je neuvěřitelné.

Zbytečné dva dny dovolené nebo přesčasové hodiny v prd… Jsem na ni fakt nasraný. Třeba cca po deseti letech si jdu pro neschopenku a ona mě tak vyfakuje!!! Druzí marodí neustále a je to v pohodě. Takový to když se v práci někdo nasere a řekne „Půjdu marodit!!!“ a dva měsíce ho tam nevidíte… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
25.7.22 18:05
@klima75 píše:
No dobře ale co by mi tam pomohli? Jen bych řekl, že jsem zvracel a mám průjem a bolí mě hlava… Tohle bych si na pohotovosti mohl vymyslet, že? Jde jen o ten blbý papír. To je neuvěřitelné.Zbytečné dva dny dovolené nebo přesčasové hodiny v prd… Jsem na ni fakt nasraný. Třeba cca po deseti letech si jdu pro neschopenku a ona mě tak vyfakuje!!! Druzí marodí neustále a je to v pohodě. Takový to když se v práci někdo nasere a řekne „Půjdu marodit!!!“ a dva měsíce ho tam nevidíte… :zed:

já si to nevymyslela. Prostě má ta doktorka třeba špatnou zkušenost, tak to zpětně nepíše. Má na to právo. Pokud se ti to nelíbí, najdi si nového doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.7.22 18:46
@vokishka píše:

No jo; ale tahnout se na pohotovost, kdyz je Ti blbe? A jeste treba nekoho nakazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty