Jaké šaty na svatbu, když se jedná pouze o formalitu

Anonymní
22.2.25 10:29

Jaké šaty na svatbu, když se jedná pouze o formalitu

Potřebuju poradit nebo načerpat inspiraci. Chystáme svatbu. Bude to svatba typu radnice, my dva, svědci a naše dvě děti (4,1) a naši rodiče Jsme spolu 19 let. Jedná se tedy o formalitu. Ale fakt formalitu. Nevím vůbec jaké šaty zvolit. Jelikož nejsem satova vůbec. V létě nosím maximálně tričkové šaty, nechci ani nic s holými rameny.

Třeba mě zaujaly jedny krátké s rukávy, ale barevné provedení je černá, červená, sytě růžová, lahvove zelená. Vůbec nevím co by se hodilo?

Anonymita, protože sem chodí ségra a nechci aby se to dozvěděla rodina takhle. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2141
22.2.25 10:33

Černá pro nevěstu ne. Sytě růžová mi přijde holčičí, nebrala bych. Takže červená nebo zelená.
Klidně můžeš mít i pěkné kalhoty a k tomu sváteční blůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.2.25 10:42

Taky planujeme velmi jednoduchou svatbu a chci si koupit saty na aboutyou, zalandu, HMku nebo tak podobne. Dlouhe bile, pres to kdyztak propinaci bily svetr (bude to v zari). Uz jsem ty stranky projizdela a v pohode si vyberu..za cca tisicovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 10:43

@P.petru já už právě projížděla kde, co. Do bílé nepujdu to raději černou.

• Citovat
  • Upravit
2977
22.2.25 10:47

My meli teda svatbu v kostele, ale tajnou. Vseci pribuzni dojeli na krtiny a pak bum jeste prekvapko. Mela jsem na sobe bile saty pod kotniky s trictvrtecnim rukavem. Ted jedem na svatbu, ktera je uplnou formalitou, jen ja s manzelem jako svedci a nevesta a zenich. Nevesta si vybrala v obchode jednoduche bile saty (nebyl to svatebni salon). Asi i tak bych nevolila jinou barvu, nez bilou nebo kremovou.
Ja si beru na sebe jako svedek kalhotovy bezovy kostym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
22.2.25 10:49

Pokud na to máš postavu, zkus mrknout na nějaký elegantní overal s širšími nohavicemi, některé jsou fakt pěkné… třeba v pudrové růžové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 10:51

@Mgree pro mě je to opravdu formalita. Kdyby to šlo vyřídit na přepážce jako změna trvalého bydliště, udělám to tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.25 10:52

@Narysa ne mi úplně nesedí. Mám postavu typu hruška.

• Citovat
  • Upravit
359
22.2.25 10:56
@Anonymní píše: Více

tak to bych se dokázala úplně oprostit od toho, že je to svatba a vybrala si klidně nějaké černé, to je pro mě formální klasika. A dobře se kombinuje a využiješ pro mnoho příležitostí. Moje sestra se vdává v září a to podruhé a taky nebude mít světlé šaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.2.25 11:05

Univerzální rada - pouzdrovkama v nějaké pleti/vlasům/očím přívětivé modré barvě (královská, kobaltová, egyptská, pařížská…) a vhodnými doplňky ještě nikdy nikdo nic nezkazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11123
22.2.25 11:11

My jsme měli taky svatbu malou, ve 4. Koupila jsem si tehdy bílé letní madeirove šaty ke kolenům, které stále v létě nosím (10 let), nude lodicky, krémový svetřík s trictvrtecnim rukávem (svatba na začátku května venku), kytici žlutých tulipánů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
22.2.25 11:11

Když nejsi šatová, musíš mít šaty? Co krémové/světlé sako k tomu blůza, kalhoty? Pokud chceš šaty, vybrala bych pouzdrové-prostě klasiku, třeba světle modré (pokud jsi na to barevný typ).

Inspiraci, ať už na cokoliv, bych hledala na pinterestu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.25 11:12

@miciangorajde jako já černou nosím obecně nejvíce. Cítila bych se v ní nejlépe.

• Citovat
  • Upravit
14676
22.2.25 11:31

Já bych se černé raději vyhnula, ale pokud je to pro tebe nejschůdnější varianta a chceš ty šaty nosit i potom, tak vlastně proč ne? Však kdo to bude hodnotit? Pokud přijdete společensky a čistě oblečení, myslím, že to bude úředníkům fuk, co máš na sobě :nevim: Můžeš to rozbít nějakým doplňkem, nebo si pořídit veselou barevnou svatební kytici :D Pořídila bych si pouzdrové šaty, ty se dobře kombinují a dají se využít na více příležitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2141
22.2.25 11:34

Podívej se pro inspiraci na Bonprix na sváteční módu. Jestli chceš černý, tak třeba tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný